«Πόλεμος» στην Πάτρα μετά τις συλλήψεις για εκβιασμό παίκτη!

Gazzetta team
«Πόλεμος» στην Πάτρα μετά τις συλλήψεις για εκβιασμό παίκτη!

bet365

Οι αντιδράσεις είναι πολλές στην σπάνια υπόθεση της σύλληψης των δύο παραγόντων της Ολυμπιάδας μετά από καταγγελία παίκτης της ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον εκβίασαν και του ζήτησαν χρήματα για να του δώσουν την ελευθέρας του προκειμένου να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του.

Οι δύο πλευρές είναι στα χαρακώματα η συνέχεια θα δοθεί, αν δεν υπάρξει αναβολή, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου που έχει προγραμματιστεί η τακτική δικάσιμος. Ομως έχει σημασία να δούμε τι λέει ο παίκτης και η Ολυμπιάδα.

Ο παίκτης που προέβη στην καταγγελία κράτησε την ίδια στάση σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του χθες, με αυτήν που είχε από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση. Αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει το παραμικρό τονίζοντας: «Τώρα δεν θέλω να μιλήσω, θα το κάνω όταν τελειώσουν όλα».
Από την πλευρά της Ολυμπιάδας μας μίλησε ο νομικός του Συλλόγου, Κώστας Κρεμμύδας, ο οποίος έκανε λόγο για περίεργη ιστορία και στημένη υπόθεση, λέγοντας: «Είναι πολύ περίεργη ιστορία και πολλοί εμπλεκόμενοι που έχουν ευθύνη. Πρόκειται για στημένη υπόθεση, που δεν είναι δυνατόν να την έχει υποστηρίξει μόνος του ο αθλητής. Η Ολυμπιάδα προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος του και ήδη εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσουν σχετικές καταγγελίες στα αρμόδια αθλητικά όργανα. Η Ολυμπιάδα θα μπορούσε να αποκομίσει χρήματα για να παραχωρήσει κάποιον παίκτη της. Δεν είναι παράνομο να ζητήσει χρήματα αθλητικό σωματείο για παραχώρηση παίκτη του. Οτι συνέβη είναι εκτός λογικής. Υπάρχει το ιδιωτικό συμφωνητικό που τα περιγράφει όλα. Μέχρι και απόδειξη είσπραξης των 1.800 ευρώ δόθηκε στον παίκτη. Τί νόημα είχε η προσημείωση; Την απόδειξη των 1.800 ευρώ την έχει ο μηνυτής. Οι κατηγορίες δεν στέκουν. Η Ολυμπιάδα ζήτησε τα 1.800 ευρώ ως ρήτρα εγγυοδοσίας και εφόσον ο παίκτης κατέληγε σε ομάδα μη ανταγωνιστική το ποσό θα επιστρεφόταν άτοκο. Εμείς ζητήσαμε να γίνει το δικαστήριο άμεσα μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλά οι μηνυτές ήταν εξαφανισμένοι. Θα ακολουθήσει από την πλευρά μας καταγγελία στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας. Είναι τουλάχιστον ενοχλητική η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για αυτό θέλουμε να γίνει άμεσα το δικαστήριο και να τελειώνουμε. Βέβαια θα ακολουθήσει σε κάθε περίπτωση η εκδίκαση της δικής μας μηνυτήριας αναφοράς για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση».
Η υπόθεση έχει πάρει Πανελλήνιες διαστάσεις, αφού εκτενή ρεπορτάζ έχει φιλοξενήσει μεγάλα site και ΜΜΕ που δεν ασχολούνται μόνο με το βόλεϊ.
Η ΚΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ
Ο παίκτης που ξεκίνησε το βόλεϊ από την ΕΑΠ μεταγράφηκε στην Ολυμπιάδα το 2009 και ήταν στέλεχος της ομάδας μέχρι και τη σεζόν 2015-2016. Το καλοκαίρι του 2016 ζήτησε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, (σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον τότε είχε δείξει ο Απόλλωνας) αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που δημιούργησε ένταση στις σχέσεις Ολυμπιάδας-παίκτη με συνέπεια ο παίκτης να απέχει τη σεζόν που πέρασε από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις των «πορτοκαλί». Φέτος το καλοκαίρι επανέφερε το αίτημα του για μεταγραφή με τον Απόλλωνα να είναι μια από τις ομάδες που εξέτασε την περίπτωση του. Στην Ολυμπιάδα ισχυρίζονται ότι σε ΔΣ του Συλλόγου έκαναν αποδεκτό το αίτημα μου με έναν όρο. Να μην πάει σε ανταγωνιστική ομάδα, δηλαδή να μην πάει σε ομάδα του Α Ομίλου του Α Υποομίλου της Α2 Εθνικής βόλεϊ, στον οποίο έχει κληρωθεί και θα συμμετάσχει η Ολυμπιάδα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι «πορτοκαλί», κατέθεσαν συμφωνητικό, που συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, στο οποίο περιγράφεται αυτός ο όρος σύμφωνα με τον οποίο τα 1.800 ευρώ που δόθηκαν από τον παίκτη στους δύο παράγοντες ήταν εγγυοδοσία και επρόκειτο να του επιστραφούν εφόσον ο παίκτης συνέχιζε την καριέρα του σε μη ανταγωνιστική ομάδα.
Την Παρασκευή βράδυ στο γήπεδο της Ολυμπιάδας στα γραφεία του Συλλόγου έγινε η συνάντηση των δύο παραγόντων με τον παίκτη, ο οποίος σε συνεννόηση με την ασφάλεια τους παρέδωσε 1.800 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ακολούθως έγινε η σύλληψη των δυο παραγόντων με την κατηγορία της εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ δίωξη ασκήθηκε και στον πρόεδρο της Ολυμπιάδας. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο παίκτης, αφού σε βάρος του κατέθεσαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση οι δύο παράγοντες των «πορτοκαλί». Και οι τρεις, οι δύο παράγοντες και ο παίκτης, οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 22 Σεπτεμβρίου.
ΜΕΝΕΙ Ή ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ;
Στο ερώτημα εάν ο παίκτης έπειτα από όλη αυτή την ιστορία μένει ελεύθερος για να συνεχίσει όπου επιθυμεί την καριέρα του κανείς δεν μπορεί να απαντήσει! Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο παίκτης το γνωρίζει και λογικά θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα που ήδη διανύουμε. Πάντως η μεταγραφική περίοδος στο βόλεϊ για τους ελεύθερους παίκτες θα ολοκληρωθεί παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι η Α2 Εθνική βόλεϊ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει 4 Νοεμβρίου. Μάλιστα από τη δεξαμενή των ελευθέρων παικτών, δηλαδή από αυτούς που οι ομάδες διέγραψαν από τις λίστες τους στις αποδεσμεύσεις μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, μπορεί κάθε ομάδα Α2 Εθνικής βόλεϊ να αποκτήσει μόνο έναν.
πηγή:pelop.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα