Η αγωνία για Ερασιτέχνη και η λύση που δείχνει να είναι ΜΟΝΟ μία

Η αγωνία για Ερασιτέχνη και η λύση που δείχνει να είναι ΜΟΝΟ μία

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η αγωνία για Ερασιτέχνη και η λύση που δείχνει να είναι ΜΟΝΟ μία

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ώρες που δεν πρέπει να περνάει κανένας Σύλλογος και βλέπει μόνο μία λύση για να μην υπάρξει καταστροφή.

Αρχικά είναι το λιγότερο αστείο να μιλάμε στην χώρα μας για ερασιτεχνικό αθλητισμό χωρίς προβλήματα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει πολλούς συλλόγους να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα. Έχουμε δει ομάδες να καταστρέφονται λόγω χρεών, έχουμε δει αθλητές να χάνουν τα λεφτά τους, έχουμε δει τέλος πάντων πολλά και δυστυχώς είναι δεδομένο πως θα δούμε ακόμα περισσότερα.

Θα πείτε τι με έπιασε και τα γράφω αυτά; Η απάντηση είναι εύκολη και έχει να κάνει με την περιπέτεια που περνάει αυτό το διάστημα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Μια περιπέτεια μεγάλη, τεράστια που έχει ως βασικό στοιχείο την προσωπική κόντρα με συνέπεια ο Σύλλογος να βρίσκεται στο Πρωτοδικείο, μετά από μια αποτυχημένη όπως και ο ίδιος ο Δημήτρης Μπαλτάκος τόνισε, θητεία της τωρινής διοίκησης.

Όπως θα γνωρίζετε, η νέα διοίκηση του «τριφυλλιού» θα βγει από τις δικαστικές αίθουσες από την στιγμή που ούτε και χθες Κυριακή υπήρξε κάποιος ενδιαφερόμενος να βγει μπροστά και να βοηθήσει τον ΑΟ. Η αγωνία μάλιστα έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν ο νυν πρόεδρος της «Μάνας του Λόχου» ζήτησε την έγκριση για να κατεβάσει στα ερχόμενα πρωταθλήματα ομάδες με μηδενικό μπάτζετ.

Ουσιαστικά μιλάμε για σίγουρο υποβιβασμό όλων των ομαδικών τμημάτων αν γίνει αυτό, κάτι που φυσικά θα αποτελέσει ντροπή για έναν σύλλογο που ναι μεν στο παρόν ψάχνει να βρει τον δρόμο του, αλλά στο παρελθόν έχει κατακτήσει τίτλους και ειδικά σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών έχει πετύχει και σημαντικές πορείες εκτός συνόρων.

Και μιας και αναφερθήκαμε και στο βόλεϊ, αξίζει να αναφερθεί πως αν αποφασιστεί να κατέβουν τα τμήματα με μηδενικά μπάτζετ, τότε στο ανδρικό βόλεϊ δεν θα υπάρξει υποβιβασμός γιατί πολύ απλά η ομάδα δεν θα πάρει άδεια να αγωνιστεί καν στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Τόσο απλό.

Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα; Κανείς δεν ξέρει να πει με ακρίβεια. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι περίμεναν πως την τελευταία στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έβγαινε μπροστά και θα αναλάμβανε τα ηνία, αφήνοντας στην άκρη την όποια κόντρα υπάρχει με τον Μπαλτάκο. Αυτό όμως δεν έγινε και μένει να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια.

Το Πρωτοδικείο, ως Πρωτοδικείο δεν είναι καταστροφή. Εννοείται πως δεν είναι καθόλου τιμητικό για κανένα σύλλογο, όμως σίγουρα δεν είναι καταστροφή. Και ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο πέρασε από αυτό και άλλες ομάδες κατά καιρούς βρέθηκαν στην ίδια θέση και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους. Το ζήτημα πλέον είναι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος, γιατί αν δεν βρεθεί, τότε ναι θα υπάρξει καταστροφή και μάλιστα μεγάλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτός που και την δυνατότητα έχει, αλλά και την... τρέλα με τον Παναθηναϊκό, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ίδιος άλλωστε είχε τονίσει το πόσο θέλει να βοηθήσει, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ξεχρεώσει τον Ερασιτέχνη και να τον οδηγήσει σε τίτλους. Μπορεί να έχει πικραθεί, στεναχωρηθεί ή και τσαντιστεί με όσα έχουν γίνει, όμως σε απλά ελληνικά, φαντάζει ως την μοναδική λύση.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να βρισκόντουσαν πολλοί επιχειρηματίες μαζί, αλλά όπως ανέφερε σωστά και ο Νίκος Αθανασίου, όλοι είναι εξαφανισμένοι, όπως εξαφανισμένοι είναι σε όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα των μεγάλων ομάδων. Με τους πάντες εξαφανισμένους όλοι περιμένουν να βγει μπροστά ο άνθρωπος που στο πρόσφατο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον και το είχε κάνει από αγάπη. Σε αυτή την αγάπη ελπίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, προκειμένου να καταφέρει ο Σύλλογος να σωθεί.

ΥΓ: Πιθανή διάλυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα σημάνει υποβάθμιση και των πρωταθλημάτων. Ειδικά σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών η μη παρουσία του «τριφυλλιου» ή έστω η παρουσία με ρόστερ υποβιβασμού, μόνο κακό θα κάνει. Όπως κακό είναι να μην υπάρχει δυνατή ομάδα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΑΕΚ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να γίνονται τα στραβά μάτια στα χρέη, κάθε άλλο, απλά γίνεται μια καταγραφή της πραγματικότητας που θέλει τα πρωταθλήματα που δεν έχουν τους μεγάλους συλλόγους να βρίσκονται χαμηλά στην προτίμηση του κόσμου και κυρίως των χορηγών.

ΥΓ1: Υπάρχουν πολλοί, οι περισσότεροι θα λέγαμε που χαίρονται και καλά κάνουν με ένα πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Υπάρχουμε και εμείς οι λίγοι που χαιρόμαστε αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον το ίδιο με έναν τίτλο σε βόλεϊ, πόλο και άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα. Για εμάς μεγαλύτερος μάγκας θα είναι ο Γιαννακόπουλος αν καταφέρει να σώσει τον ΑΟ και να τον οδηγήσει σε τίτλους. Μεγαλύτεροι μάγκες θα είναι ο Μελισσανίδης ή ο Μάκης Αγγελόπουλος αν μπορέσουν να βγάλουν από το αδιέξοδο την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και της δώσουν την αίγλη που είχε στο παρελθόν κατακτώντας και πάλι τίτλους σε κατάμεστα γήπεδα. Μεγαλύτερος μάγκας θα είναι ο Σαββίδης αν ανεβάσει επίπεδο το ανδρικό βόλεϊ διεκδικώντας Ευρωπαϊκό τρόπαιο και ανεβάζοντας μαζί και τα άλλα ερασιτεχνικά τμήματα του ΠΑΟΚ. Μεγαλύτεροι μάγκες θα είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αν πάνε ακόμα πιο ψηλά τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Και τέλος απείρως μεγαλύτεροι μάγκες ήταν και παραμένουν όσοι στηρίζουν για πολλά χρόνια Ερασιτεχνικά τμήματα σε όλους του συλλόγους. Δεν θα έχουν ποτέ την προβολή που τους αξίζει, αλλά για κάποιους ρομαντικούς φιλάθλους θα μείνουν για πάντα στην καρδιά τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...