Καλμαζίδης: «Θέλουμε να υπάρξει ανατροπή»

Φώτης Καρακούσης
Καλμαζίδης: «Θέλουμε να υπάρξει ανατροπή»

bet365

Αφού αρχικά παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό αβαντάζ λόγω των δύο φετινών νικών στα ντέρμπι, στην συνέχεια ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε πως ήρθε η ώρα να υπάρξει ανατροπή στον ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Στην Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ, καθώς Σάββατο και Κυριακή θα διεξαχθεί το Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών. Κηφισιά-Ορεστιάδα και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (κατά σειρά που θα γίνουν οι αγώνες) θα παλέψουν για την κούπα, με το ντέρμπι να είναι φυσικά το δεύτερο ζευγάρι. Οι... ασπρόμαυροι και οι «ερυθρόλευκοι» θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον τελικό και φυσικά μετά θα γίνουν το τεράστιο φαβορί για το Κύπελλο.

Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη να τονίζει πως φαβορί είναι οι Πειραιώτες, καθώς έχουν κερδίσει δύο φορές στα ισάριθμα μεταξύ τους ματς, ωστόσο όλοι στην ομάδα θέλουν να το ανατρέψουν αυτό και να πάρουν την πρόκριση. Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής επισήμανε: «Να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για τη γιορτή του F4, γιατί θέλει πολλή προσπάθεια και δουλειά. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να συγχαρώ την Κηφισιά και την Ορεστιάδα γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του κυπέλλου, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αν και η Κηφισιά είναι ψηλά τα τελευταία χρόνια, να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό».

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό: «Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ».

Για το θέμα της ψυχολογίας που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός: «Η ψυχολογία παίζει τον ρόλο της. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ. Όμως σε αυτές τις καταστάσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές και στο παρελθόν και αυτό δεν επηρεάζει τους αθλητές. Τέτοιες καταστάσεις ανατρέπονται και θέλουμε αυτό να γίνει και αυτή τη φορά».

Για την επίσκεψη των φίλων του ΠΑΟΚ στην τελευταία προπόνηση στο Παλατάκι: «Σίγουρα είναι μια κίνηση που την εκτιμούμε. Θέλουν να βγάλουν την επιθυμία τους και να μας στηρίξουν στο έργο που κάνουμε. Ήταν μια τονωτική ένεση».

Κλείνοντας, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει μια γιορτή του βόλεϊ επισημαίνοντας τα εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα ευχαριστηθούν 3 όμορφα παιχνίδια. Είναι ένα στοίχημα για όλους μας να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα