Αγωνιστικά ήταν ντέρμπι από τα παλιά

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Αγωνιστικά ήταν ντέρμπι από τα παλιά

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που θύμισε ντέρμπι από τα παλιά και στέκεται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Επειδή η χρονιά μπήκε δυνατά σε γυναίκες και λογικά αναμένουμε να μπει το ίδιο δυνατά και σε άνδρες, να ξεκαθαρίσω πως μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω μπλογκ που να αναφέρεται σε αγώνα και να σταθώ στα όσα γίνονται εκτός αγωνιστικού χώρου. Η καταδίκη κάθε μορφή βίας, από όποιον προέρχεται, σε όποιο άθλημα και αν συμβαίνει, είναι δεδομένη. Τόσο που δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ όχι μόνο στα όσα έγιναν στον Άγιο Θωμά, αλλά και στα όσα γίνουν και στα άλλα γήπεδα (που δυστυχώς θα γίνουν) στην συνέχεια.

Πάμε τώρα στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ενός αγώνα που πραγματικά θύμισε ντέρμπι από τα παλιά. Ντέρμπι με δύο ομάδες που στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχαν μεγάλες διαφορές, με αμφίρροπα σετ, με αγωνία ως το τέλος, με ανατροπές και με πραγματικά όμορφο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός άφησαν υποσχέσεις για την συνέχεια και το τι πρέπει να περιμένουμε από ένα τόσο ωραίο πρωτάθλημα.

Από την μία οι «ερυθρόλευκες» που έχουν κατακτήσει τα 7 τελευταία πρωταθλήματα έχοντας ξεκινήσει ως φαβορί και για το οκτώ στα οκτώ, πήγαν στον Άγιο Θωμά θέλοντας από την τρίτη αγωνιστική να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό. Εν μέρει το κατάφεραν αφού κέρδισαν και αυτό το ματς έχοντας ήδη ένα τρία στα τρία, έχοντας ωστόσο χάσει δύο πόντους με τα δύο 3-2 με Πανναξιακό και Παναθηναϊκό.

Από την άλλη οι «πράσινες» που επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία με βλέψεις για ψηλά, ήθελαν με την σειρά τους μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, να δείξουν κόντρα σε έναν σαφώς πιο δυνατό αντίπαλο πως πραγματικά μπορούν να φωνάξουν όσο πιο δυνατά γίνεται πως έχουν επιστρέψει όχι απλά στην Volley League, αλλά κυρίως στους μεγάλους. Σε σημαντικό βαθμό το κατάφεραν και τα δύο, καθώς όχι απλά κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό, αλλά πήραν και δύο σετ, χάνοντας στις λεπτομέρειες το ντέρμπι.

Στα του αγώνα τώρα, είναι δύσκολο να πει κάποιος που κρίθηκε ένα ματς που τελείωσε στα πέντε σετ από τα οποία τα τρία ολοκληρώθηκαν με την μικρότερη δυνατή διαφορά. Ένα ντέρμπι στο οποίο υπήρχε η απόλυτη ισορροπία σε κάθε κατηγορία, στους άσους, στα μπλοκ (με μικρές διαφορές) ακόμα και στα λάθη με τις γηπεδούχες να κάνουν 33 και τις φιλοξενούμενες 34. Βέβαια επειδή το βόλεϊ είναι δίκαιο άθλημα και χθες κέρδισε ο καλύτερος, ναι στις λεπτομέρειες δεν το συζητάμε αυτό, αλλά ήταν καλύτερος.

Ο Ολυμπιακός με σαφώς πιο ποιοτικό και γεμάτο ρόστερ δεν είχε σε καλή βραδιά την Χουντ που με το 6/39 επιθέσεις δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, αλλά από την άλλη είχε την Χίπε να φτάνει στους 25 πόντους, την Λαζάρεβιτς που πλέον ονομάζεται Ζιβογίνοβιτς να έχει 14, ενώ την διαφορά την έκανε η Ζακχαίου. Η νεαρή Κύπρια με τους 10 πόντους και το καθοριστικό μπλοκ στο 14-13 του πέμπτου σετ, έκανε το παιχνίδι της ζωής της και δεν άφησε να φανεί καθόλου το κενό της Γιώτα.

Στον Παναθηναϊκό από την άλλη όλες πάλεψαν και θα πρέπει να επενδύσουν σε αυτό το ματς ενόψει της συνέχειας. Οι... πράσινες έδειξαν και πάλι πως έχουν εξαιρετικό ελληνικό κορμό με τις Κοσμά, Οικονομίδου και Ρόγκα, πως στην ξένη με την απόκτηση της Πότοκαρ έκαναν διάνα, ενώ την παράσταση έκλεψε η Καλαντάτζε. Η 22χρονη κεντρική στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της καριέρας της είχε 13 πόντους και άφησε πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη χρονιά άφησαν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα περιθώρια βελτίωσης και λόγω ρόστερ, αλλά από την άλλη και ο Παναθηναϊκός μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Συνολικά ως τώρα στις μόλις τρεις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί έχουμε δει τρία ντέρμπι που έχουν τελειώσει στα πέντε σετ, πραγματικά τι άλλο να θελήσουμε από ένα πρωτάθλημα που όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο μπλογκ δεν είναι μόνο το πιο όμορφο, αλλά και το πιο αμφίρροπο...

ΥΓ: Οκ κάνεις προσπάθεια να το δείξει η ΕΡΤ το ντέρμπι. Το δείχνει όχι κανάλι αλλά μέσω ίντερνετ. Ε δεν γίνεται ρε γαμώτο να κολλάει συνέχεια. Πραγματικά είναι κρίμα, ειδικά σε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι.

ΥΓ1: Στους άνδρες είναι λογικό να περιμένουμε το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ωστόσο από τα άλλα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη του Παναθηναϊκού στην Κρήτη επί του ΟΦΗ, κυρίως για την ευκολία που αυτή ήρθε. Μια ευκολία που για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα.

ΥΓ2: Το ματς της Δευτέρας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι βαθμολογικά, καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά για συμπεράσματα όσον αφορά τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Αύριο θα κάνουμε μια ανάλυση για το τι θα περιμένουμε από το ντέρμπι αυτό.

ΥΓ3: Και θα το γράψω μία και τελευταία φορά. Δεν πρόκειται να αναφερθώ στα όσα γίνονται στις εξέδρες. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην καταδικάζει κάθε μορφή βίας, οπότε κάθε ανάλυση θα έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος των αγώνων. Το ξεκαθαρίζω για να μην αρχίσετε να ψάχνετε κάποιοι φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...