H 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
H 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

Το ντέρμπι ανάμεσα στους δυο «αιωνίους» ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 γυναικών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Πέντε στροφές απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών και οι αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την τελική κατάταξη των ομάδων.

17:00, ΔΑΚ Πυλαίας, 17.00 ΑΣ Άρης - ΑΕΚ
Ο Άρης υποδέχεται την ουραγό ΑΕΚ με το ματς να έχει μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες (οι δύο τελευταίες εκτός έδρας) και έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την 4η θέση με τον Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει: «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη γιατί όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα… Βήμα, βήμα συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πάμε όσο γίνεται όσο πιο ψηλά. Αύριο μπορεί να παίζουμε με την ουραγό ΑΕΚ, αλλά χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση για να πάρουμε το τρίποντο».

Η Ένωση ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη χωρίς προβλήματα με τον Γιώργο Σαμαρά να δηλώνει: «Θέλουμε να σβήσουμε τις άσχημες εντυπώσεις από την τελευταία πολύ κακή εμφάνιση που κάναμε κόντρα στην Ηλιούπολη κι απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ φορμαρισμένη θέλουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

18:00, Α’ Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Θήρας
Στην Ηλιούπολη η τοπική ομάδα προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες που την έχουν φέρει σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο ΑΟΘ από τρεις σερί ήττες (πρωτάθλημα και Κύπελλο από Πανναξιακό και Παναθηναϊκό).
«Είναι ένα σημαντικό ματς με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο», είπε η Δήμητρα Λυκογιάννη και συνέχισε: «Θέλουμε να παίξουμε καλά και να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας. Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα σίγουρα μας έχουν βοηθήσει να έχουμε λιγότερο άγχος και πιστεύω ότι θα παίξουμε και καλό βόλεϊ».

Ο ΑΟ Θήρας θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, ωστόσο ο Απόστολος Οικονόμου πρέπει να ξεπεράσει και τις απουσίες των Όστοϊτς, Αρτακιανού που δεν ξεπέρασαν τα προβλήματα τους και δεν θα αγωνιστούν.
«Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα επανερχόμαστε στο πρωτάθλημα με το ματς απέναντι στην Ηλιούπολη. Ξέρουμε ότι αυτήν την στιγμή οι αντίπαλοι μας είναι φορμαρισμένοι, αλλά εμείς βλέπουμε κάθε ματς ως τελικό και παρόλο που θα έχουμε ελλείψεις θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μείνουμε ζωντανοί στον στόχο της 4αδας».

18:00, ΔΑΚ Νάξου, Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
Με πρόβα ημιτελικού Κυπέλλου μοιάζει η αναμέτρηση της Νάξου καθώς στις 4 Μαρτίου Πανναξιακός και Μαρκόπουλο θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ΔΑΚ Γλυφάδας στον έναν ημιτελικό της διοργάνωσης.

«Θα πρέπει κατά αρχάς να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι του κυπέλου και να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι γιατί εκτός από του ότι το Μαρκόπουλο είναι μια αξιόμαχη ομάδα, θα πρέπει να πάρουμε την νίκη ώστε να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά-όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη θέση μας στην πρώτη τετράδα», τόνισε ο Γιώργος Ρούσης και εξέφρασε την επιθυμία: «Ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο στα δύο παιχνίδια με την θήρα-να μας βοηθάει έτσι σε κάθε παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Νικολάκης τόνισε: «Πρόκειται για δύο διαφορετικά ματς και αυτό του Κυπέλου αργεί. Εμείς θέλουμε να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα που έχει σταθερή πορεία ειδικά στο β’ γύρο. Σίγουρα θέλουμε μια καλή εμφάνιση κι αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και βαθμολογικά οφέλη»

19:00, Κυμίνων, ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣ Ελπίς
Το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης βρίσκει τους Μακεδόνες να έχουν θεωρητικές ελπίδες για την πρώτη τετράδα και την Ελπίδα να έχει άμεση ανάγκη από βαθμούς.

«Είναι ένα δύσκολο ματς καθώς πρέπει να διαχειριστούμε και την κούραση από το παιχνίδι του Κυπέλλου. Στόχος είναι η νίκη σε ένα ματς που είναι τοπικό ντέρμπι και θα έχει πολύ ένταση και θα το κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο και θα κάνει τα λιγότερα λάθη» σχολίασε ο Μανώλης Σκουλικάρης που θα έχει όλες τις αθλήτριες στη διάθεση του.

Η Ελπίδα την περασμένη εβδομάδα γνώρισε την ήττα στους Αμπελόκηπους από την Θέτιδα, χάνοντας την ευκαιρία να βγει από την ζώνη του υποβιβασμού με τον Γιώργο Χρυσομαλλίδη να δηλώνει: «Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη έξοδο με αντίπαλο τους Μακεδόνες, που πραγματοποιούν καλή πορεία και είναι δυνατοί στην έδρα μας. Για μας τα περιθώρια έχουν στενέψει και κυνηγάμε βαθμούς σε κάθε αγώνα».

19:00, Γ. Γεννηματάς, ΑΣΠ Θέτις - ΑΠΣ Αίας Ευόσμου
Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στη μάχη της παραμονής είναι αυτό μεταξύ της Θέτιδας και του Αίαντα.

Η ομάδα της Βούλας μετά την σπουδαία νίκη που πανηγύρισε στην έδρα της Ελπίδας διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή.
«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για την παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτή τη μάχη. Στόχος είναι μια καθαρή νίκη, αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι και πηγαίνουμε βήμα βήμα».

Ο Αίας προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη (ενώ δεν έχει κερδίσει από τις 26 Νοεμβρίου) και παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να σημειώνει: «Είναι ένα παιχνίδι το οποίο είναι σημαντικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι από δω και πέρα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Συνεχίζουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας και κατεβαίνουμε έχοντας στο μυαλό μας μόνο τη νίκη, ενώ περιμένω να δω και την αντίδραση των κοριτσιών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα