Η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
Η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

Mε έξι δυνατά ματς, που θα κρίνουν την κορυφή, αλλά και την ουρά της βαθμολογίας, συνεχίζεται η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ Α1 γυναικών.

Εξαιρετικά κρίσιμα είναι και τα 6 παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής τόσο για την κορυφή όσο και για την ουρά της βαθμολογίας.

17.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ - Πανναξιακός ΑΟΝ
Το πρώτο σερβίς της 17ης αγωνιστικής θα δοθεί στο κλειστό του Ρέντη όπου ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον τρίτο της βαθμολογίας Πανναξιακό.

Οι ερυθρόλευκες προέρχονται από την σπουδαία Ευρωπαϊκή επιτυχία και την πρόκριση τους στους «8» του Challenge Cup με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να σημειώνει:
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και η αναμέτρηση με τον Πανναξιακό όπως και στον πρώτο γύρο είναι ντέρμπι. Ο αντίπαλός μας παίζει καλύτερο βόλεϊ σε σχέση με πέρσι και μέχρι στιγμής έχει ένα λάθος με την Ηλιούπολη εντός έδρας αλλά εκτός από αυτό το ματς παίζουν καλά και είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένα ντέρμπι πολύ σημαντικό για εμάς αλλά και για την ομάδα της Νάξου. Ωστόσο ελπίζω ότι στην έδρα μας και ξανά με τον κόσμο μας θα κερδίσουμε αυτό το ματς».

Ο Πανναξιακός μετά την ήττα από την Ηλιούπολη στην πρεμιέρα του β’ γύρου μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες που τον έχουν φέρει στην 3η θέση και μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και έξι από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με τον Γιώργο Ρούση να δηλώνει. «Το Σάββατο παίζουμε με μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με πολλές εναλλακτικές λύσεις. Εμείς απ την πλευρά μας θέλουμε να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, χωρίς να μας νοιάζει τι προηγήθηκε ή τι ακολουθεί. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και εμείς θέλουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε».

18.00, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΣ Άρης
Στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τόσο ο Αίας όσο και ο Άρης θέλουν τη νίκη με τους γηπεδούχους να μάχονται για την παραμονή και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για την τετράδα.

«Δυστυχώς η προετοιμασία μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή καθώς σε 8 ημέρες δώσαμε 6 αγώνες λόγω του φαιναλ φορ νεανίδων και τα προκριματικά των κορασίδων καθώς εμείς έχουμε πολλά παιδιά σ’ αυτές τις ομάδες. Δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε όπως θα θέλαμε, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και θα παρουσιαστεί ο καλός Αίαντας»

Στον Άρη δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι κι ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και φυσικά να πάρουμε και τη νίκη»

18.00, ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣ Μακεδόνες
Στο κλειστό του Μαρκοπούλου ο τοπικός ΑΟΜ υποδέχεται τους Μακεδόνες στην αναμέτρηση των δυο ομάδων που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία.

«Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία, αλλά δεν ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα την οποία σεβόμαστε και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε ψυχολογία και για τον προημιτελικό του Κυπέλλου» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Νικολάκη.

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Μακεδόνων Μανωλης Σκουλικάρης δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που κυνηγάει την τετράδα, Το Μαρκόπουλο εντός έδρας είναι πολύ δυνατό, αλλά θέλουμε κι εμείς να δείξουμε τον καλό μας εαυτό, να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και να έχουμε βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα»

18.00, ΑΣ Ελπίς - ΑΣΠ Θέτις
Καθοριστικής σημασίας για τη μάχη της παραμονής είναι η αναμέτρηση στο κλειστό «Ι. Λεμονίδης» των Αμπελοκήπων όπου η τοπική Ελπίδα, που βρίσκεται στη 10η θέση 14 βαθμούς υποδέχεται την Θέτιδα που είναι στην 11η θέση με 7 βαθμούς.

«Είναι αλήθεια ότι οι ελπίδες για την παραμονή στην Α1 αναπτερώθηκαν μετά την τελευταία αγωνιστική και ο αγώνας με την Θέτιδα είναι πολύ σημαντικός, αφού αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με τον ίδιο στόχο. Με σύμμαχο την έδρα μας, πιστεύω ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα σημειώσουμε άλλη μία νίκη», σχολίασε ο τεχνικός της Ελπίδας Γιώργος Χρυσομαλλίδης.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Θέτιδας Σούλης Τουρσούγκας τόνισε:
«Είναι ένα ντέρμπι με μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ελπίδα. Γνωρίζουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Εμείς θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας αλλά και οι άλλες θέλουν το ίδιο. Οπότε θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

18.30, ΑΕΚ - ΓΣ Ηλιούπολης
Στο σχολικό γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ υποδέχεται την Ηλιούπολη με τον αγώνα να παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

«Μετά από μια σειρά δύσκολων αγώνων υποδεχόμαστε έναν αντίπαλο που πιστεύω ότι είναι στα μέτρα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τις εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων κι είμαι σίγουρος ότι θα προκύψει ένας αμφίρροπος αγώνες», σχολίασε ο Γιώργος Σαμαράς ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως στην Ηλιούπολη η Άννα Σπανού εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις, αλλά θα είναι στην αποστολή, με την Δήμητρα Λυκογιάννη να τονίζει: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση, το ίδιο ισχύει και για τη δική μας ομάδα, αλλά πρέπει να πάρουμε τη νίκη για να βαδίσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος»

19.00, ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός ΑΟ
Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας ο ΑΟ Θήρας που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας υποδέχεται τον 2ο Παναθηναϊκό.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς , αφού παίζουμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, όμως από την μια πλευρά το γεγονός ότι παίζουμε εντός έδρα και από την άλλη η ανάγκη μας για βαθμούς, μας προτρέπουν και μας επιβάλλουν να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό και να ζητήσουμε την νίκη από το συγκεκριμένο παιχνίδι», είπε ο Απόστολος Οικονόμου ο οποίος την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει για τη συμμετοχή των Όστοϊτς, Τέρζιτς που είναι αμφίβολες λόγω τραυματισμού.

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε στην Σαντορίνη ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Καζάζη να δηλώνει: «Είναι μια δύσκολη έξοδος. Ο ΑΟ Θήρας προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό, όπως κι εμείς. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι στο οποίο θα προσπαθήσουμε να σταθούμε όπως πρέπει».

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα και τους διαιτητές

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα