Το βόλεϊ του Παναθηναϊκού που παλεύει να βρει τον δρόμο του (pics & vids)

Το βόλεϊ του Παναθηναϊκού που παλεύει να βρει τον δρόμο του (pics & vids)

Gazzetta team
Το βόλεϊ του Παναθηναϊκού που παλεύει να βρει τον δρόμο του (pics & vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός κλείνει σήμερα 109 χρόνια ζωής και το gazzetta.gr κάνει μια αναφορά στο ανδρικό και γυναικείο τμήμα βόλεϊ τα οποία τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους.

Γενέθλια σήμερα για τον Παναθηναϊκό και δύο από τα ομαδικά τμήματα που έχουν ξεχωρίσει φέρνοντας διακρίσεις και έχοντας πάντα τον κόσμο δίπλα τους είναι του ανδρικού και του γυναικείου βόλεϊ. Δύο τμήματα που βρέθηκαν ψηλά, πέρασαν και συνεχίζουν να περνάνε μια κρίση, ωστόσο ελπίζουν πως σύντομα αυτή θα ξεπεραστεί, με την αισιοδοξία να έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Με οδηγό το γεμάτο ΟΑΚΑ
Ξεκινάμε με τους άνδρες. Ένα τμήμα που έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα, έχει βρεθεί 5 φορές σε φάιναλ φορ Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει καταφέρει αυτό που συνολικά για το Ευρωπαϊκό βόλεϊ φάνταζε απίθανο. Να μαζέψει 20.000 κόσμο σε έναν αγώνα και φυσικά λέμε για τον τελικό του CEV Cup το 2009 με την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε στο κατάμεστο κλειστό του ΟΑΚΑ. Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη είναι η άσχημη για το συγκεκριμένο τμήμα, με τα προβλήματα ειδικά τα προηγούμενα χρόνια να ήταν πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά, σε σημείο η ομάδα όχι απλά να έφτασε κοντά στον υποβιβασμό, αλλά ακόμα και στην διάλυση.

Ευτυχώς για τους φίλους του Συλλόγου δεν ήρθε ούτε το ένα, ούτε το άλλο και πλέον το βόλεϊ ανδρών δείχνει να προσπαθεί με αργά αλλά σταθερά βήματα να βρει τον δρόμο του. Ήδη στο φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση και με τις εμφανίσεις που κάνει η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που μπορεί να φτάσει. Το καλύτερο από όλα είναι πως έχει μπει μια τάξη και στα χρέη και στο... τριφύλλι όλοι περιμένουν ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Οι τίτλοι της ομάδας
Όπως αναφέραμε οι τίτλοι που έχει κατακτήσει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ιστοσελίδες της ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ είναι 18 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα. Όσον αφορά την Ευρώπη, ναι μεν η ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο τίτλο, αλλά έχει φτάσει όχι μία και δύο, αλλά πέντε φορές σε φάιναλ φορ, έχοντας 2 ασημένια μετάλλια στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1980 και στο CEV Cup του 2009, δύο 3ες θέσεις το 1989 επίσης στο Κύπελλο Κυπελλούχων και το 2006 στο Το Τιμς Καπ, αλλά και μία 4η το 2004 στο CEV Cup.

Η χειρότερη στιγμή
Όπως αναφέραμε το τελευταίο διάστημα το τμήμα πέρασε πολλά και βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή. Χειρότερη στιγμή την περίοδο 2012-13 όταν οι... πράσινοι έπαιξαν στα πλέι οφ, δεν μπόρεσαν να μείνουν, κάτι που έγινε όμως λόγω του υποβιβασμού του Ηρακλή λόγω τεράστιων χρεών. Μια χρονιά που κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θέλει να ζήσει και πάλι.

Η καλύτερη στιγμή
Μπορεί να μην κατακτήθηκε κάποιος τίτλος, αλλά σίγουρα η καλύτερη στιγμή για το συγκεκριμένο τμήμα, αλλά θα λέγαμε και μια από τις πιο σημαντικές για το ελληνικό βόλεϊ ήταν ο τελικός του CEV Cup με την Λοκομοτίβ Μπελογκόριε το 2009. Και είναι γιατί στις εξέδρες του κλειστού του ΟΑΚΑ βρέθηκαν 20.000 φίλοι του... τριφυλλιού, ένας απίστευτος αριθμός συνολικά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο για την χώρα μας. Και μπορεί το συγκρότημα του Αλέκου Λεώνη τότε να μην πήρε το τρόπαιο από την εξαιρετικά δυνατή Ρωσική ομάδα, όμως οι εικόνες με τις γεμάτες εξέδρες δεν έχουν ξεχαστεί και δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Αυτό ελπίζουν να κάνουν πάλι στον Παναθηναϊκό. Να βρουν τον δρόμο τους και να μπορέσουν να φτάσουν και πάλι σε τέτοιο σημείο...


Να επιστρέψει στην κορυφή
Όσον αφορά τις γυναίκες ναι μεν το τελευταίο διάστημα και αυτό το τμήμα έχει περάσει την κρίση του, ωστόσο σίγουρα η κρίση αυτή δεν έχει καμία σχέση με των ανδρών. Οι... πράσινες θεωρούνται και όχι άδικα ως ένα από τα πιο πετυχημένα τμήματα του... τριφυλλιού και σίγουρα το πετυχημένο στην χώρα μας στο γυναικείο βόλεϊ. Τα... φίνα κορίτσια όπως τα χαρακτηρίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τα περισσότερα πρωταθλήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια περνάνε και αυτά μια κρίση, έχοντας μείνει μακριά από κάποιον τίτλο. Αυτό θέλουν να αλλάξουν το τελευταίο διάστημα και φαίνεται πως με λίγη ακόμα προσπάθεια μπορούν να τα καταφέρουν. Το αν όντως θα γίνει, θα φανεί στην συνέχεια...

Οι τίτλοι της ομάδας
Όπως αναφέραμε το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει να κερδίσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην χώρα μας φτάνοντας τα 24 με τους ΖΑΟΝ και Βριλήσσια να ακολουθούν με 5 και τους Ολυμπιακό και Φιλαθλητικό με 4. Όσον αφορά το Κύπελλο οι... πράσινες το έχουν κάνει δικό τους 5 φορές, ενώ και στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να φτάσουν δύο φορές σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 2000 στην Περούτζια ηττήθηκε από την γηπεδούχο ομάδα με 3-0 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Οκτώ χρόνια αργότερα στο Γιέζι της Ιταλίας οι... πράσινες προκρίθηκαν και πάλι στο τελικό στο Τσάλεντζ Καπ αυτή την φορά, αλλά έχασαν από τις Ιταλίδες επίσης με 3-0 σε ένα ματς που την παράσταση έκλεψε ο κόσμος του... τριφυλλιού που βρέθηκε στις εξέδρες.

Η χειρότερη στιγμή
Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπάρχει χειρότερη στιγμή όπως των ανδρών, ωστόσο και μόνο το ότι δεν καταφέρνει να κατακτήσει κάποιο τίτλο είναι άσχημο για μια ομάδα που έχει συνηθίσει τον κόσμο της να βρίσκεται στην κορυφή. Αυτός είναι και ο στόχος, να επιστρέψει εκεί.

H καλύτερη στιγμή
Σε αυτό θα βάλουμε δύο στιγμές. Αρχικά αυτή των ρεκόρ, με τον Παναθηναϊκό να είναι η μοναδική με συμμετοχή και στις 46 διοργανώσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με οποιαδήποτε μορφή του, ενώ κατέχει τα εξής ρεκόρ κατάκτησης τίτλων: των 7 συνεχόμενων (2005-2011), 8 αήττητων, 1971, 1972, 1973, 1978, 1991, 1992, 1993, 2007), ενώ είναι επίσης κάτοχος των εντυπωσιακών ρεκόρ συνεχών νικών: 68 σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ πρωταθλήματος, καθώς και 65 στην κανονική μόνο διάρκεια. Το άλλο είναι η απίστευτη παρουσία του κόσμου στο Γιέσι, καθώς ποτέ ξανά σε γυναικείο βόλεϊ δεν είχαν πάει τόσοι οπαδοί σε άλλη χώρα για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Μια παρουσία που έκανε τον γύρω του κόσμου με τα βιντεάκια που ανέβηκαν και που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το όνομα αυτής της ομάδας.
 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα