Αμαράλ: «Παλεύουμε σκληρά για να μπει ο Πανναξιακός στα πλέι οφ»

Gazzetta team
Αμαράλ: «Παλεύουμε σκληρά για να μπει ο Πανναξιακός στα πλέι οφ»

bet365

Την παράδοση που έχει, να ντύνει στα χρώματά του, ξένες παίκτριες υψηλού επιπέδου που κάνουν την διαφορά, συνεχίζει για μία ακόμη αγωνιστική σεζόν ο Πανναξιακός, με την παρουσία της Βραζιλιάνας Έλεν Αμαράλ.

Η 28χρονη ακραία είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας που έχει δημιουργήσει ο Απόστολος Οικονόμου στη Νάξο και οδηγεί τον σύλλογο στην επίθεση με 121 πόντους, 7 λιγότερους από την Τέιλορ Άγκοστ που βρίσκεται στη κορυφή της Volleyleague.

Η Έλεν Γκραζιέλι Σαλντάνια Ντο Αμαράλ όπως είναι το πλήρες όνομά με 30 πόντους στο ντέρμπι με τη Θέτιδα ήταν η κορυφαία στην ανατροπή του Πανναξιακού επί της Θέτιδας, εμφάνιση που της έδωσε και το βραβείο της MVP για την 7η αγωνιστική. Η Έλεν Αμαράλ σε συνέντευξή της που έδωσε στο volleyball.gr αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο ελληνικό πρωτάθλημα, τη Νάξο και την ομάδα της, ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει το βραβείο της πολυτιμότερης σε όλους όσοι τη βοηθούν και τη στηρίζουν στην αθλητική της καριέρα.

Για το παιχνίδι με τη Θέτιδα: «Ξεκάθαρα στο παιχνίδι δεν μπήκαμε όπως θα θέλαμε. Ίσως επειδή είχαμε ως στόχο να μπούμε δυνατά, αυτό να λειτούργησε κατά μας. Μετά το 2-0 σετ δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και αφού μειώσαμε σε 2-1 τότε ανέβηκε και η ψυχολογία μας, το κλίμα λειτούργησε υπέρ μας και ήρθε η ανατροπή. Ο κόουτς μας προετοίμασε πολύ καλά τακτικά, όσο και ψυχολογικά για το παιχνίδι και όλοι μαζί καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη τόσο σημαντική νίκη».

Για το βραβείο της MVP: «Δεν υπάρχει αθλήτρια που να μην στοχεύει σε διακρίσεις. Ο καθένας δουλεύει σκληρά κάθε ημέρα για την δική του βελτίωση και της ομάδας. Ευχαριστώ τον Θεό που με προστατεύει και με οδηγεί κάθε μέρα. Μόνο όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι. Ευχαριστώ την μητέρα μου που με στηρίζει κάθε μέρα, όπως επίσης και την ομάδα μου, το προπονητικό επιτελείο που λειτουργούμε ως οικογένεια. Όταν αγωνίζεσαι σε ομαδικό άθλημα, τότε καμία ατομική επιτυχία δεν ήρθε μόνη της. Οπότε το βραβείο το αφιερώνω σε όλους όσοι είναι δίπλα μας φέτος στη Νάξο και μας βοηθούν εντός και εκτός γηπέδου».

Για το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών: «Είναι καλό το επίπεδο του πρωταθλήματος. Αρκετές ομάδες έχουν δυνατά ρόστερ και πολλά παιχνίδια είναι ισορροπημένα. Το βόλεϊ, όπως και γενικά ο αθλητισμός και η ζωή είναι γεμάτο εκπλήξεις. Κάθε ημέρα μπορεί να συμβεί κάτι που δεν το περίμενεις. Ελπίζω να καταφέρουμε με τον Πανναξιακό να παίξουμε στα πλέι οφ. Παλεύουμε γι'αυτό κάθε μέρα στις προπονήσεις και στους αγώνες. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και φυσικά δεν παίζουμε μόνες μας, έχουμε και αντιπάλους. Το μέλλον δεν μπορείς να το γνωρίζεις, μπορείς μόνο να παλέψεις για αυτό».

Για τις διαφορές του βόλεϊ στη Βραζιλία με την Ευρώπη: «Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις. Το βόλεϊ στην Βραζιλία είναι μαζί με το ποδόσφαιρο τα κορυφαία αθλήματα και έχουν ξεχωριστή θέση στο μυαλό μας, κάτι που δεν συμβαίνει τόσο στην Ευρώπη. Υπάρχουν και διαφορές στον τρόπο προσέγγισης ενός αγώνα, όμως όλα έχουν μία λογική και αξία».

Για το νησί της Νάξου: «Από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Νάξο, την λάτρεψα. Ο κόσμος του νησιού είναι πολύ "ζεστός", ευγενικός και με αγκάλιασαν από την αρχή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν βρίσκεσαι τόσο μακριά από τη χώρα και το σπίτι σου. Με τις συμπαίκτριές μου έχουμε γίνει μία οικογένεια και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί και εκτός γηπέδου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα