Έτοιμος για την Τουρ ο ΠΑΟΚ

Έτοιμος για την Τουρ ο ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Έτοιμος για την Τουρ ο ΠΑΟΚ

bet365

Ένα χρόνο μετά την αναμέτρηση τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει και πάλι την γαλλική Τουρ για το CEV Cup.

Oι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και ενισχυμένοι με τον Σέρβο διαγώνιο Σάσα Στάροβιτς θέλουν να ανοίξουν έναν νέο κύκλο σε Ευρώπη, Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πάρει νίκη ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς που θα γίνει στη Γαλλία. Εκτός απροόπτου θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Στάροβιτς.

Το έργο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι εύκολο. Η Τουρ έχει στο ρόστερ της οκτώ ξένους και τρεις διεθνείς. Διαγώνιος είναι ο Τσέχος διεθνής Νταβίντ Κόνεσνι, ακραίος ο Καναδός Ρίλεϊ Μπαρνς και ο Αυστραλός Ανταμ Γουάιτ και πασαδόρος ο Ισπανός Γκιγιέρμνο Ερνάν Ρουπέρεζ. Λίμπερο είναι ο θρυλικός Ούμπερτ Ενό που είναι στην ομάδα από το 1999 όταν η Τουρ νίκησε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στα Άνω Λιόσια. Yπενθυμίζεται πως η Τουρ το 2005 νίκησε στο «Παλατάκι» τον Ηρακλή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης κεντρικοί είναι ο Γερμανός Φιλίπ Κόλιν και ο Καναδός Ντάνιελ Γιάνσεν Βαντόρν που πέρασε από τον Παμβοχαϊκό.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19.00 (Cosmote Sport 6 HD) με διαιτητές τους Νίκολας Έκφορντ και Πέτερ Χόγκερ.

Τη σεζόν 2015-16 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Τουρ δύο φορές για τον C όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και η γαλλική ομάδα νίκησε εντός και εκτός έδρας με 3-1 σετ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε ότι η Τουρ είναι μια μεγάλη δύναμη στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ και βρίσκεται πολύ ψηλά στο εγχώριο πρωτάθλημα. Έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα και είναι επίσης κάτοχος του Τσάμπιονς λιγκ. Τους αντιμετωπίσαμε και πέρυσι και διαπιστώσαμε πόσο δυνατή ομάδα ήταν. Φέτος έχουν διαφοροποιήσει λίγο το ρόστερ τους, αλλά παραμένει ένα δυνατό σύνολο. Θα έλεγα πως αυτά που έχουμε δει από το γαλλικό πρωτάθλημα σχετικά με την Τουρ, είναι αρκετά εντυπωσιακά σε σχέση με το πρωτάθλημα της Ελλάδας. Ωστόσο και εμείς έχουμε μια δυνατή ομάδα, βέβαια με τις γνωστές δυσκολίες μέχρι τώρα. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αντισταθούμε στη δύναμη της Τουρ, να αποκομίσουμε κάτι θετικό από αυτό το πρώτο παιχνίδι και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CEV CUP Τελευταία Νέα