Εθνική γυναικών: Τριαντάφυλλα, συγχαρητήρια και... αισιοδοξία για τη συνέχεια!

Gazzetta team
Εθνική γυναικών: Τριαντάφυλλα, συγχαρητήρια και... αισιοδοξία για τη συνέχεια!

bet365

Με τα χαμόγελα της ικανοποίησης και της υπερηφάνειας να είναι κάτι παραπάνω από φανερά και κουβαλώντας στις αποσκευές τους μια σπουδαία και παλικαρίσια πρόκριση στα μπαράζ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έφτασαν το απόγευμα στο «Ελ.Βενιζέλος», τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των γυναικών.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Φίλοι, συγγενείς αλλά και οι κύριοι Νεκτάριος Χαλβατζής (γενικός γραμματέας) και Τάσος Πασπάλας (ταμίας), εκπροσωπώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συγχαρούν την ομάδα για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, χαρίζοντας μάλιστα κι ένα τριαντάφυλλο στις διεθνείς.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ρούσης, κάνοντας τον απολογισμό του τουρνουά, σχολίασε: «Αυτό που κρατάμε είναι ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δείξουμε μια ταυτότητα σαν ομάδα και να κερδίσουμε δύσκολα παιχνίδια, γεγονός που μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε γενικά είναι το να μη παρατάμε σε κανένα παιχνίδι κι ότι ακόμα και οι ομάδες που θεωρητικά είναι ανώτερες από εμάς είναι μέσα στις δυνατότητές μας να τις κερδίσουμε εφόσον είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι κατάλληλα».

Για το αν περίμενε η Εθνική μας ομάδα να τερματίσει στη 2η θέση του Α’ Προκριματικού Ομίλου και να πάρει τη πρόκριση για τα μπαράζ, απάντησε: «Στα χαρτιά κι εγώ στην αρχή περίμενα ότι θα ήταν ένα δύσκολο τουρνουά για εμάς με βάση την εικόνα που είχαμε πριν ξεκινήσουμε τη προετοιμασία. Κατά τη διάρκεια αυτής, διαπίστωσα ότι είχαμε πολλές δυνατότητες και κέφι και εν τέλει και στο τουρνουά, ειδικά μετά τη νίκη που κάναμε με την Ουγγαρία, φάνηκε ότι θα είμαστε στις ομάδες που θα διεκδικούσαν την πρόκριση».

Αναφερόμενος στο τι περιμένει από τη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ, τόνισε: «Στα μπαράζ οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πάρα πολύ καλές. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν, αν ήταν σε κάποιο άλλο όμιλο, να προκριθούν ως πρώτες. Εμάς μόνο καλό θα μας κάνει να κοντραριστούμε με τέτοιες ομάδες, οι οποίες είναι σταθερές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ και θα θέλουμε κι εκεί να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω τουλάχιστον όσον αφορά το πώς παίζουμε και το πώς λειτουργούμε μέσα στο παιχνίδι».

Αλλαγές θα δείξει. Θα γίνουν κλήσεις. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία επιλογής αθλητριών, αλλά πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα έχει βρει ένα καλό κορμό κι αν χρειαστεί, θα μπουν κάποιες πινελιές.

Χριστοδούλου: «Να δείξουμε χαρακτήρα και στα μπαράζ»

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Στέλλα Χριστοφούλου, αναφερόμενη στη πορεία της ομάδας στο τουρνουά, σχολίασε: «Η πορεία που κάναμε σε αυτό το τουρνουά ήταν ανέλπιστα καλή. Νομίζω ότι η ομάδα είχε μια πολύ καλή χημεία, είχε θέληση και διάθεση μέσα στον αγώνα και στα σημεία που βρέθηκε πίσω στο σκορ μπόρεσε να κάνει ανατροπές κόντρα σε ισχυρές ομάδες. Αυτό είναι ένα στοιχείο που κρατάμε. Η ομάδα έχει πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και θέληση θα έχει πολύ μέλλον. Πήραμε μια πρόκριση την οποία δεν περίμεναν πολλοί κι αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο λιθαράκι για το επόμενο βήμα που είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς».

Αναλύοντας τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν την Εθνική μας στην επιτυχία, είπε: «Πιστεύαμε στους εαυτούς και ξέραμε ότι η ομάδα έχει ταλέντο. Από εκεί και πέρα υπήρχανε πολλά κομμάτια οργανωτικά που μας άφηναν πίσω. Αυτά λύθηκαν φέτος. Η ομοσπονδία ήταν από την αρχή κοντά μας και μας έδειξε τη θέλησή της να ενδιαφερθεί για την ομάδα μας και νομίζω υπήρξε ένα πολύ καλό δέσιμο με τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και μεταξύ μας οι αθλήτριες γι αυτό και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία».

Για το πότε συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη πρόκριση, απάντησε: «Η ομάδα μπήκε από το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά ελεύθερα καθώς δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο στόχο. Θέλαμε απλά να είμαστε ανταγωνιστικές και να κοιτάξουμε τις αντιπάλους μας στα μάτια και νομίζω ότι καταφέραμε να το κάνουμε στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία, που είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι το καθοριστικό ήταν το δεύτερο παιχνίδι με τη Κροατία, όπου πήραμε μια καθαρή νίκη και καταλάβαμε ότι έχουμε κάποιες παραπάνω δυνατότητες κι ότι πλέον η πρόκριση μπορούσε και να έρθει σε αυτό το τουρνουά».

Σχετικά με τους στόχους της ομάδας στη φάση των μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, σχολίασε: «Στα μπαράζ έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι σίγουρα μια κλάση πάνω από εμάς. Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε, να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να πάμε να είμαστε πάλι ανταγωνιστικοί, να δείξουμε ένα καλό εαυτό και τη διάθεση που έχει δείξει αυτή η ομάδα και τη χημεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε».

 

Τελευταία Νέα