Νίκη τετράδας για Άρη, σεφτέ για Θέτιδα

Gazzetta team
Νίκη τετράδας για Άρη, σεφτέ για Θέτιδα

bet365

Σημαντική νίκη για τον Άρη με τις... κίτρινες να επικρατούν με 3-2 του ΑΟ Θήρας και να μειώνουν στον πόντο την διαφορά τους από την τετράδα. Σεφτέ και για Θέτιδα που κέρδισε επίσης με 3-2 των Μακεδόνων.

Μετά από ένα ματς γεμάτο ανατροπές ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΑΟ Θήρας και πλησίασε έτσι την ομάδα της Σαντορίνης στον ένα βαθμό.

Ο ΑΟΘ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα κατακτώντας πολύ εύκολα το πρώτο σετ και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του β’ σετ που τον βρήκε προηγούμενο με 4-8. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο Άρης πίεσε πάρα πολύ την υποδοχή των φιλοξενούμενων και προσπέρασε 16-12 για να ισοφαρίσει 1-1 και να προηγηθεί πιο εύκολα με 2-1.

Οι κίτρινες είχαν σταθερά ένα προβάδισμα 2-3 πόντων σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δ’ σετ με τον ΑΟΘ να ισοφαρίζει 19-19. Ο Άρης ξέφυγε και πάλι με 23-20 όμως σε εκείνο το σημείο «κόλλησε» και με σερί 0-5 η Σαντορίνη έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί υπήρχε ισοπαλία μέχρι το 6-6 που έγινε 9-6 χωρίς αυτή τη φορά ο ΑΟΘ να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η γνώμη του πάγκου

Δημήτρης Σολκίδης: «Ήταν ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες. Το θέλαμε πολύ αυτό το ματς κι έστω και στο τάι μπρέικ τα καταφέραμε. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και κρύβει πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις Κερδίσαμε δίκαια και είναι μια νίκη ψυχολογίας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί ήταν μια γροθιά και δείξαμε πολύ μεγάλη θέληση».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Εμείς σε ένα ακόμη εκτός έδρας μας, με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν δείξαμε τη δυναμική μας, δεν μπορέσαμε με το μπλοκ άμυνα να εγκλωβίσουμε τις Καετάνο, Αλεξάκου και μοιραία το ματς πήγε στο ται μπρέικ όπου κέρδισε η καλύτερη και πιο αποφασισμένη στα κρίσιμα σημεία ομάδα,. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας και δεν ξέρω αν αξίζαμε σήμερα και το βαθμό. Πρέπει να συνέλθουμε ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ως στόχο την τετράδα».

Τα σετ: 15-25, 25-20, 25-17, 23-25, 15-10

Άρης (Σολκίδης) Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Γουγούση, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Πήττα, Σταματίου.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.

Θέτιδα Βούλας – Μακεδόνες Αξιού 3-2

Ιστορική νίκη σημείωσε η Θέτιδα Βούλας που «έσπασε» το ρόδι στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, επικρατώντας δύσκολα με 3-2 σετ των Μακεδόνων Αξιού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Η γνώμη του πάγκου

Αγγελική Γεωργοπούλου: «Την περιμένα τη νίκη από τις προηγούμενες αγωνιστικές. Αναζητούμε σε καθε παιχνίνι βαθμούς και αρχίζουμε να το πιστεύουμε περισσότερο. Αρχίζουν και οι ξένες παίκτριες να εντάσσονται στην ομάδα, δενόμαστε και αναζητούμε πλέον βαθμούς από οποιοδήποτε ματς. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να κερδίζουμε ή να κερδίζουμε βαθμούς. Τα κορίτσια άξιζαν τη νίκη βάσει και της απόδοσης. Παίξαμε καλά στο σερβίς, κρατήσαμ ε την υποδοχή μας και σταθήκαμε καλά στο φιλέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τον θέλουμε δίπλα μας».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Βασικά δεν μπήκαμε στο γήπεδο καθόλου, μπήκαμε λίγο στο τρίτο και το τέταρτο σετ. Το δεύτερο σετ πιστεύω ότι μπορούσαμε να το πάρουμε αλλά έγιναν κάποια σφάλματα διαιτητικά, αλλά εντάξειδεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό. Δεν παίξαμε καλά. Στο τέλος δίκαια κέρδισε η Θέτιδα. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, θέλει συνέχεια πίεση. Είναι συναρπαστικό ιδιαίτερα στις χαμηλές θέσεις. Στόχος η σωτηρία, συνεχίζουμε και βλέπουμε»

Τα σετ: 25-15, 25-22, 25-27, 19-25, 15-11

ΑΣΠΕ Θέτις (Γεωργοπούλου): Κιουτσούκη, Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Εσντέλ, Λεωνίδου, Γιόβιτς, Ξηνταρά (λ), Τουρνάκη, Βαρουδάκη, Χριστινίδου

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Βέλλιου, Γιαννούλη, Δραγουμάνου, Καραφουλίδου, Πολυνοπούλου, Σαγκάρντια, Τζαγκαράκη(λ), Μυρίδου, Σπανού, Τοάζι

Πανναξιακός – Ελπίδα 3-0

Ο Πανναξιακός επικράτησε «καθαρά» με 3-0 σετ της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο ΔΑΚ Νάξου για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Η νησιωτική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με τη Δρακουλίδου να έχει λύσεις στην επίθεση αλλά και «όπλο» το σερβίς που έβαλε δύσκολα στην υποδοχή της Ελπίδας. Ο ΠΑΟΝ πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά (10-1) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ έφτασε 16-5. Η Καλανταρίδου με άσο εκανε το 23-11 χωρίς συνέχεια καθώς οι γηπεδούχες πήραν εύκολα με 25-21 το πρώτο σετ.

Καλό ξεκίνημα για τις γηπεδούχες και στο δεύτερο σετ που μετά το α’ τεχνικό τάιμ άουτ (8-5) πήρε εκ νέου «αέρα» με τα σερβίς της Οικονομίδου (11-5). Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η Γουίλσον για λογαριασμό των φιλοξενουμένων με την ομάδα της Νάξου όμως να έχει τον έλεγχο (16-10 β’ τεχνικό τάιμ άουτ). Ο ΠΑΟΝ έφτασε εύκολα στο 2-0 σετ με 25-16.

Η Ελπίδα για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στις αρχές του τρίτου σετ (0-2) αλλά ο Πανναξιακός ισοφάρισε και πάτησε γκάζι. Με επίθεση της Οικονομίδου και άσο της Φρέσκο έγινε το 10-4 ενώ οι φιλοξενούμενες παρά την προσπάθεια δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις. Το τελικό 3-0 με 25-17 έδωσε ακόμα ένα «τρίποντο» στον Πανναξιακό, ο οποίος έχει 15βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον Α.Ο Θήρας.

Η γνώμη του πάγκου

Γιώργος Ρούσης: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε στις νίκες και ακόμα περισσότερο που είμαστε σε καλή κατάσταση μετά από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα. Κάναμε το παιχνίδι μας, ήμασταν σοβαροί και εμείς ουσιαστικά δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλο».

Γιώργος Χρυσομαλλίδης: «Νομίζω ότι τα αθλητικά προσόντα του Πανναξιακού έκαναν τη διαφορά αφού σίγουρα πρόκειται για μια ομάδα που διεκδικεί θέση στην τετράδα. Εμάς ο στόχος μας είναι η σωτηρία. Όλες οι ομάδες σε 21 ημέρες έχουν παίξει έξι αγώνες ενώ εμείς από αυτά έχουμε κάνει ήδη τα μισά ταξίδια. Η ομάδα είναι κουρασμένη και γι αυτό τις δυο τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει φρεσκάδα.Πάμε στη Θεσσαλονίκη να ξεκουραστούμε και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή».

Τα σετ: 25-11, 25-16, 25-17

Πανναξιακός (Γιώργος Ρούσης): Φρέσκο, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Πότοκαρ, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου -λ / Ξαγοραράκη

Ελπίς (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ) – Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου, Γκοβεδάρου

Αίαντας – ΑΕΚ 3-0

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Αίας Ευόσμου επικρατώντας με 3-0 στην έδρα του της ουραγού ΑΕΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε πολύ εύκολα το πρώτο σετ, ωστόσο στα άλλα δύο αν και έπαιρνε νωρίς σημαντικές διαφορές, η ΑΕΚ έβρισκε τον τρόπο για να επιστρέφει με αποκορύφωμα το γ’ σετ όπου το 16-7 και 17-12 έγινε 19-19 και μέχρι το 22 οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες. Εκεί όμως ο Αίας έκανε το 24-22 και τελικά πήρε το σετ με 25-23 και μαζί το σημαντικό τρίποντο.

Η γνώμη του πάγκου:

Ηλιας Ζωλασταθιάδης: «Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσουμε ένα σετ στον αντίπαλο, κάνοντας τα ίδια ακριβώς λάθη στα ίδια σημεία. Κρατάμε από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες τους 10 βαθμούς αν και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους και πάμε με όλες μας τις δυνάμεις την επόμενη αγωνιστική στην Σαντορίνη για να κάνουμε την έκπληξη».

Χάρης Σκουτελάκος: «Στόχος της ομάδας ήταν να χαλάσουμε την υποδοχή του Αίαντα κι όταν τα καταφέρναμε ήμασταν κοντά στο σκορ ή μπορέσαμε να καλύψουμε σημαντικές διαφορές. Απλά τα πολλά λάθη και ειδικά αυτά που έγιναν στο πρώτο σετ δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Τα σετ: 25-13, 25-21, 25-23

Αίας (Ζωλασταθιάδης): Ξανθοπούλου, Τζιαρλή, Αποστολίδου, Τζούριτς, Κλίβελαντ, Ανδρονικίδου, Γεωργιάδου -λ / Σωτήρογλου-λ, Φαλέγκα, Χαμαλίδου, Βασιλοπούλου.

ΑΕΚ (Σκουτελέκος) Νούσια, Κουτρουμπή, Καράτερζη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Μπελιά –λ / Φιλιπιόνκα, Βενέτη.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/11

ΑΣ Άρης - ΑΟ Θήρας 3-2 (15-25,25-20,25-17,23-25,15-10)

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου - ΑΕΚ Αθηνών 3-0 (25-13,25-21,25-23)

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣ Ελπίς 3-0 (25-11,25-16,25-17)

ΑΣΠ Θέτις - ΑΣ Μακεδόνες 3-2 (25-15,25-22,25-27,19-25,15-11)

Κυριακή 27/11

16:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil

17:30 ΓΣ Ηλιούπολης - Ολυμπιακός ΣΦΠ

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα