Το «ερυθρόλευκο» φαβορί και η «ασπρόμαυρη» αντίδραση που αναμένεται!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το «ερυθρόλευκο» φαβορί και η «ασπρόμαυρη» αντίδραση που αναμένεται!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου που έχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να περιμένουν την αντίδραση της ομάδας τους και αυτούς των Κηφισιάς και Ορεστιάδας να πιστεύουν σε ένα θαύμα.

Μετά το Κύπελλο Γυναικών, ώρα και γι' αυτό των ανδρών. Στο επιβλητικό για αγώνες βόλεϊ Αλεξάνδρειο (επιτέλους μετά από χρόνια διεξάγεται μια μεγάλη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη), ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Κηφισιά και Ορεστιάδα θα παλέψουν για την κούπα και όπως στην Γλυφάδα και τις γυναίκες υπάρχει φαβορί και είναι το ίδιο.

Οι Πειραιώτες δείχνουν αυτή την στιγμή να είναι ένα βήμα μπροστά, ενώ οι Θεσσαλονικείς να μην έχουν καμία σχέση με την περσινή και προπέρσινη ομάδα που κατέκτησε πρωτάθλημα και νταμπλ αντίστοιχα. Η ομάδα του Σλόμπονταν Μπόσκαν έχει καταφέρει να αποκτήσει ψυχολογία, έχοντας μόλις μία ήττα και αυτή ανώδυνη στο πρωτάθλημα, ενώ αυτή του Γιάννη Καλμαζίδη, ψάχνει ακόμα να βρει τον εαυτό της, αλλά δεν τα έχει καταφέρει.

H Ρεάλ παίζει εκτός με την Αθλέτικ Κλουμπ που κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πάρει το διπλό με over 2,5;

Πριν όμως αναφερθούμε πιο αναλυτικά στα δύο ζευγάρια, θα γίνει μια γενική αναφορά. Το φετινό φάιναλ φορ έχει ουσιαστικά δύο τελικούς ή για την ακρίβεια έναν, αλλά αυτός δεν γίνεται Κυριακή, γίνεται το Σάββατο. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, όποιος κερδίσει τον δεύτερο ημιτελικό, είναι σαν να έχει πάρει την κούπα, καθώς όσο αντίθετη άποψη να έχει ο νικητής του Κηφισιά-Ορεστιάδα, δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ.

Ναι ναι θα πείτε πως ο τελικός είναι ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν, ωστόσο το βόλεϊ είναι από τα πιο δίκαια αθλήματα. Ίσως το πιο δίκαιο με την καλύτερη ομάδα να κερδίζει τουλάχιστον 8/10 φορές. Δεν μπορούν να γίνουν καθυστερήσεις, δεν υπάρχουν δοκάρια, δεν υπάρχουν συνολικά ατυχίες. Ο καλύτερος απλά παίρνει το ματς, εκτός αν δεν πιάσει την απόδοση που μπορεί. Και είτε οι Πειραιώτες, είτε οι Θεσσαλονικείς, είναι δυο κλάσεις καλύτεροι από τους «μπλέ» της Αθήνας και τους «πράσινους» του Έβρου.

Πάμε τώρα σε κάθε ματς ξεχωριστά. Στον πρώτη ημιτελικό έχουμε και εδώ φαβορί και είναι η Κηφισιά. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη και καλύτερο υλικό έχει και μεγαλύτερη εμπειρία και κυρίως ψυχολογία. Το υλικό έχει φανεί στο πρωτάθλημα, με τους Αθηναίους να παλεύουν για την τετράδα και τους ακρίτες να έχουν ήδη υποβιβαστεί. Το δεύτερο είναι ότι χειρότερο για την ψυχολογία, γιατί όπως και να το κάνουμε πόσο κουράγιο να έχει ένας παίκτης της ομάδας του Μπάμπη Σταματόπουλου γνωρίζοντας πως δεν θα μπορέσει στην συνέχεια να διεκδικήσει την σωτηρία ούτε καν στα πλέι άουτ; Από την άλλη αυτό το ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν, ίσως τους βγει σε καλό, αλλά ξαναλέμε πως το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα, η Κηφισιά είναι καλύτερη και λογικά θα κερδίσει.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο και πιο σημαντικό ζευγάρι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να προσφέρουν για ακόμα μία φορά πλούσιο θέαμα, με τους Πειραιώτες να είναι ξεκάθαρο φαβορί. Και είναι και γιατί έως τώρα έχουν δείξει πως δύσκολα έχουν αντίπαλο, αλλά και γιατί κυρίως έχουν κερδίσει και τα τρία ματς ου έχουν δώσει απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο. Δύο στο πρωτάθλημα και ένα στο Λιγκ Καπ και εννοείται πως θέλουν να συνεχίσουν το σερί αυτό.

Για να το πετύχουν θα στηριχθούν στην δοκιμασμένη συνταγή. Στον ασταμάτητο Αγκάμεζ, στο εξαιρετικά δυνατό κέντρο με Άθος, Σουλτανόπουλο και Νταφ και φυσικά στον Τσούπκοβιτς. Ναι ο Σέρβος από... μαύρη τρύπα των... ερυθρόλευκων, έχει γίνει ο πιο σημαντικός παίκτης. Και όλα αυτά γιατί ο συμπατριώτης του προπονητής έχει καταφέρει να τον κρύψει στην υποδοχή. Χωρίς τα λάθη της πρώτης μπαλιάς, ο Τσούπκοβιτς είναι άλλος παίκτης, έχει ηρεμία και επιθετικά έτσι και αλλιώς είναι εξαιρετικός. Αν και πάλι ο Μπόσκαν μπορέσει να τον κρύψει, τότε θα έχει κάνει σημαντικότατο βήμα για τη νίκη και εν συνεχεία για την κούπα.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ έχει να λύσει δύο σημαντικά προβλήματα. Αρχικά το αγωνιστικό και μετά το ψυχολογικό. Στο αγωνιστικό ο... δικέφαλος είναι σκιά του καλού του εαυτού και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έκανε ότι ήθελε εντός συνόρων τα δύο τελευταία χρόνια. Με τον Πέτκοβιτς να μην έχει καμία σχέση με τον Κουρνέτα, οι... ασπρόμαυροι δεν έχουν την σιγουριά στην πάσα και αυτό έχει άσχημο αντίκτυπο στην ομάδα. Αρνητικός σε σχέση με όσα μας είχε συνηθίσει και ο Σαφράνοβιτς και όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, χωρίς τον Ισραηλινό στην καλή του ημέρα, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει. Όσο και να τραβήξει ο Ντάντε, όσο καλά και να πάει ο Στάροβιτς, όσες μάχες και αν κερδίσουν στο κέντρο οι Ανδρεάδης, Σμαραγδής και Τακουρίδης, χωρίς την ποιότητα του Σαφράνοβιτς τα πράγματα για τους Θεσσαλονικείς θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Το ψυχολογικό έχει να κάνει και με το ότι έως τώρα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δεν έχει κερδίσει κανένα ντέρμπι. Έχει χάσει και τα πέντε ματς σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αυτό όπως και να το κάνουμε μόνο καλό δεν είναι. Στον αντίποδα αυτό είναι και μεγάλο κίνητρο, θα πρέπει επιτέλους να δείξουν πως μπορούν να κερδίσουν ντέρμπι και ειδικά αυτό που αντιστοιχεί σε τίτλο.

Κλείνοντας οι τυπικά γηπεδούχοι θα πρέπει να κρατήσουν εκτός υποδοχής τον Τσούπκοβιτς και να παίξουν όσο περισσότερο πρώτο χρόνο γίνεται. Ενώ οι ουσιαστικά γηπεδούχοι και τυπικά φιλοξενούμενοι θα πρέπει να βρουν τρόπο να εκνευρίσουν αγωνιστικά τον Σέρβο και εν συνεχεία να βρουν την εμπιστοσύνη και κυρίως την... φλόγα που μετά τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, δεν διακρίνεται στα μάτια τους. Αν το κάνουν τότε μπορούν αν όχι να γίνουν και πάλι το φαβορί, σίγουρα να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλό τους, αλλιώς ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο...

ΥΓ: Μεγάλο πράγμα το βίντεο ριπλέι και μπράβο στην ΕΟΠΕ που για δεύτερο φάιναλ φορ το χρησιμοποιεί και μάλιστα όχι πρέπει και όχι μόνο για τις γραμμές όπου και θα ήταν εντελώς αδιάφορο. Άντε να δούμε τι θα κάνει και η ΕΣΑΠ κάποια στιγμή, άντε να δούμε.

ΥΓ1: Έπρεπε απλά να δείξει το πρόσωπο που έδειχνε όλη την χρονιά. Δεν το έκανε, αποκλείστηκε και ουσιαστικά η απουσία του μόνο κακό έκανε στο φάιναλ φορ. Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό που έχασε χρυσή ευκαιρία στο Ζηρίνει να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά ας πρόσεχε...

ΥΓ2: Στον ΠΑΟΚ πρέπει να δουν το ματς ξέροντας πως απέναντί τους είναι ένας αντίπαλος που είναι αήττητος στο πρωτάθλημα. Μην πέσουν στην παγίδα της ήττας με τον Φοίνικα σε ένα εντελώς αντίθετο παιχνίδι. Ο Καλμαζίδης βέβαια το ξέρει καλύτερα από όλους, αλλά πραγματικά όσοι νομίζουν πως μετά την ήττα από τους... πειρατές χάθηκε και ψυχολογία, είναι το λιγότερο άσχετοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...