Ο ΠΑΟ που δεν έχει ταβάνι και ο ΠΑΟΚ που ακόμα ψάχνεται...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο ΠΑΟ που δεν έχει ταβάνι και ο ΠΑΟΚ που ακόμα ψάχνεται...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν έχει ταβάνι και τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει να ψάχνεται χάνοντας έδαφος και ψυχολογία.

Από την αρχή της χρονιάς άκουγες για τα 150 με 160.000 ευρώ αγωνιστικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού, τα 400.000 μόνο για τον Αγκάμεζ του Ολυμπιακού και για τα πάνω από 500.000 του ΠΑΟΚ και έλεγες πως οι δύο πρώτες θέσεις ουσιαστικά είχαν... κλειδώσει. Οι... πράσινοι όμως από την πλευρά τους είχαν διαφορετική γνώμη και το έδειξαν και στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Στο Ρέντη έχασαν εξαιρετικά δύσκολα από τους Πειραιώτες, ενώ στην Πυλαία πέρασαν σαν σίφουνες επικρατώντας με το εμφατικό 3-1. Ακόμα και τότε όμως δεν ήταν λίγοι όσοι τόνιζαν πως η ομάδα αυτή, ναι μεν έχει κάνει άλματα φέτος, ναι μεν παίζει πολύ όμορφο βόλεϊ, αλλά έχει πιάσει ταβάνι, καθώς δεν διαθέτει το πλούσιο ρόστερ που διαθέτουν οι άλλες δύο.

Για το πλούσιο ρόστερ είναι δεδομένο, καθώς όντως ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν έχει και τις πολλές λύσεις, για το ταβάνι όμως, υπάρχουν σημαντικές αντιρρήσεις. Και υπάρχουν γιατί ο ίδιος ο Παναθηναϊκός τις γεννά και το έκανε και σήμερα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ έχοντας χάσει από τον Ολυμπιακό στην Πυλαία για το πρωτάθλημα και έχοντας αποκλείσει με δυσκολία τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Κύπελλο, πήγε στην Κυψέλη με στόχο μια νίκη που και θα τον έβαζε δυνατά στην... μάχη της δεύτερης θέσης, αλλά και θα τον ανέβαζε ψυχολογικά.

Στα δύο πρώτα σετ έδειχνε να τα καταφέρνει, έχοντας κάνει με σχετικά εύκολο τρόπο το 0-2. Τα πράγματα έδειχναν ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, από την στιγμή που Γκονζάλες, το πρώτο... βιολί του «τριφυλλιού» έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση και μια από τις χειρότερες συνολικά στην καριέρα του. Χωρίς Γκονζάλες και με έναν... δικέφαλο που είχε σε καλή μέρα τους Στάροβιτς και Ντάντε η λογική έλεγε πως θα ερχόταν άνετα το 0-2. Πως δηλαδή ο Παναθηναϊκός είχε ταβάνι και έφτανε μέχρι εκεί. Μέχρι να παλεύει κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, αλλά να μην μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα.

Εκεί όμως που φαινόντουσαν όλα αυτά, τα πάντα άλλαξαν. Και άλλαξαν με την απόφαση του Ανδρεόπουλου να βγάλει τον αρνητικό Αργεντίνο και να βάλει τον Μπέλο. Ο 37χρονος διαγώνιος ήταν απολαυστικός, όχι μόνο για τους 11 πόντους που κέρδισε με σχεδόν άψογα στατιστικά, αλλά γιατί με την είσοδό του ανέβασε την ψυχολογία όλων στα ύψη. Έβαλε στο παιχνίδι του... τριφυλλιού το πάθος που ως εκείνη την στιγμή του έλειπε, ξεμπλόκαρε τον Μαρούλη γιατί πλέον είχε έναν ακόμα επιθετικό να κάνει πάσα και έδιωξε το άγχος που υπήρχε για το 0-3.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Ο Τσίροβιτς συνέχισε να είναι ασταμάτητος, ο Μελγκαρέχο έκανε την καλύτερη εμφάνισή του σε ντέρμπι και οι Ρανγκέλ, Πανταλέων μαζί με τους συμπαίκτες τους νίκησαν όλες τις μάχες στο φιλέ, φτάνοντας τα 20 μπλοκ. Όλα σε απλά ελληνικά δούλεψαν στην εντέλεια για τους γηπεδούχους, προκειμένου να έρθει αυτή η εμφατική ανατροπή. Μια ανατροπή που ανεβάζει την ψυχολογία των... πρασίνων στα ύψη, καθώς και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως όντως δεν υπάρχει ταβάνι στα φετινά τους όνειρα.

Κανείς βέβαια δεν λέει πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για τίτλο, προσωπικά θεωρώ πως δεν είναι φαβορί ούτε για τον τελικό, όμως είναι δεδομένο πως οι παίκτες του Ανδρεόπουλου θα παλέψουν κάθε ματς, κάθε πόντο προκειμένου να καταφέρουν κάτι που στην αρχή έμοιαζε απίθανο. Άλλωστε και σήμερα απίθανη ήταν η νίκη επί του ΠΑΟΚ με τον Γκονζάλες αρνητικό, αλλά ήρθε. Μένει να δούμε πόσες άλλες θα έρθουν στην συνέχεια από μια ομάδα που συνεχίζει να παίζει όμορφο βόλεϊ και να χαίρεται το άθλημα γνωρίζοντας πως δεν είναι το φαβορί.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, πραγματικά αυτή την στιγμή οι πρωταθλητές τα δύο τελευταία χρόνια ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Με αρνητικό Σαφράνοβιτς και κακό Πέτκοβιτς, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να επανέλθει η αισιοδοξία. Το χειρότερο όλων είναι πως η ομάδα δεν φοβίζει τους αντιπάλους της, όπως έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Ο καθένας θεωρεί πως αν τα δώσει όλα μπορεί να την κερδίσει και αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη ηγέτη.

Δεν ξέρουμε αν ο Στάροβιτς εκτός από παικταράς που όντως είναι και φαίνεται περισσότερο από παιχνίδι σε παιχνίδι, μπορεί να επωμιστεί και τον ρόλο του ηγέτη. Έναν ρόλο που τα προηγούμενα χρόνια είχαν οι Γκόμεζ, Κουρνέτας και Σεπέδα, Κουρνέτας. Σίγουρα ο Πέτκοβιτς δεν μπορεί να γίνει αντί-Κουρνέτας και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας, αν τώρα ο Σέρβος μπορεί να γίνει αντί-Γκόμεζ ή αντί-Σεπέδα, θα φανεί στην συνέχεια. Όμως και να τα καταφέρει, αν δεν ανέβει ο Ισραηλινός δεν υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να κάνει το τρία στα τρία, τόσο απλά...

ΥΓ: Ήταν από τις λιγότερες προβεβλημένες μεταγραφές όχι του Παναθηναϊκού, αλλά συνολικά του πρωταθλήματος. Όσο περνάει ο καιρός όμως ο Τσίροβιτς αποδεικνύεται η πιο χρήσιμη κίνηση στο πρωτάθλημα και σίγουρα η καλύτερη σε σχέση προσφοράς και τιμής.

ΥΓ1: Λόγω ηλικίας ο Μελγκαρέχο ήταν λογικό και να έχει μεταπτώσεις, αλλά και να βγάζει άγχος στα ντέρμπι. Σήμερα έκανε την καλύτερη εμφάνισή του σε τέτοιο ματς, κάτι που είναι δεδομένο πως θα τον βοηθήσει στην συνέχεια και μαζί του θα βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ2: Κόντρα στον Ολυμπιακό κόκκινη για έντονες διαμαρτυρίες σε ένα λάθος του διαιτητή, σήμερα κόκκινη για αντίδραση σε πανηγυρισμό πόντου από τον Μελγκαρέχο. Στον ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξουν λίγο τον τομέα της πειθαρχίας, αλλιώς θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στην συνέχεια..

ΥΓ3: Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ βράβευσε τον Ρανγκέλ για την προσφορά του Βραζιλιάνου στο πρώτο νταμπλ στην ιστορία του... δικεφάλου. Σήμερα ο Παναθηναϊκός βράβευσε τον Ντάντε για την ακόμα μεγαλύτερη προσφορά του επίσης Βραζιλιάνου στο... τριφύλλι. Όμορφες εικόνες που μακάρι να βλέπουμε σε κάθε ντέρμπι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...