Η δράση στην Α1 γυναικών

Gazzetta team
Η δράση στην Α1 γυναικών

bet365

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το Σάββατο (28/1) το πιο όμορφο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με πέντε αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική. Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Κυριακή (29/1) με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανναξιακό.

17:00 ΑΣ Άρης - ΓΣ Ηλιούπολης (ΔΑΚ Πυλαίας)

Ο Άρης υποδέχεται την Ηλιούπολη στο ΔΑΚ Πυλαίας και θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η κεντρικός του Άρη, Έλενα Κωνσταντινίδου δήλωσε: «Έχουμε προετοιμαστεί για το αυριανό παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια νίκη όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και για εμάς τις ίδιες, πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει και στην ψυχολογία μας. Πιστεύω ότι θα παίξουμε αυτό που μπορούμε -γιατί νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας- και θα έρθει η νίκη».

Από την άλλη, χωρίς προβλήματα και με πρωινή αναχώρηση αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη η ομάδα της Ηλιούπολης θέλει να συνεχίσει τη δυνατή της πορεία στο δεύτερο γύρο.

H νεαρή πασαδόρος, Ευανθία Λάβδα αναφερόμενη στην ανοδική πορεία της ομάδας της αλλά και στον αυριανό αγώνα τόνισε: «Το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο για εμάς, διότι είχαμε παίξει και την Τετάρτη ενα εξίσου δύσκολο με τον Παναθηναϊκό που μας κούρασε. Αλλά παρά την κόπωση που υπήρχε τα καταφέραμε και κερδίσαμε στο τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενη γι” αυτό επειδή δείχνουμε οτι υπάρχει θέληση, ψυχική δύναμη και αντοχή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που σίγουρα προέρχεται απο την σκληρή δουλειά. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι, απέναντι σ” έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι ο Άρης».

18:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - Παναθηναϊκός ΑΟ (ΔΑΚ Ευόσμου)

Στο ΔΑΚ Ευόσμου, ο Αίας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με τις γηπεδούχες να έχουν ανάγκη από βαθμούς και τις φιλοξενούμενες να μην επιθυμούν απώλειες βαθμών.

Ο Αίας σε ένα ακόμα παιχνίδι θα αγωνιστεί χωρίς την Κλίβελαντ με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να σημειώνει ενόψει της αναμέτρησης: «Δεν έχουμε βαθμολογική ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα είμαστε εύκολος αντίπαλος. Το πρόβλημα είναι ότι στα παιχνίδια που παίζουμε καλά δεν παίρνουμε τίποτα και αυτό γίνεται συνηθως με τις μεγάλες ομάδες, αλλά το κακό είναι ότι το ίδιο συμβαίνει κι όταν δεν παίζουμε καλά».

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με τον Άρη θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και χωρίς απώλειες. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Δημήτρης Καζάης σχολίασε: «Με τον Αίαντα θα παίξουμε 2 παιχνίδια σερί, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο και μάλιστα νοκ άουτ. Ο αντίπαλός μας θα αγωνιστεί ελεύθερα και δίχως άγχος καθώς δεν έχει να κάτι και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αυριανό αγώνα, καθώς για εμάς η συγκομιδή βαθμών είναι επιτακτική ανάγκη. Η νίκη θα μας δώσει και ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της αναμέτρησης για το Κύπελλο την Τετάρτη, όπου στο μυαλό μας είναι μόνο η πρόκριση».

15:30 Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣ Ελπίς (Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη 'Μελίνα Μερκούρη’)

Στο κλειστό του Ρέντη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ελπίδα με τις «ερυθρόλευκες» να προέρχονται από την εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη τους επί της Τσανάκαλε επιθυμόντας να διευρύνουν το σερί τους και τη μαχητική ομάδα των Αμπελοκήπων να θέλει να σταθεί όσο πιο ανταγωνιστικά μπορεί απέναντι στις πρωτοπόρες.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Μπράνκο Κοβατσεβιτς σχολίασε: «Ο στόχος μας είναι να προσθέσουμε άλλους τρεις πόντους στη βαθμολογία μας κι όπως όλα τα παιχνίδια θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Ελπίδα πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη και γενικά έχει κάνει ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια και σίγουρα χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση».

Απο την άλλη μεριά ο τεχνικός της Ελπίδας, Γιώργος Χρυσομαλλίδης τόνισε:«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την ευρωπαϊκή του νίκη και εύχομαι να πάρει και την πρόκριση γιατί αυτή η επιτυχία είναι σημαντική για όλα το γυναικείο βόλεϊ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, αλλά θα παλέψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

18:00 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil - ΑΣΠ Θέτις (Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου)

Στα Μεσόγεια, το Μαρκόπουλο αναμετράται με τη Θέτιδα με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν την αναζήτηση στη συγκομιδή βαθμών.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τον τεχνικό του ΑΟΜ, Γιάννη Νικολάκη να σχολιάζει : «Ο β’ γύρος θα είναι πολύ αμφίρροπος κι αυτό έχει φανεί από τις αγωνιστικές που έχουν προηγηθεί. Θα είναι ένα ντέρμπι και ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μια καλή ομάδα η οποία βλέπει το κάθε παιχνίδι της σαν τελικό. Εμείς από την πλευρά μας το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και εν όψει του αγώνα Κυπέλου που ακολουθεί την Τετάρτη στην έδρα της Θέτιδας».

Από την μεριά της Θέτιδας ο προπονητής της ομάδας της Βούλας, Σούλης Τουρσούγκας τόνισε: «Είναι και αυτό ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα. Προβλήματα δεν υπάρχουν. Έχουμε προετοιμαστεί και πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

16:30 ΑΟ Θήρας - ΑΣ Μακεδόνες (Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

Ο Α.Ο Θήρας υποδέχεται τους Μακεδόνες Αξιού με στόχο την επιστροφή στις νίκες και τη βαθμολογική διατήρησή του στην τετράδα απέναντι στην ομάδα των Κυμίνων που μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα έχει σκαρφαλώσει στην 5η θέση.

Ο τεχνικός του ΑΟ Θήρας, Απόστολος Οικονόμου σχολίασε: «Για εμάς ξεκινάει ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο με δυο δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια . Για το παιχνίδι πρωταθλήματος αντιμετωπίζουμε τους Μακεδόνες που βρίσκονται στην 5η θέση και θα πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο ματς για να τους κερδίσουμε. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες και αυτό το γεγονός κάνει την ανάγκη μας για νίκη επιτακτική».

Από την άλλη ο προπονητής των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης σημείωσε: «Έχουμε πετύχει κατά 90% το στόχο μας που ήταν η σωτηρία. Τώρα αλλάζουμε λίγο τη σκέψη μας και πλέον ο στόχος μας είναι η 6άδα. Ο ΑΟ Θήρας παρά το αρνητικό αποτέλεσμα που είχε την περασμένη εβδομάδα είμαι σίγουρος ότι θα το αφήσει πίσω και θα δείξει το καλό του πρόσωπο. Εμείς από την πλευρά μας θα παίξουμε ελεύθερα θέλοντας να αποδείξουμε ότι δίκαια βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα (29/1):
18:30 ΑΕΚ Αθηνών - ΑΟΝ Πανναξιακός (Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας)

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα