Πολλά τα ντέρμπι στο τέλος το πρώτου γύρου

Gazzetta team
Πολλά τα ντέρμπι στο τέλος το πρώτου γύρου

bet365

Με σημαντικά παιχνίδια κλείνει η αυλαία του πρώτου γύρου στην Volley league, καθώς στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Φοίνικα, στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ τον Παμβοχαϊκό, στο Ζηρίνειο η Κηφισιά τον Ηρακλή και στην Χαλκίδα ο τοπικός Ηρακλής την Παναχαϊκή. Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Φοίνικα, στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ τον Παμβοχαϊκό, στο Ζηρίνειο η Κηφισιά τον Ηρακλή και στην Χαλκίδα ο τοπικός Ηρακλής την Παναχαϊκή.

Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου

Μεγάλα ματς έχει η 11η και τελευταία του πρώτου γύρου αγωνιστική στην Volley League. Παιχνίδια που θα κρίνουν πολλά και στην μάχη της τετράδας, αλλά και σε αυτή της σωτηρίας.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου σε ένα από τα ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής που θα γίνει στο γυμναστήριο του Πανελληνίου και θα κρίνει πολλά για τα πλασαρίσματα των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο (Πέμπτη 22/12, 18.00, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Χανδρινός).

Ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα τερματίσει στην 2η θέση της κανονικής περιόδου καθώς έχει ήδη 25 βαθμούς έναντι 29 του πρωτοπόρου Ολυμπιακού. Έχει στόχο να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του και να σημειώσει την 9η νίκη με την ολοκλήρωση του Α΄γύρου.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ετοιμάζει τα πλάνα του κόντρα στην παλιά του ομάδα έχοντας ετοιμοπόλεμους και φορμαρισμένους όλους τους αθλητές του. Ο διαγώνιος του τριφυλλιού Χρίστος Μπέλος δήλωσε στο paovolleyball.gr: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι από πολλές απόψεις. Τόσο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, όσο και λόγω της χρονικής περιόδου καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει το γιορτινό κλίμα. Για εμάς είναι ένα κρίσιμο ματς, από το οποίο πρέπει να φύγουμε νικητές και να μπούμε στον 2ο γύρο με υψηλές αξιώσεις».

Ο Φοίνικας Σύρου έχει 15 βαθμούς αλλά έναν αγώνα λιγότερο (με τον ΠΑΟΚ) και θέλει να πετύχει την 6η νίκη του στο πρωτάθλημα που θα του δώσει προβάδισμα έναντι της Κηφισιάς με την οποία ισοβαθμεί στην 6η θέση. Το πρόσωπο της αναμέτρησης δεν είναι άλλο από τον ακραίο του Φοίνικα Άλβι Σούρδι ο οποίος επιστρέφει στα παλιά του λημέρια για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό όπου πέρυσι του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί και να γίνει πρωταγωνιστής. «Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για την ομάδα μου και για μένα. Καθιερώθηκα στον Παναθηναϊκό και έκανα τη μεταγραφή στον Φοίνικα και αυτό δεν αλλάζει. Σε κάθε αθλητή υπάρχει αγωνιστικός εγωισμός κι έτσι κι εγώ θέλω να παίξουμε καλά για να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε σε καλή κατάστασηκαι θα γίνει σίγουρα ένα ντέρμπι που θα ευχαριστηθούν οι φίλοι του βόλεϊ», είπε ο Άλβι Σούρδι.

Η αναμέτρηση στην Κυψέλη θα είναι 15η των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα και ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 9-5.

ΠΑΟΚ - Παμβοχαϊκός

Το τηλεοπτικό ντέρμπι θα γίνει στην Πυλαία μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παμβοχαϊκού είναι από (Πέμπτη 22/12, 19.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δεληκωστίδης).

Ο ΠΑΟΚ μετά το άνετο πέρασμα από την Πάτρα και το 3-0 επί της Παναχαϊκής θέλει την 8η νίκη και την 4η σερί στο πρωτάθλημα ώστε να προσπεράσει και την ομάδα του Βραχατίου και να βρεθεί στην 3η θέση.

Αγωνιστικά προβλήματα για τους ασπρόμαυρους δεν υπάρχουν, εκτός της δεδομένης απουσίας του Ερνάρντο Γκόμεζ, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και αποκατάστασης. Ο Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη τη χρονιά και να συνεχίσουμε την ομαλή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών. Ο Παμβοχαϊκός παραδοσιακά μας δυσκολεύει και πρέπει αυτή τη φορά να είμαστε πολύ προσεκτικοί ανεξάρτητα με το εάν έχει ή όχι απουσίες. Οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και σοβαροί σε κάθε αγώνα».

Ο Παμβοχαϊκός έχει εντυπωσιακό σερί νικών 6-0 που τον έχει ανεβάσει στην 3η θέση με 21 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Παναγιώτη Πελεκούδα που μέρα με τη μέρα αναρρώνει. Είναι απύρετος και ο οργανισμός του αντέδρασε πολύ καλά στην αντιβίωση για τη λοίμωξη που τον ταλαιπώρησε. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νικολά Ζιβάνοβιτς. Ο Σέρβος πασαδόρος που έχει πάθει θλάση στο γαστροκνήμιο δεν έκανε προπόνηση τις προηγούμενες μέρες κι αν απουσιάσει βασικός πασαδόρος θα είναι ο Άγγελος Γεωργίου.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Παίζουμε με τον πρωταθλητή στην έδρα του. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτική και πολύ καλή ομάδα κυρίως στην οργάνωση του παιχνιδιού. Θα ήθελα την ομάδα μου να αγωνίζεται πλήρης σε αυτό το ματς αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί. Μοιραία οφείλουμε να παίξουμε στα όρια μας και να εκμεταλευούμε πιθανή κακή μέρα του ΠΑΟΚ».

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν δώσει 15 αγώνες και ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες με 8-7.

Κηφισιά - Ηρακλής

Στο Ζηρίνειο θα βρεθούν αντίπαλοι δύο από τους πιο δυνατούς και παραγωγικούς διαγωνίους του πρωταθλήματος. Ο Βούλγαρος Μπόγιαν Γιορντάνοφ της Κηφισιάς θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Λεβάν Καλαντάντζε του Ηρακλή Πετοσφαίρισης σε ένα από τα ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής. (Πέμπτη 22/12, 19.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Ε.).

Η Κηφισιά με 15 βαθμούς και στο -4 από τον Ηρακλή στοχεύει στη νίκη που θα την διατηρήσει εντός της 6αδας με τα τέλος του Α΄γύρου και θα μειώσει στο -1 από τον «γηραιό». Στην Κηφισιά ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης λόγω ενοχλήσεων σε τραυματισμούς στα πόδια τους αλλά αναμένεται να τεθούν στην διάθεση του Κώστα Αρσενιάδη.

Ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος τόνισε: «Ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία σαν ομάδα όπως ξέρουμε και τις αδυναμίες μας. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα είναι ντέρμπι και θα χρειαστεί υπομονή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ψηλά στην βαθμολογία και διαθέτει καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι μέσα στην έδρα μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή. Με σωστή τακτική προσέγγιση και με την βοήθεια των φιλάθλων μας μπορούμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με θετικό πρόσημο .Θέλουμε τη νίκη ώστε να πλησιάσουμε τις πιο υψηλές θέσεις της βαθμολογίας».

Ο Ηρακλής με 19 βαθμούς είναι στην 6η θέση και θέλει να πετύχει την 7η νίκη του μετά τις ήττες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι πληροφορίες πως ο Λεβάν Καλαντάντζε δεν επιβεβαιώθηκαν και ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Ο Καλαντάντζε είναι με την αποστολή της ομάδας και ταξιδεύουμε στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά εγώ υπολογίζω τον Καλαντάντζε κανονικά για τον αγώνα με την Κηφισιά. Προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο ματς με πολλές απαιτήσεις. Οι δύο ομάδες έχουν δυνατούς διαγωνίους επομένως την διαφορά θα κάνουν όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρεις».

Tη σεζόν 2015-16 η Κηφισιά νίκησε 3-0 (25-13, 31-29, 25-20) στο Ζηρίνειο και 2-3 (15-25, 25-23, 27-25, 17-25, 11-15) στη Μίκρα.

Ηρακλής Χαλκίδας - Παναχαϊκή

Στο γυμναστήριο της Κανήθου αναμένεται να γίνει άλλη μία αμφίρροπη αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον που θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις ισορροπίες μεταξύ 8ης και 10ης θέσης. (Πέμπτη 22/12, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Κουτσούλας).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι με την Κύζικο και έχει στόχο την πρώτη εντός έδρας νίκη και την δεύτερη συνολικά που θα την φέρει ισόβαθμο μαζί με την Κύζικο. Ο Σπύρος Γκολίτσης περιμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για τη νίκη ώστε να κλείσει με επιτυχία η χρονιά.

«Αυτή τη φορά δεν θα πω πολλά λόγια. Περιμένω την αντίδραση της ομάδας στο γήπεδο. Η Παναχαϊκή είναι μαχητική ομάδα και πρέπει να κρατήσεις καλή τακτική για να μπορέσεις να βρεις το δρόμο για τη νίκη», είπε ο Σπύρος Γκολίτσης.

Η Παναχαϊκή έχοντας νικήσει Κηφισιά, Κύζικο και Ορεστιάδα θέλει να περάσει νικηφόρα και το εμπόδιο του Ηρακλή Χαλκίδα ώστε να «κλειδώσει» την 9η θέση και να συνεχίσει χωρίς πίεση. Θεραπεία συνεχίζει να ακολουθεί ο Νίκος Ρουμελιώτης.

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Μας περιμένει άλλη μία δοκιμασία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ακόμα και στα ματς που παίξαμε με σύνθεση ανάγκης απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες κρατήσαμε υψηλά στάνταρ. Ο Ηρακλής Χαλκίδας διψάει για βαθμούς και πρέπει από την αρχή να μην δώσουμε δικαιώματα».

Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Volley League «Πάμε Στοίχημα».

VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Πρόγραμμα 11ης αγωνιστικής

Τετάρτη 21/12/2016

Γυμναστήριο «Μ.Μερκούρη» Ρέντη 18.00: Ολυμπιακός - ΑΠΣ Κύζικος Ν.Περάμου

Διαιτητές: Μουλά Λεμ., Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος.

Επόπτες: Κυργιαλάνη, Δαλέκου. Γραμματεία: Κομιανού.

Πέμπτη 22/12/2016

Γυμναστήριο Πανελληνίου 18.00: Παναθηναϊκός - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Χανδρινός. Παρατηρητής: Βασιλειάδης.

Επόπτες: Πικραμένος, Λιδωρικιώτη. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Γυμναστήριο «Ζηρίνειο» Κηφισιά 19.00: ΑΟΠ Κηφισιάς - Ηρακλής Πετ.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Ε. Παρατηρητής: Πέρρος

Επόπτες: Μαυρκίδου, Μαύρος. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Κανήθου, Χαλκίδα 19.00: ΑΟΠ Ηρακλής Χαλκίδας - Παναχαϊκή Πετ.

Διαιτητές: Θεμελής, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης.

Επόπτες: Μαριδάκης, Λιάκου. Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία 19.00: ΠΑΟΚ - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης.

Επόπτες: Στεργιόπουλος Χρ., Κουκουμάκος. Γραμματεία: Γούβαλη.

Παρασκευή 23/12/2016

Γυμναστήριο «Μιχ.Παρασκευόπουλος» 20.00: ΓΣ Εθνικός Αλεξ. - ΑΟ Ορεστιάδας

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Στεργιόπουλος. Παρατηρητής: Σαρδάνης.

Επόπτες: Τονονίδης, Βαγγέλογλου. Γραμματεία: Παπαχρήστου Β.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα