Υπόσχεση για διάκριση στα τελικά του Αγίου Νικολάου από Καραγκούνη – Τσοπούλου

Gazzetta team
Υπόσχεση για διάκριση στα τελικά του Αγίου Νικολάου από Καραγκούνη – Τσοπούλου

bet365

Οι ώρες, πλέον, μετρούν αντίστροφα για την αυριανή (28 Ιουλίου) έναρξη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters 2017)...

Την Κυριακή (30 Ιουλίου) το βράδυ στη μαγευτική παραλία «Άμμος» του Αγίου Νικολάου, δίπλα από τη Μαρίνα της πόλης, ένα από τα «8» ζευγάρια των ανδρών κι ένα από τα «8» των γυναικών θα σηκώσουν ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο του πρωταθλήματος!

Όλες οι ομάδες κατεβαίνουν με αξιώσεις στο τελικό τουρνουά και το ίδιο ισχύει για τις Πένυ Καραγκούνη και Κωνσταντίνα Τσοπούλου, που μαζί με τον προπονητή τους, Κώστα Ποθητάκη, ταξίδεψαν το πρωί της Πέμπτης (27/7) από τον Πειραιά για τον Άγιο Νικόλαο.

Τα κορίτσια έστειλαν εν πλω – όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία - το δικό τους μήνυμα για τη συμμετοχή στους τελικούς του Αγίου Νικολάου, καλώντας τον κόσμο να γεμίσει τις εξέδρες.

«Έχουμε μάθει ότι το τουρνουά θα γίνει δίπλα στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου και θέλω να ελπίζω ότι θα γεμίσουν οι εξέδρες και οι θεατές θα υποστηρίξουν την προσπάθειά μας. Η Κρήτη είναι γνωστή για τη φιλοξενία της και ο Άγιος Νικόλαος είναι ιδανικό μέρος για να γίνουν εκεί οι τελικοί.

Θέλουμε τη δυναμική παρουσία του κόσμου αφού όταν οι θεατές στηρίζουν και επευφημούν τις προσπάθειές μας τότε αποκτάμε έξτρα κίνητρο να συνεχίζουμε. Στο τουρνουά συμμετέχουν πολύ δυνατές ομάδες και εμείς πρέπει να είμαστε σοβαρές σε κάθε παιχνίδι αφού ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Πένυ Καραγκούνη, η οποία – παρά το ότι προέρχεται από τραυματισμό στο χέρι - θα διεκδικήσει τον 3ο της τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley και δεύτερο συνεχόμενο (με συμπαίκτρια, τότε, τη Βίκυ Αρβανίτη).

Η νυν συμπαίκτριά της, Κωνσταντίνα Τσοπούλου, θεωρεί ως όπλο της ομάδας της συμμετοχή-διάκριση σε τουρνουά του εξωτερικού και στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου: «Παρά το πρόβλημα τραυματισμού της συμπαίχτριας μου, έχουμε πάρει μέρος σε τέσσερα τουρνουά στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι κάνουμε μια πολύ καλή πορεία που συνδέθηκε με ένα σημαντικό μετάλλιο στο Μονακό. Στόχος μας στον Άγιο Νικόλαο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και πιστεύω ότι μπορούμε να τον πετύχουμε».

Ο προπονητής των κοριτσιών, Κώστας Ποθητάκης, ανυπομονεί κι εκείνος για τα τελικά του Αγίου Νικολάου και φαίνεται πως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των παικτριών του: «Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ τον Άγιο Νικόλαο αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την πόλη. Οπότε δείχνει να είναι η καλύτερη επιλογή γι’ αυτό το τουρνουά. Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα, παρότι τα κορίτσια είναι αναγκασμένα να αλλάξουν ρόλους στο παιχνίδι τους, δηλαδή η Τσοπούλου στο μπλοκ και η Καραγκούνη στην άμυνα. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο για να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου».

Καραμπέτσος: «Κάθε χρόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στον Άγιο Νικόλαο»

Ο πρόεδρος ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, που μαζί με τους συνεργάτες του στοχεύουν στην αναγέννηση του Beach Volley – και τα έχουν ήδη καταφέρει – ταξίδεψε κι εκείνος με το σημερινό (27/7) πρωινό καράβι από τον Πειραιά για την Κρήτη. Εν πλω, λοιπόν, κι αυτός εξέφρασε την κοινή διάθεση της Ομοσπονδίας και του Δήμου Αγίου Νικολάου να γίνεται στη συγκεκριμένη πόλη της Κρήτης κάθε χρόνο και από ένα τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά ο κ. Καραμπέτσος δήλωσε: «Το κλείσιμο του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε παρά να διεξαχθεί σε ένα υπέροχο μέρος, όπως ο Άγιος Νικόλαος, όπου η τοπική κοινωνία και οι άνθρωποι του Δήμου έδειξαν ιδιαίτερη επιμονή ώστε να φιλοξενήσουν αυτό το τουρνουά. Η σχέση της Ομοσπονδίας με τον Δήμο είναι αγαστή και έχουμε την κοινή πεποίθηση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να δηλώνει “παρών” κάθε σεζόν στον Άγιο Νικόλαο.

Άλλωστε βασικός παράγοντας της επιτυχίας του φετινού πρωταθλήματος ήταν η θερμή φιλοξενία που έτυχε από τις τοπικές κοινωνίες σε όσες πόλεις επισκεφτήκαμε».

Χαλβατζής: «Προτεραιότητα η αναγέννηση των εθνικών ομάδων»

Μαζί με τον Γιώργο Καραμπέτσο ταξίδεψε στην Κρήτη ο Γενικός Γραμματέας και έφορος των Εθνικών ομάδων Νεκτάριος Χαλβατζής, που τόνισε από την πλευρά του: «Έχουμε θέσει βασική προτεραιότητα την αναγέννηση των εθνικών ομάδων και η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες. Προχωράμε με προσεκτικά βήματα έχοντας το βλέμμα μας στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα