Τα σενάρια για το Λιγκ Καπ

Φώτης Καρακούσης
Τα σενάρια για το Λιγκ Καπ

bet365

Με τις πιέσεις για να πειστεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου να συνεχίζονται, η ΕΣΑΠ έστειλε mail στις 4 ομάδες με τα σενάρια διεξαγωγής του φετινού Λιγκ Καπ.

Και εκεί που όλοι περίμεναν να ταξιδέψουν στην Κύπρο για να αγωνιστούν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που είχε οριστεί στην Λευκωσία, τα πάντα άλλαξαν. Και άλλαξαν γιατί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως του νησιού δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, καθώς ο φόβος των επεισοδίων ήταν μεγάλος.

Τις τελευταίες ώρες ασκούνται πιέσεις προκειμένου ο Υπουργός να κάνει πίσω και να δεχθεί να γίνει τελικά η διοργάνωση στην Κύπρο, κάτι που ωστόσο μόνο εύκολο δεν δείχνει. Οι πιθανότητες είναι πλέον ελάχιστες και στην ΕΣΑΠ έχουν ήδη αρχίσει τις συσκέψεις για να βρεθεί λύση. Αν τελικά δεν γίνει στην Μεγαλόνησο που είναι και τον πιο πιθανό, είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρξει φάιναλ φορ, αλλά μόνο τελικός.

Ηδη στους τέσσερις φιναλίστ έχει σταλθεί mail το οποίο και αναφέρει τις δύο λύσεις. Αρχικά η πρώτη είναι να υπάρξουν δύο μονοί ημιτελικοί και ο τελικός να διεξαχθεί το Σάββατο 28/1 σε έδρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα είναι και ειδικής διαχείρισης. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει κλήρωση για να βγει η έδρα των δύο ημιτελικών (θυμίζουμε πως οι ημιτελικοί είναι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Ηρακλής).

Το δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για διπλούς ημιτελικούς και αφήνει για τον τελικό (λογικά και αυτός ειδικής διαχείρισης) δύο διαφορετικές ημερομηνίες. Ημερομηνίες που έχουν να κάνουν και με το τι θα πετύχουν στην Ευρώπη οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Αν αποκλειστούν τότε ο τελικός θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου, ενώ αν προκριθούν θα γίνει στις 8 του ίδιου μήνα.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως στο mail που στάθηκε ξεκαθαρίζεται πως όλα τα έσοδα που θα υπάρξουν είτε από τους μονούς, είτε από τους διπλούς ημιτελικούς, αλλά και τον τελικό θα πάνε στα ταμεία της ΕΣΑΠ, ενώ δεν αναφέρεται τι θα γίνει με τα έξοδα. Και μιας και αναφερθήκαμε στα έξοδα, αν τελικά δεν γίνει στην Κύπρο το φάιναλ φορ, δεν θα είναι λίγες οι διαμαρτυρίες από συγγενείς παικτών όλων των ομάδων που ήδη έχουν κλείσει εισιτήρια για να μεταβούν Λευκωσία για τους αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα