Παναχαϊκή - ΑΕΚ για μια θέση στους «8» του Κυπέλλου

Φώτης Καρακούσης
Παναχαϊκή - ΑΕΚ για μια θέση στους «8» του Κυπέλλου

bet365

Πρεμιέρα για τους «16» του Κυπέλλου στην Πάτρα με την Παναχαϊκή να αποδέχεται την ΑΕΚ (17:00), σε ένα ματς στο οποίο οι Πατρινοί σκέφτονται την σωτηρία τους και οι «κιτρινόμαυροι» το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ

Μπορεί το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή τόσο αναφορικά με την πρώτη τετράδα, όσο και με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ, αλλά την Τρίτη και την Τετάρτη το μυαλό όλων θα πάει στο Κύπελλο, καθώς θα διεξαχθούν οι μονές αναμετρήσεις που δίνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Πρώτος χρονικά αγώνας είναι αυτός στην Αγυιά, με την Παναχαϊκή να υποδέχεται στις 17:00 την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως οι Πατρινοί έχουν περισσότερο στην σκέψη τους το πως θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, μιας και πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση, όμως τέτοια ματς μπορούν να τους βοηθήσουν ψυχολογικά και για το πρωτάθλημα. Στον αντίποδα στην ΑΕΚ ίσως να νοιάζονται περισσότερο για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που θα γίνει 31/1-1/2 στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφήσουν έτσι ένα σημαντικό θεσμό.

Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τον Γιώργο Λυκούδη να μην ξέρει ακόμα αν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Μένιο Ρουμελιώτη, τον Γιάννη Λιβαθηνό και τον Στιβ Μπρίνκμαν. Τους πρώτους δύο λόγω τραυματισμών και τον τρίτο γιατί ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για έκδοση του δελτίου του. Στην ΑΕΚ με εξαίρεση την απουσία του Τοκάνη, όλοι είναι... ετοιμοπόλεμοι.

Λυκούδης: «Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι»

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής Γιώργος Λυκούδης επισήμανε: «Ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα είναι γνωστός, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, αλλά θεωρώ ότι δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ομάδα έχει μια νευρικότητα γιατί παλεύει για την παραμονή της κι αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά πρέπει να την ξεπεράσουμε για να βγάλουμε καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι προκειμένου να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας και τη θέση μας».

Φλαούνας: «Δεν κοιτάζουμε το Λιγκ Καπ αλλά την Παναχαϊκή»

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Ματθαίος Φλαούνας επισήμανε: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι σε ένα διαφορετικός θεσμό. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και παρά τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων η αλήθεια είναι ότι η Παναχαϊκή εντός έδρας δείχνει πολύ μεγάλη δυναμική. Θεωρώ όμως ότι με την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Από το βράδυ της Παρασκευής και το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την Αλεξανδρούπολη και το League Cup, αφού προέχει το ματς με την Παναχαϊκή όπου θέλουμε την πρόκριση».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα