Αρσενιάδης: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε σημάδια βελτίωσης»

Gazzetta team
Αρσενιάδης: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε σημάδια βελτίωσης»

bet365

Μετά την Καταλονία και τη Βαρκελώνη, η Εσθονία και το Ταλίν αποτελεί τον επόμενο προορισμό της Εθνικής ομάδας στο εφετινό World League.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά αύριο το απόγευμα (16:00) απέναντι στη Βενεζουέλα, με στόχο να ολοκληρώσει την παρουσία του στη διοργάνωση παίζοντας καλό βόλεϊ και να αποκομίσουν οι νεαροί παίκτες που μπήκαν στην ομάδα αγωνιστικές παραστάσεις σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από εκείνο της Α1 Ανδρών.

«Θα επιδιώξουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση σε σχέση με τις συνθήκες που παίζουμε. Σε μας διαφέρει ο στόχος από τις άλλες ομάδες. Δεν είναι στόχος πρόκρισης, από τη στιγμή που έχουμε τόσες ελλείψεις, αλλά θέλουμε να δούμε να βελτιώνονται κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας», δηλώνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης.

«Έχουμε εντοπίσει το που είμαστε καλοί και που υστερούμε. Ένα κομμάτι στο οποίο υστερούμε είναι το σέρβις, ένα άλλο είναι το μπλοκ, που έχει άμεση εξάρτηση από το ύψος. Δοκιμάζουμε κάποια νεαρά παιδιά, τον Τσέλιο και τον Κασαμπαλή, που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά και στους δύο τομείς», προσθέτει.

Αναφορικά με τον αγωνιστικό στόχο της ομάδας, από τη στιγμή που εκείνος της πρόκρισης δεν υφίσταται πια μετά το πρώτο τουρνουά; «Να δουλέψουν οι ακραίοι της ομάδας κάτω από πολύ πίεση. Να βρουν λύσεις ελλείψει διαγωνίου, να πάρουν τις δύσκολες μπάλες… Θα έχουν μεγάλο κέρδος, ειδικά από τη στιγμή που τα παιδιά αυτά χρειάζονται παιχνίδια, λόγω μικρής συμμετοχής στις ομάδες τους στη διάρκεια της σεζόν».

Οι δυσκολίες, πάντως, αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά για την Εθνική ομάδα, αφού «… τις επιζητούμε για το μέλλον και την επόμενη χρονιά. Τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε θα είναι πολύτιμα για το πώς θα βαδίσουμε του χρόνου και για τους νέους παίκτες που θα ενσωματωθούν στο σύνολο, αφού σε πολλά από τα παιδιά που είναι μαζί μας θα στηριχθεί η ομάδα στις επόμενες διοργανώσεις. Ελλείψει λύσεων ο ρόλος τους απλώνεται, διευρύνεται, πέφτει πολύ μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες τους. Πρέπει όμως να πάρουμε το μυαλό μας από το αποτέλεσμα και να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα».

Για τους απόντες της Εθνικής, δικαιολογημένους και μη «… υπάρχει παράπονο, όντως, αλλά αυτό είναι μια άλλη διαχείριση και μια άλλη κουβέντα. Το σίγουρο είναι πως αν επιζητούμε αποτέλεσμα, τότε η Εθνική πρέπει να είναι πλήρης, γιατί αν ήμασταν μπορεί να μην είχαμε χάσει κανένα παιχνίδι στο World League. Να έχει στη διάθεσή της όλους τους παίκτες ανά πάσα στιγμή και όχι μόνο για μια διοργάνωση. Οι Ισπανοί, π.χ., θα παίξουν τρίτο συνεχόμενο τουρνουά με τη σύνθεση που έχουν για χρόνια, ενώ η ίδια ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει και να αγωνίζεται όλο το καλοκαίρι. Για να τους φτάσουμε θα πρέπει να κάνουμε το λιγότερο το ίδιο. Ε, λοιπόν, αυτό που κάνουμε εμείς απέχει πάρα πολύ απ΄ αυτό που κάνουν η Ισπανία, η Εσθονία, η Σλοβακία…».

Όσο για τη ζωή ενός προπονητή χωρίς διαγώνιο; Υπάρχουν και τα θετικά, πάντως… «Μας λείπουν πέντε παίκτες, συγκεκριμένα πέντε! Ο διαγώνιος είναι σκόρερ και το σκοράρισμα είναι κάτι πολύ βασικό για να νικήσεις και κατ΄ επέκταση να θέσεις στόχους συγκεκριμένους και υψηλούς. Χωρίς τον σκόρερ πρέπει να παίξεις διαφορετικό βόλεϊ», απαντά ο κ. Αρσενιάδης.

Και συνεχίζει: «Εκ των πραγμάτων, το βάρος θα πέσει στους ακραίους. Θα μοιραστούν τη θέση και θα ρισκάρουμε την ανάπτυξή μας παίζοντας αρκετά γρήγορα. Αυτό είναι ευκαιρία, γιατί προσπαθούμε να χτίσουμε μια νέα φιλοσοφία στην Εθνική ομάδα: να δούμε που είμαστε καλοί και που όχι, που πρέπει να πιέσουμε και που να συντηρηθούμε. Είναι ευκαιρία να ζητήσουμε να μειωθούν τα λάθη, είναι ευκαιρία να παίξουμε άμυνα, να βασίσουμε την ανάπτυξη σε πιο αποτελεσματική υποδοχή και να δούμε τη δυναμική που μπορούν να δώσουν τα τρία νέα παιδιά που έρχονται (Δαλακούρας, Τσέλιος, Κασαμπαλής)».

 

Τελευταία Νέα