Πενθήμερο με τρεις ματσάρες που μπορεί να κρίνουν πολλά!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Πενθήμερο με τρεις ματσάρες που μπορεί να κρίνουν πολλά!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τα τρία μεγάλα ντέρμπι που έρχονται από Πέμπτη έως Δευτέρα και που θα κρίνουν πολλά για την συνέχεια, παρότι ακόμα είναι νωρίς.

Ναι δεν λέμε καλά όλα τα παιχνίδια στην Volley League, αλλά όπως και να το κάνουμε σαν τα ντέρμπι δεν έχει, ειδικά από την στιγμή που στο φετινό πρωτάθλημα είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν θέαμα. Φαίνεται άλλωστε και στις έξι πρώτες αγωνιστικές πως οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχουν οι... ασπρόμαυροι), έχουν ξεφύγει, με τον Φοίνικα κυρίως και τον Παμβοχαϊκό να ακολουθούν.

Αυτές οι τέσσερις που είναι ένα κλικ πιο πάνω με παίκτες που προσφέρουν θέαμα, ετοιμάζονται να μας χαρίσουν ένα πενθήμερο με ωραία και κρίσιμα παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα. Παιχνίδια που αν και νωρίς μπορούν να κρίνουν πολλά κυρίως ψυχολογικά, αλλά και βαθμολογικά αν υπάρχουν απώλειες κυρίως για τον... δικέφαλο του βορρά. Αυτή είναι και η ομάδα που μπορεί να χάσει κάτι από τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Ηρακλή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το κάθε ντέρμπι ξεχωριστά. Το πρώτο χρονικά μεγάλο ματς του πενθήμερου (δεύτερο συνολικά μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ που ήδη έχει γίνει), θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Παλατάκι. Εκεί ο... δικέφαλος θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο παιχνίδι, το οποίο θα το κάνει ακόμα μεγαλύτερο το πιθανό όπως όλα δείχνουν ντεμπούτο του Αμαράλ Ντάντε.

Ο Βραζιλιάνος που στην χώρα μας κέρδισε τίτλους και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι ως παίκτης του Παναθηναϊκού θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και είναι λογικό όλα τα βλέμματα να είναι επάνω του. Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν πως η παρουσία του θα αλλάξει την εικόνα τους, ενώ βαθμολογικά είναι αυτοί που...καίγονται καθώς ήδη έχουν χάσει έδαφος για την πρωτιά. Ο Ντάντε λογικά θα απελευθερώσει και επιθετικά τον Σαφράνοβιτς, ενώ είναι και ένας επιπλέον λόγος για τους φίλους του ΠΑΟΚ να βρεθούν στο κλειστό.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός θα λέγαμε πως πάει στην συμπρωτεύουσα χωρίς να έχει κάτι να χάσει, αλλά από την άλλη τέτοια ματς είναι ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Μια νίκη στην Πυλαία ανεβάζει επίπεδο το συγκρότημα του Ανδρεόπουλου, ενώ για παίκτες όπως ο Μεργκαρέχο και ο Γκονζάλες είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν πως είναι σε θέση να φτάσουν ψηλά το... τριφύλλι. Περίεργο συναίσθημα για τον Ρανγκέλ με τον Βραζιλιάνο να έχει κατακτήσει το νταμπλ με τον δικέφαλο και να επιστρέφει στην χώρα μας για τους... πράσινους, με την εμφάνισή του να κρίνει πολλά στην... μάχη πάνω στο φιλέ.

Την Κυριακή σειρά παίρνει ένα ακόμα μεγάλο ματς, αυτό του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Μια αναμέτρηση που αν γινόταν την προηγούμενη δεκαετία δεν θα ήταν ντέρμπι, μιας και ο... γηραιός ήταν κλάσεις ανώτερος από τον αντίπαλό του, ενώ το ίδιο θα λέγαμε και για την προηγούμενη τριετία, με τους... ασπρόμαυρους να ήταν αυτοί που ήταν πολύ καλύτεροι. Φέτος ναι μεν η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη είναι το φαβορί, ωστόσο αυτή του Γιάννη Ορφανού δείχνει να ανεβαίνει και να χτυπά με αξιώσεις την πόρτα της τετράδας.

Για τους γηπεδούχους το ματς αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από την ψυχολογία που θα έχουν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η υπεροπλία του στο φιλέ, αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις τον βάζει ένα τουλάχιστον βήμα μπροστά από τον αντίπαλό του. Όσον αφορά τους... κυανόλευκους, πολλά θα κριθούν με το αν θα αγωνιστεί ο Λεβάν Καλαντάτζε. Ο Ρώσος είναι καλά, προπονήθηκε χωρίς προβλήματα και η παρουσία του σίγουρα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ειδικά αν είναι ο παίκτης που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Οι φιλοξενούμενοι ποντάρουν πολλά στην υποδοχή τους και αν τους βγει, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Στα συν τους το ότι θα κατέβουν χωρίς άγχος και πάντα η ομάδα που δεν έχεις άγχος παίζει και πιο ελεύθερα.

Και η πανδαισία βόλεϊ κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς την Δευτέρα έχουμε το ντέρμπι... αιωνίων στο Ρέντη. Φαβορί υπάρχει και σε αυτό το ματς και είναι ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει έτοιμος να τον κοιτάξει στα μάτια, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή τα τελευταία χρόνια. Το αν θα τα καταφέρει θα φανεί στο τάραφλεξ, ωστόσο σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που το περιμένουν πως και πως οι φίλοι του αθλήματος.

Όσον αφορά το που θα κριθεί, οι Πειραιώτες κατεβαίνουν ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας κερδίσει με 3-1 τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους. Η ομάδα του Σλόμπονταν Μπόσκαν έχει σαφώς πιο πλούσιο ρόστερ από τον αντίπαλό της και θα στηριχθεί στον Αγκάμεζ, αλλά και στο κέντρο με τους Άθος και Νταφ. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο πως και ο Τσούπκοβιτς δεν θα είναι τόσο κακός όσο με τον ΠΑΟΚ, αλλά όπως αναφέραμε και πριν, το μεγάλο ατού είναι πως έχει αλλαγή για κάθε θέση. Κάτι που σίγουρα δύσκολα βρίσκει κανείς στην φετινή Volley League. Για τον Αγκάμεζ που αναφέραμε πριν, αξίζει να δούμε την απόδοσή του απέναντι στην ομάδα που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι, πριν αποχωρήσει για το εξωτερικό και κάνει αυτή την μεγάλη καριέρα.

Οι... πράσινοι από την άλλη θα πάνε στο Ρέντη έχοντας πρώτα αγωνιστεί στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ και εκτός από πιθανή κούραση από το ματς και το ταξίδι, ενδεχομένως να έχουν και ψυχολογική φθορά από πιθανή ήττα ή από την άλλη να είναι πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα από πιθανή νίκη. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι δεδομένο πως θα χτυπήσει στο σερβίς τον αντίπαλό του, καθώς η υποδοχή είναι ένα θέμα στους... ερυθρόλευκους και αν καταφέρει να τους την χαλάσει, τότε έχει ελπίδες για κάτι καλό. Στο ντέρμπι αυτό θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι η απόδοση του Μεργκαρέχο. Ο νεαρός Κουβανός για πρώτη φορά θα ζήσει ένα τέτοιο ντέρμπι μια και τόσο εχθρική ατμόσφαιρα και στα 18 του όλοι περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει.

Κλείνοντας η αλήθεια είναι πως και στα τρία ματς υπάρχουν φαβορί και αυτά είναι οι γηπεδούχοι. Μένει να δούμε αν τελικά επιβεβαιωθούν. Εμείς πάλι περιμένουμε να δούμε ωραία και ενδιαφέροντα ματς από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Γιατί αν δεν παίξουν καλά αυτές, τότε ποιες μπορούν;

ΥΓ: Ναι είναι πολύ νωρίς για να κριθούν πράγματα, ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν τα πλέι οφ, αλλά υπάρχει όντως πιθανότητα μετά την Δευτέρα να έχει... κλειδώσει η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος.

ΥΓ1: Όντως φέτος με μόνο ένα τηλεοπτικό ματς την εβδομάδα το βόλεϊ βγαίνει χαμένο, αλλά από την άλλη για να τα λέμε και όλα, μέσα σε πέντε μέρες θα δούμε τρεις αναμετρήσεις ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην χώρα μας. Θα ευχαριστηθούμε βόλεϊ βρε αδερφέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...