Το «μενού» του Σαββάτου και η 15η αγωνιστική της Volley League

Gazzetta team
Το «μενού» του Σαββάτου και η 15η αγωνιστική της Volley League

bet365

Το πρόγραμμα, οι διαιτητές της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League και όλα τα στοιχεία για τους αγώνες του Σαββάτου.

MΓΣ Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός (15η αγωνιστική, 4/2, 18.00)

Στην Αλεξανδρούπολη ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (15η αγωνιστική, 4/1, 18.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης).

Η ομάδα του Εθνικού παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό και το ίδιο στοχεύει να κάνει και αυτή τη φορά παρότι κατά μεγάλο ποσοστό έχει εξασφαλίσει τον μεγάλο στόχο της παραμονής αλλά και της 8αδας. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς και στο +11 από την Παναχαϊκή που είναι στην 9η θέση. Την Πέμπτη δόθηκε φιλικό με την Ορεστιάδα το οποίο νίκησε με 3-1 σετ στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε: «Είναι από τους αγώνες πρόκληση για την ομάδα μου διότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή περίοδο. Θα αντιμετωπίσουμε τον δεύτερο στη βαθμολογία Παναθηναϊκό και θέλουμε να αποδείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό. Δεν φοβόμαστε, δεν πιεζόμαστε και δεν αγχωνόμαστε. Είναι σίγουρο πως θα γίνει ωραίος και δυνατός αγώνας και ο κόσμος θα απολαύσει υψηλού επιπεδου θέαμα».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εβδομάδα του Λιγκ Καπ όπου μετά την ήττα στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό έκανε ανασύνταξη δυνάμεων για μία δύσκολη περίοδο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θέλει να πάρει τη νίκη στην Αλεξανδρούπολη ώστε να διατηρηθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας και να έχει διπλό όφελος από τις βαθμολογικές απώλειες που θα έχουν οι άλλοι δύο βασικοί του αντίπαλοι που θα μονομαχήσουν την Δευτέρα στο «Παλατάκι».

Ο Σέρβος ακραίος του Παναθηναϊκού Λάζαρ Τσίροβιτς δήλωσε στο paovolleyball.gr: «Έπειτα από δύο εβδομάδες, επιστρέφουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα και ιδιαιτέρως επικίνδυνη όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που έχει στόχο πάντα την κορυφή, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και σημαντικό ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον αυριανό αγώνα και στόχος μας είναι η νίκη και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση».
Σε 27 αναμετρήσεις από το 1998 ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στις νίκες με 21-6.

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς (15η αγωνιστική, 4/2, 18.00)

Το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» επαναρχίζει μετά τη διακοπή λόγω των τελικών του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Μία από αυτές θα γίνει στο γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» στο Βραχάτι όπου ο Παμβοχαϊκός θα υποδεχτεί την Κηφισιά. (15η αγωνιστική, 4/1, 18.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας).

Τους δύο μονομάχους χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Ο Παμβοχαϊκός μετά τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έμεινε καθηλωμένος στους 24 βαθμούς και υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Στο μεταξύ η ομάδα του Βραχατίου άλλαξε πασαδόρο. Απέκτησε τον 23χρονο Αμερικανό Κρίστιαν Σμιθ ο οποίος πήρε τη θέση του Σέρβου Νίκολα Ζιβάνοβιτς. Την περασμένη Τετάρτη ο Παμβοχαϊκός έδωσε φιλικό προετοιμασίας με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όπου αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 σετ.

«Ο αγώνας με την Κηφισιά θα είναι ένα ντέρμπι. Περιμένω δύσκολο αγώνα. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και έχουν τους ίδιους στόχους. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και να κάνουμε νέο ξεκίνημα. Η έλευση του Κρίστιαν Σμιθ θα μας βοηθήσει. Είναι καλός πασαδόρος και νέος σε ηλικία που σημαίνει πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Εχουμε βάλει ήδη νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας», δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας.

Η Κηφισιά τις τελευταίες αγωνιστικές είχε νικήσει την Κύζικο και την Παναχαϊκή, ενώ η διακοπή στο πρωτάθλημα βοήθησε τον Κώστα Αρσενιάδη να κάνει ανασύνταξη δυνάμεων.

Ο Σλοβένος άσσος της Κηφισιάς Ζλάτκο Πούλκο τόνισε: « Το σημαντικό για εμάς είναι ότι παίζουμε και παλεύουμε σαν ομάδα. Σε κάθε αγώνα καταθέτουμε την ψυχή μας στο γήπεδο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν πιέσουμε στο σερβίς και πάρουμε πόντους από το μπλοκ, τότε θεωρώ ότι με την καλή μας επίθεση θα πάρουμε τη νίκη απέναντι σε μία δυνατή ομάδα όπως ο Παμβοχαϊκός. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικός αγώνας στην προσπάθεια που κάνουμε να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα στην κανονική περίοδο. Άλλωστε και ο Παμβοχαϊκός έχει κοινούς στόχους με εμάς».

Μικρό προβάδισμα Παμβοχαϊκού, πλεονέκτημα Κηφισιάς
Αυτή θα είναι η 12η αναμέτρηση των δύο ομάδων. Στις 11 προηγούμενες ο Παμβοχαϊκός έχει μικρό προβάδισμα 6-5 στις νίκες. Οι τελευταίες έξι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν ολοκληρωθεί με νίκη της γηπεδούχου. Πιθανότατα να παίξει ρόλο και το τελικό αποτέλεσμα στη περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων στο τέλος της κανονικής περιόδου. Στον Α΄γύρο η Κηφισιά είχε νικήσει 3-0 σετ και πόντους 77-67.

Ηρακλής Χαλκίδας - ΑΟ Ορεστιάδας (15η αγωνιστική, 4/2, 18.00)

Στο γυμναστήριο της Κανήθου στη Χαλκίδα θα γίνει ένα από τα ντέρμπι επιβίωσης στην κατηγορία μεταξύ του νεοφώτιστου Ηρακλή Χαλκίδας και της ουραγού Ορεστιάδας που αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. (15η αγωνιστική, 4/1, 18.00, Διαιτητές: Θεμελής, Παπαδογούλας).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό του (επί της Ορεστιάδας και της Παναχαϊκής) θέλει να τριτώσει τις επιτυχίες του ώστε να βγάλει νοκ άουτ τους ακρίτες ακόμα και από τη μάχη των πλέι άουτ και να αποκτήσει πλεονέκτημα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση ενισχύθηκε με τον Πορτορικανό ακραίο Ζοζέ Άντριου Τόρες Κουέβας που θα φοράει το Νο 15.
«Η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μου. Δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε διότι η Ορεστιάδα έχει ανασυνταχθεί και έχει ενοσχυθεί. Είναι σε καλύτερη φάση απ΄ότι στον Α΄γύρο αλλά και εμείς έχουμε βελτιωθεί. Θέλουμε τη νίκη για να πατήσουμε πιο γερά στην βαθμολογία αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία μας», δήλωσε ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης.

Η Ορεστιάδα πηγαίνει στην Χαλκίδα για να τα παίξει «όλα για όλα». Η ομάδα του Μπάμπη Σταματόπουλου αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα που θα την τονώσει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Οι ακρίτες θα είναι ενιχυμένοι με τον Καναδό διαγώνιο Στέφεν Νας ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο φιλικό με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη όπου οι «μπλε» νίκησαν με 2-1 σετ.

«Η ομάδα βελτιώνεται από μέρα σε μέρα και δίνει αγώνα με το χρόνο. Μέσα σε λίγες ημέρες προσπαθούμε να καλύψουμε κενά πολλών μηνών. Ο Στέφεν Νας θα μας βοηθήσει αλλά όλα δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά και θέληση για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη που θα μας αναπτερώσει το ηθικό και τις ελπίδες για παραμονή. Ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι μία ομάδα στα μέτρα μας και πρέπει να πάρουμε νίκη. Πιστεύω πως μπορεί και πρέπει να σωθεί η Ορεστιάδα», δήλωσε ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος.
Στον Α΄γύρο ο Ηρακλής Χαλκίδας είχε νικήσει στην Ορεστιάδα 3-0 σετ με πόντους 75-56.

ΑΠΣ Κύζικος Νέας Περάμου - ΑΟ Φοίνικας Σύρου (15η αγωνιστική, 4/2, 18.00)

Στο γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων η Κύζικος Νέας Περάμου με νέο προπονητή τον Νίκο Νεόφυτο στη θέση του Γιάννη Λάιου υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (15η αγωνιστική, 4/1, 19.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ειρ.).

Φυσικά το πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Νίκος Νεόφυτος καθώς επιστρέφει στην προπονητική δράση για να αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος την ομάδα του Φοίνικα με την οποία κατέκτησε το 1ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και ήταν φιναλίστ του πρωταθλήματος τη σεζόν 2011-12.

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον καθώς η Κύζικος παλεύει για να μείνει στην κατηγορία. Για να το πετύχει χρειάζεται βαθμούς για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση στην κανονική περίοδο. Η Κύζικος έχει σημειώσει δύο νίκες στο πρωτάθλημα, επί της Ορεστιάδας και του Ηρακλή Χαλκίδας και ισοβαθμεί με τον Ηρακλή Χαλκίδας στην 10η θέση με 6 βαθμούς.

Ο προπονητής της Κύζικου Νίκος Νεόφυτος είπε: «Είναι μία νέα αρχή και για μένα και για την Κύζικο. Είχαμε λίγες ημέρες να δουλέψουμε καλά. Όλοι είμαστε ετοιμοπόλεμοι και στα... άρματα. Ολα τα ματς είναι τα ίδια για μας. Θα προσπαθούμε σε όλα τα ματς και σε όλα θα πάμε για τη νίκη. Τα συναισθήματα μου για τον Φοίνικα είναι πάντα θετικά. Εζησα δύο υπέροχα χρόνια αλλά τώρα θα είμαστε αντίπαλοι. Πιστεύω πως η Κύζικος μπορεί να σωθεί. Εάν δεν το πίστευα δεν θα την αναλάμβανα. Είναι ένα μικρό χωριό στη μεγάλη κατηγορία. Εζησα αυτή την ομάδα χρόνια πριν στην Γ΄και στην Β΄Εθνική και ξέρω πως νιώθουν οι άνθρωποι εδώ. Εύχομαι να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα τους».

Ο Φοίνικας Σύρου έχει διαφορετικούς στόχος από την Κύζικο. Μοιράζεται την 4η θέση μαζί με την Κηφισιά και τον Ηρακλή και θέλει το τρίποντο για να ξακαθαρίσει το τοπίο για την πρώτη 4αδα. Ο Σέρβος τεχνικός του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Θα είναι δύσκολος αγώνας σε γήπεδο που δεν είναι γνωστό για την ομάδα μου και με την Κύζικο να έχει αλλάξει προπονητή, διαγώνιο και ακραίο. Γενικά είναι ένα ματς που θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν υποτιμάμε την Κύζικο. Ξέρουμε πως θα τα δώσει όλα για βαθμούς. Είχαμε κενό δύο εβδομάδων και ελπίζω να μην μας επηρεάσει».

Στον Α΄γύρο ο Φοίνικας νίκησε την Κύζικο με 3-1 (25-19, 25-27, 25-20, 25-15), ενώ για τον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» ο Φοίνικας νίκησε στην Ερμούπολη με 3-0 (29-27, 25-20, 25-21).

Πρόγραμμα 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/02/2017

Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης 17.00: ΜΓΣ Εθνικός - Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης.
Επόπτες: Σαρμίδης, Τονονίδης. Γραμματεία: Καδόγλου.

Γυμναστήριο Βόχας «Γ.Τριαντάφυλλος» 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ρουσάκης.
Επόπτες: Κτενάς, Πικραμένος. Γραμματεία: Κτενά.

Γυμναστήριο Κανήθου, Χαλκίδα 18.00: ΑΠΦΣ Ηρακλής Χ. - ΑΟ Ορεστιάδας
Διαιτητές: Θεμελής, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης.
Επόπτες: Αντωνόπουλος, Παπαχατζής. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Αγ.Θεοδώρων 19.00: ΑΠΣ Κύζικος Ν.Περάμου - ΑΟ Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής: Βασιλειάδης.
Επόπτες: Γεωργάκη, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Κομιανού.

Κυριακή 05/02/2017

Γυμναστήριο Κουκούλι, Πάτρα 18.00: Παναχαϊκή Πετ. 2013 - Ηρακλής Πετ. 2015
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας. Παρατηρητής: Ιορδανίδης.
Επόπτες: Γλωσσίδης, Λιναρδάτος. Γραμματεία: Δανιά.

Δευτέρα 06/02/2017

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 19.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Αντωνούλης, Μιχελινάκης.
Επόπτες: Πεχλίδης, Δρανίτσας. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα