Ολυμπιακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Ηρακλής οι ημιτελικοί

Φώτης Καρακούσης
Ολυμπιακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Ηρακλής οι ημιτελικοί

bet365

Σε μια λύση που θα φέρει σίγουρα πολλές συζητήσεις προχώρησε η ΕΣΑΠ για το Λιγκ Καπ. Θα γίνουν δύο ημιτελικοί, Ολυμπιακός-ΠΑΟ και ΠΑΟΚ-Ηρακλής με φιλάθλους μόνο των γηπεδούχων και ο τελικός στην Αθήνα με φιλάθλους είτε... ερυθρόλευκους, είτε... πράσινους.

Από την στιγμή που υπήρξε το φιάσκο της Κύπρου όποια λύση καιν να δινόταν αναφορικά με το τέλος του Λιγκ Καπ (λέμε τέλος γιατί φάιναλ φορ δεν θα γινόταν έτσι και αλλιώς) θα ήταν τοπ λιγότερο κακή και θα σήκωνε πολύ συζήτηση. Ακόμα περισσότερο συζήτηση θα σηκώσει αυτή που δόθηκε, καθώς αποφασίστηκε να γίνουν δύο ημιτελικοί και συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Ηρακλής με κόσμο ΜΟΝΟ των γηπεδούχων. Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στις 25/1.

Όσον αφορά τον τελικό αυτός θα γίνει στην Αθήνα και θα έχει μόνο φιλάθλους είτε των... ερυθρολεύκων, είτε των... πράσινων, αναλόγως δηλαδή ποιος από τους δύο θα προκριθεί, ενώ οι γηπεδούχες ομάδες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν έδρα. Δηλαδή αν περάσει ο Ολυμπιακός αντί για το Ρέντη να διαλέξει το ΣΕΦ και αν περάσει ο Παναθηναϊκός αντί για την Κυψέλη να παίξει στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός όπου και αν γίνει θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 19:30.

Αναλυτικά το σχετικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 25/01

ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Σάββατο 28/01

Τελικός στην Αθήνα

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΑΠ η κλήρωση των εδρών των ημιτελικών και του τελικού του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Οι αγώνες είχαν οριστεί να γίνουν αρχικά στην Λευκωσία 26-27 Ιανουαρίου αλλά μετά την άρνηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Ιωνά Νικολάου η ΕΣΑΠ μετά και τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων σωματείων όρισε εκ νέου τους αγώνες με έδρες την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος έγινε η κλήρωση των εδρών. Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου (εκκρεμεί αίτημα των καναλιών Novasports ώστε ο ένας ημιτελικός να γίνει την Τρίτη 24/1).

Μετά από την κλήρωση των εδρών Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός θα παίξουν στο γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και ΠΑΟΚ - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 στο γυμναστήριο PAOK Sports Arena.

Ακολούθησε η κλήρωση της έδρας του τελικού και αναδείχτηκει η Αθήνα.

Αυτό σημαίνει πως ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 19.30 είτε σε έδρα που θα ορίσει ο Ολυμπιακός, είτε σε έδρα που θα ορίσει ο Παναθηναϊκός.

Το οριστικό πρόγραμμα με τις ώρες και τις έδρες θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 μετά και τη συνενόηση της ΕΣΑΠ με τη NOVA».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα