Ο ΠΑΟΚ έχει σφυγμό, ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο ΠΑΟΚ έχει σφυγμό, ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το 1-1 των τελικών, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως έχει σφυγμό, αλλά τον Ολυμπιακό να παραμένει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Η αλήθεια είναι πως όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο μπλογκ πριν την έναρξη των τελικών, δεν περίμενα πως ο ΠΑΟΚ θα κατάφερνε να πάρει κάποιο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια δεν περίμενα πως οι Θεσσαλονικείς με το πρόσωπο που μας είχαν δείξει όλη την χρονιά, θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τους Πειραιώτες που ειδικά από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου είχαν ανεβάσει στροφές και έδειχναν ανίκητοι.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Χθες όμως στην Πυλαία, αρχικά δεν είδαμε τον ΠΑΟΚ της προηγούμενης χρονιάς, αλλά αυτόν που τα δύο περασμένα χρόνια είχε καταφέρει να κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Μετά από καιρό, οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν πείσμα και κυρίως εγωισμό να δείξουν πως δεν είναι τελειωμένοι και πως μπορούν να πετύχουν κάτι που για τους περισσότερους έμοιαζε θαύμα.

Απέναντί τους είχαν τους «ερυθρόλευκους» που μετά το εύκολο 3-0 στο Ρέντη νόμισαν πως θα έφταναν άνετα σε μια ακόμα νίκη, που θα κλείδωνε σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα. Το κακό για τους Πειραιώτες είναι πως όπως φάνηκε και χθες, δεν πήραν τα μηνύματα του Ρέντη. Εκεί δηλαδή που ναι μεν κέρδισαν με άνεση, αλλά το έκαναν όχι γιατί έπιασαν φοβερή απόδοση, αλλά γιατί ο Αγκάμεζ ήταν απίστευτος.

Θα πείτε πως η λογική λέει ο Αγκάμεζ να είναι απίστευτος και οι πιθανότητες να κάνει και πάλι την εμφάνιση του πρώτου τελικού, είναι απείρως περισσότερες από το να μην την κάνει. Ο Κολομβιανός όμως μόνος του είναι δύσκολο να πάρει ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και αν το κάνει θα πρέπει απέναντί του να βρει μια ομάδα στην κακή της ημέρα όπως ήταν ο ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό. Θα πρέπει να έχει και τον Τσούπκοβιτς που και στα δύο ματς θυμίζει τον Σέρβο του πρώτου γύρου.

Και σήμερα όπως αναφέραμε δεν τον είχε, ενώ στον αντίποδα ο Ελγκέτα είχε τον δικό του Σέρβο και τον είχε σε μεγάλη μέρα. Ο Στάροβιτς, αυτός ο άνθρωπος που έβλεπε να βγαίνουν φήμες για αδιαφορία, φήμες και μέσα από την ομάδα του, έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του θυμίζοντας τον παίκτη που έχει κάνει τόσο μεγάλη καριέρα στην Ιταλία και της έδωσε τη νίκη.

Εννοείται πως δεν το έκανε μόνος. Είχε δίπλα του τον εξαιρετικό Τερζή, που όσο παίρνει παιχνίδια δείχνει πως δικαιούταν περισσότερο χρόνο, ειδικά από την στιγμή που ο Πέτκοβιτς στα περισσότερα παιχνίδια ήταν το λιγότερο μέτριος. Είχε όμως και τους δύο ακραίους. Και ο Ντάντε, αλλά και ο Σαφράνοβιτς βοήθησαν και με το παραπάνω, με τον Ισραηλινό χωρίς να φαίνεται στους αριθμούς να ήταν ο κομβικός, ειδικά με το σερβίς που έκανε.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι, πως ο Αργεντίνος προπονητής κατάφερε να νικήσει κατά κράτος τον Μπόσκαν. Ο Ελγκέτα και στα δύο ματς έχει βρει τον τρόπο να φθείρει τον Τσούπκοβιτς στην υποδοχή, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο της ομάδας του, καθώς όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, όταν ο Σέρβος παίρνει υποδοχές και δεν τα καταφέρνει, νευριάζει και πέφτει συνολικά η απόδοσή του, κάτι που έχει γίνει και στα δύο ματς.

Και τώρα θα πείτε τι γίνεται από εδώ και πέρα ε; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε με άνεση, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Και είναι γιατί πολύ δύσκολα για τρίτο παιχνίδι θα έχει τόσο κακούς τους υπόλοιπους, περιμένοντας τα πάντα από τον Αγκάμεζ, ενώ και ο Κολομβιανός ακόμα πιο δύσκολα θα τελειώσει ματς με 10/32 επιθέσεις. Βέβαια και για εύκολο 3-0 γράφαμε, αλλά δεν έγινε.

Έτσι είναι ο αθλητισμός, έχει ανατροπές και μία από αυτές δεν ήταν τόσο η νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά η ευκολία με την οποία ήρθε, ειδικά μετά από πέντε σερί ήττες από τον Ολυμπιακό. Κάθε ματς όμως, κάθε σετ, κάθε πόντος, είναι διαφορετικά σε αυτό το άθλημα και μένει να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια. Ελπίζουμε πάντως να δούμε πιο αμφίρροπες μάχες από όσες έχουμε δει στα δύο πρώτα ματς...

ΥΓ: Τόσο καιρό φωνάζω για το βίντεο ριπλέι, αλλά πραγματικά αν είναι να υπάρχει όπως χθες καλύτερα να μην υπάρχει καθόλου. Χωρίς δικαίωμα στο μπλοκ, αλλά και χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα μια φάση στις γραμμές, ας το αφήσουν καλύτερα και ας κοιτάζουν το φλιτζάνι για τις φάσεις...

ΥΓ1: Οκ φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάει καλά και δεν έχει... φτιάξει τους φίλους του. Όμως είναι τελικός και η εικόνα των εξεδρών της Πυλαίας δεν αξίζει στην ομάδα αυτή. Ναι να μην γεμίσει, αλλά όχι μόνο 2.000 και από την στιγμή που ο κόσμος του... δικεφάλου ήταν στα ντουζένια του από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Άδικο για το συγκεκριμένο τμήμα, πολύ άδικο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...