Η διαιτησία που δεν έκρινε το ντέρμπι και η ανάγκη για βίντεο ρέφερι

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η διαιτησία που δεν έκρινε το ντέρμπι και η ανάγκη για βίντεο ρέφερι

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την επιτακτική ανάγκη να μπει το βίντεο ρέφερι στην Volley League προκειμένου να προφυλαχθεί από την ανούσια γκρίνια το φετινό τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Λογικά μετά από μία τέτοια ματσάρα όλοι θα περιμένατε μια ανάλυση. Δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό που έκανε το 7 στα 7 και αύξησε και άλλο την διαφορά του από τους δεύτερους Παναθηναϊκό και Ηρακλή, αλλά και τους... πράσινους που μετά τη νίκη μέσα στην Πυλαία, πάλεψαν και με το παραπάνω κόντρα στον αντίπαλο με το τριπλό και πλέον μπάτζετ. Για τον Αγκάμεζ που τόσο έλειψε από το ελληνικό πρωτάθλημα και σήμερα έδειξε γιατί αγαπήθηκε όσο λίγοι το διάστημα που ήταν στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Γκονζάλες που θύμισε τον παίκτη που έκανε μαγικά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αυτά και άλλα πολλά, όπως την απόδοση του Μαρούλη, του Φράγκου, την μαύρη τρύπα του Τσούπκοβιτς και τον Ανδρεόπουλο που έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα του Παναθηναϊκού θα τα γράψουμε τις επόμενες ημέρες. Τώρα δυστυχώς θα ασχοληθούμε με την διαιτησία. Για να σας προλάβω, σήμερα οι αποφάσεις των διαιτητών ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑΝ το ντέρμπι. Αυτό είναι ξεκάθαρο και μπορεί να το καταλάβει ο καθένας από όσους έχουν κάνει έστω και μια φορά δάκτυλα στην ζωή τους ή έστω ένα σερβίς.

Ωστόσο δυστυχώς και πάλι είχαμε γκρίνια για κάποιες αποφάσεις. Μεγάλη γκρίνια από τους φίλους και των δύο ομάδων. Μια γκρίνια που έγινε ακόμα πιο ορατή στο live του ματς. Θα πείτε και με το δίκιο σας πως αυτό συμβαίνει σε κάθε ντέρμπι... αιωνίων. Ε αυτό ακριβώς θέλω να γλιτώσουμε. Να μην ποδοσφαιροποιηθεί αυτό το άθλημα που κόντρα σε πολλά και μεγάλα προβλήματα προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να σταματήσουν οι φωνές για την διαιτησία.

Πως όμως θα σταματήσουν οι κραυγές και μάλιστα από ανθρώπους που όντως δεν γνωρίζουν το άθλημα, απλά το παρακολουθούν επειδή παίζει ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό; Τα πράγματα είναι απλά και το λέμε από την αρχή της χρονιάς. Το άθλημα αναγκαστικά έχει γίνει πιο γρήγορο και τα ανθρώπινα λάθη είναι περισσότερα και πιο λογικά.

Ο μοναδικός τρόπος όχι να μην γίνονται, αλλά να μην στοιχίζουν και να μην φέρνουν διαμαρτυρίες και γκρίνιες, είναι ένας. Το βίντεο ρέφερι. Πραγματικά δεν γίνεται στα ντέρμπι, από την στιγμή μάλιστα που τα γήπεδα το ευνοούν, να μην υπάρχει η δυνατότητα στην ομάδα που νιώθει πως αδικείται, να ζητήσει την εξέταση του βίντεο. Στην Ιταλία γίνεται, σε όλη την Ευρώπη γίνεται, ε πρέπει να γίνει όχι σήμερα, αλλά χθες και εδώ.

Ναι εννοείται πως καταλαβαίνω πως με την οικονομική κρίση αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά πραγματικά είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην ποδοσφαιροποιηθεί αυτό το άθλημα. Είναι ο μοναδικός τρόπος η Λίγκα να το σώσει. Και πραγματικά είναι κρίμα να γίνεται μια τόσο τεράστια προσπάθεια, να βρίσκονται τόσες ομάδες ικανές να προσφέρουν θέαμα και να μην γίνεται μια κίνηση για να προστατευτεί το προϊόν.

Σε κάθε μεγάλο ματς γίνονται δύο με τρία λάθη το πολύ, τρομερά μικρός αριθμός για το επίπεδο και την ταχύτητα που παίζεται το βόλεϊ πλέον και δυστυχώς όλοι (η έστω οι περισσότεροι που δεν γνωρίζουν το άθλημα), στέκονται σε αυτά και όχι στο θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες. Ε από την στιγμή που λόγω άλλων σπορ δεν μπορεί κανείς να πείσει τον κόσμο πως αυτά τα λάθη είναι ανθρώπινα, μηδένισέ τα. Και ο μοναδικός τρόπος είναι αυτός, κανένας άλλος.

Κλείνοντας αλήθεια το ξέρω πως πολλοί θα πείτε “καλά τι γράφει τώρα αυτός μετά από ένα ντέρμπι”; Όμως τώρα πρέπει να γραφτούν. Τώρα που πολλοί αντί να ασχολούνται με το ματς, ασχολούνται με μια διαιτησία που ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ τίποτα. Γιαυτό κύριοι της Λίγκας δώστε την λύση άμεσα, κάντε τις ενέργειες για το βίντεο ρέφερι και θα δείτε πως το προϊόν που τόσο κόντρα σε όλους προσπαθείτε να ανεβάσετε, θα φτάσει πραγματικά εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Κάντε το γιατί αλλιώς στα ήδη μεγάλα προβλήματα θα προστεθεί και το μεγαλύτερο που είναι η γκρίνια και το βόλεϊ θα βγει χαμένο...

ΥΓ: Όταν λέμε βίντεο ρέφερι, μιλάμε γι' αυτό που υπάρχει στο εξωτερικό και ειδικά στην Ιταλία. Να μπορείς δηλαδή να ζητήσεις να το δεις και για φάσεις στην γραμμή και για φιλέ και για μπλοκ άουτ. Τι να το κάνω να υπάρχει στην προκήρυξη και να είναι μόνο για τις γραμμές;

ΥΓ1: Επειδή είναι λογικό όλο αυτό το εγχείρημα να στοιχίζει πολλά και τα λεφτά να μην υπάρχουν, τουλάχιστον πρέπει να υπάρξει (συνολικά ξαναλέω όχι μόνο για τις γραμμές) στα ντέρμπι που θα τα δείχνει η τηλεόραση. Αλλωστε το πρωτάθλημα θα κριθεί σε ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ενδεχομένως και Ηρακλή. Ε εκεί πρέπει να βρεθεί λύση που μόνο καλό θα κάνει στο άθλημα και θα το γλιτώσει από μια αρρώστια που έχει αρχίσει να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της και πιστέψτε με επειδή κάνω και τα live και βλέπω σχόλια που δεν ανεβάζω ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...