Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών

Gazzetta team
Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1 γυναικών

bet365

Η αυλαία της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών, άνοιξε την Τετάρτη με την αναμέτρηση ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ωστόσο το κυρίως πιάτο… σερβίρεται αύριο με την διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε Εύοσμο και Βούλα όπου θα κριθεί το ποια ομάδα θα ακολουθήσει ΑΕΚ και Ελπίδα στην Α2.

15:30, Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΣ Μακεδόνες (Livestreaming telesport.gr)
Εορταστικό χαρακτήρα θα έχει η αναμέτρηση στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί τους Μακεδόνες Αξιού.

Η Ηλιούπολη έχοντας κάνει έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο με επτά νίκες και έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή μόνο ικανοποιημένη και χαρούμενη μπορεί να είναι που και τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια.
H προπονήτρια, Δήμητρα Λυκογιάννη τόνισε: «Η τελευταία αγωνιστική αυτού του πρωταθλήματος πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση για την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης χρονιάς θα είναι για εμάς και μια πρόκληση βαθμολογική ώστε να σφραγίσουμε το τέλος ευχάριστα. Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος αγώνας που θα επιβραβεύσει τους κόπους όλων μας για φέτος».

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Μακεδόνες Αξιού που έχοντας εξασφαλίσει έγκαιρα την παραμονή τους διεκδίκησαν μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.
«Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στη χρονιά και θέλουμε να κλείσουμε με τη νίκη για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σωθήκαμε γρήγορα και μπορέσαμε να δώσουμε χρόνο στα νεαρά κορίτσια της ομάδας που πήρα εμπειρίες εν όψει της νέας χρονιάς κι αυτό είναι πολύ σημαντικό κέρδος».

17:00, ΔΑΚ Ευόσμου, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
Στο κλειστό του Ευόσμου ο τοπικός Αίας υποδέχεται τον ΑΟΜ με τη γηπεδούχο ομάδα να «καίγεται» για τη νίκη ενώ οι φιλοξενούμενες είναι αδιάφορες βαθμολογικά.

Στον Αίαντα γνωρίζουν πως εφόσον κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 θα εξασφαλίσουν την παραμονή, καθώς έχουν ένα βαθμό περισσότερο από την Θέτιδα, αλλά η ομάδα της Βούλας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.
«Έχουμε τα συνηθισμένα μικροπροβλήματα… Στρεσαριστήκαμε ξαφνικά λόγω διαφόρων καταστάσεων, αλλά ίσως στο τέλος επικρατήσει η λογική, η θέληση για fair play και κυλήσουν όλα ομαλά», δήλωσε ο τεχνικός του Αίαντα Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Το Μαρκόπουλο, που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, θα αγωνιστεί χωρίς την Πούλι Κλέιν αλλά όπως τόνισε ο Γιάννης Νικολάκης: «Δείξαμε όλο το χρόνο μια σοβαρότητα σε όλους τους τομείς και τώρα στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς δεν αλλάζει αυτό που μας χαρακτηρίζει όλη τη σεζόν, δηλαδή το να παίζουμε καλά και να διεκδικούμε το κάθε παιχνίδι. Παρά την απώλεια της Πούλι δείξαμε και στο Κύπελλο και στα προηγούμενα ματς ότι παραμένουμε ανταγωνιστικοί, αν και παίζουμε με τη μισή ομάδα να είναι νεάνιδες. Εμείς πάμε στην Θεσσαλονίκη να παίξουμε το παιχνίδι μας χωρίς να ασχολούμαστε με τον περίγυρο».

17:00, «Γ. Γεννηματάς», ΑΣΠ Θέτις - ΑΟ Θήρας
Στη Βούλα, η ομάδα της Θέτιδας θα παλέψει για την παραμονή της μέχρι τέλους αφού θέλει μόνο νίκη στο εντός έδρας ματς με τον αδιάφορο βαθμολογικά ΑΟ Θήρας (είναι σίγουρα 4ος) αλλά δεν έχει την τύχη της στα χέρια της.

Η Θέτις βρίσκεται με 18 βαθμούς στην 10η θέση ενώ ο Αίας με 19 βαθμούς στην 9η θέση και για να πανηγυρίσει την παραμονή η ομάδα της Βούλας θα πρέπει να έχει απώλειες η ομάδα του Ευόσμου με τον Σούλη Τουρσούγκα να δηλώνει: «Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και μετά θα δούμε τι έχει γίνει στο άλλο ματς. Όπως και να έχει θα παλέψουμε».

Ο ΑΟ Θήρας έχει εξασφαλίσει την είσοδό του στην τετράδα με τον προπονητή της νησιωτικής ομάδας, Απόστολο Οικονόμου να τονίζει: «Εμείς σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για να διεκδικήσουμε την νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο»

17:00, ΔΑΚ Πυλαίας , ΑΣ Άρης - ΑΣ Ελπίς
Ο Άρης υποδέχεται την Ελπίδα Αμπελοκήπων στο ΔΑΚ Πυλαίας και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις του.

Από τα πρόσωπα της αναμέτρησης, η Κάταλιν Κις που ρίχνει «τίτλους τέλους» για τη σάλα, αν και θα μείνει δίπλα στο χώρο ενεργά. «Ελπίζω να κερδίσουμε και να κλείσουμε όμορφα τη σεζόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τους ανθρώπους της ομάδας και πόσο με βοήθησαν και μου φέρθηκαν άψογα. Εύχομαι στο μέλλον να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά», δήλωσε η «Κάτα».

Στην αντίπερα όχθη, η Ελπίδα δίνει την τελευταία της παράσταση στην Α1 γυναικών έχοντας διανύσει ωστόσο με μαχητικότητα και αξιοπρέπεια το... ταξίδι.
Η κεντρική, Άννα Καλαντάτζε τόνισε: «Ήταν μια δύσκολη χρόνια σαν πρωτάρες στην Α1, ζήσαμε ωραίες στιγμές παρά τον υποβιβασμό, το χαρήκαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Σίγουρα θα θέλαμε το κάτι παραπάνω, πιστεύω μπορούσαμε να μείνουμε αλλά φοβηθήκαμε την υπέρβαση. Στο τελευταίο ματς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι από την κατηγορία».

Κυριακή 26 Μαρτίου
18:00, Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ, Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟΝ Πανναξιακός

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα