Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ιστορική χρονιά για ΠΑΟΚ (vids & pics)

Φώτης Καρακούσης
Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, ιστορική χρονιά για ΠΑΟΚ (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν και το 2019 στο γυναικείο βόλεϊ κατακτώντας το νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και με αξιώσεις στην μεγάλη κατηγορία, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει για πρώτη φορά, έτοιμος για διακρίσεις.

Ιδανικό, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν για τον Ολυμπιακό το 2019. Οι... ερυθρόλευκες κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για 7η συνεχόμενη χρονιά, πήραν το Κύπελλο και έδειξαν πως εντός συνόρων δεν έχουν αντίπαλο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κέρδισαν τον Πανναξιακό στα πλέι οφ και τον ΑΟ Θήρας στον τελικό των Σερρών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά.

Σημείο αναφοράς και η άνοδος των Παναθηναϊκού και β. Οι... πράσινες που είναι και αυτές με τους περισσότερους τίτλους στην χώρα μας, μετά τον υποβιβασμό λόγω οικονομικών προβλημάτων, επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία και το έκαναν με αξιώσεις και όχι απλά για να συμμετάσχουν. Οι «ασπρόμαυρες» από την πλευρά τους ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, έκαναν σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι και ελπίζουν πως σύντομα θα βρεθούν και αυτές σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Παραμένουν πρώτες, με τον ΑΟ Θήρας να δείχνει τρομερά δυνατός

Και στο φετινό πρωτάθλημα η κορυφή μετά από 11 αγώνες ανήκει στον Ολυμπιακό, που ωστόσο δεν είναι μόνος του. Έχει και συγκάτοικο ο οποίος είναι ο ΑΟ Θήρας. Η ομάδα της Σαντορίνης έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το νέο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμη να κοιτάξει τον μεγάλο της αντίπαλο στα μάτια. Στην τρίτη θέση είναι ο Παναθηναϊκός που όπως φαίνεται ανέβηκε για να μείνει και να διεκδικήσει διακρίσεις, ενώ την τρομερά δυνατή επτάδα συμπληρώνουν οι Πανναξιακός, ΠΑΟΚ (στην πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία), Θέτιδα και Άρης. Συνολικά το 2019 κλείνει με την σιγουριά πως το τρέχον πρωτάθλημα θα είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών, με πολλές δυνατές ομάδες και ιδιαίτερα πλούσιο θέαμα.

Δικό τους και το Κύπελλο, μεγάλη ατυχία για Γιώτα

Εκτός από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έκανε δικό του και το Κύπελλο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ταξίδεψαν στις Σέρρες ως το απόλυτο φαβορί για την κούπα και απλά έδειξαν για ακόμα μία φορά πως δεν έχουν αντίπαλο. Επικράτησαν με 3-1 της ομάδας της Σαντορίνης και πήραν την 9η κούπα στην ιστορία τους.

Οι πανηγυρισμοί για έναν ακόμα τίτλο δεν ήταν τόσο έντονοι καθώς τραυματίστηκε σοβαρά η Κατερίνα Γιώτα. Η κεντρικός του Ολυμπιακού υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε εκτός από την συνέχεια του πρωταθλήματος και το νέο μισό που έχει γίνει ως τώρα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Γυναικών.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα