Έπαιξαν ως πρωταθλήτριες και ξεκίνησαν με νίκη οι «ερυθρόλευκες»

Έπαιξαν ως πρωταθλήτριες και ξεκίνησαν με νίκη οι «ερυθρόλευκες»

Φώτης Καρακούσης
Έπαιξαν ως πρωταθλήτριες και ξεκίνησαν με νίκη οι «ερυθρόλευκες»

bet365

Το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν στον Πορφύρα τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας ως πρωταθλήτριες επικράτησαν με 3-0 ξεκινώντας το πρωτάθλημα όπως τελείωσαν και το περσινό.

Ήταν το μεγάλο φαβορί, έπαιξε ως μεγάλο φαβορί και κέρδισε. Τόσο απλό για τον Ολυμπιακό με τις «ερυθρόλευκες» έπαιξαν σοβαρά απέναντι στον Πορφύρα εκτός έδρας, επικράτησαν με 3-0 (15-25, 11-25, 17-25) και ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα, όπως ολοκλήρωσαν και το περσινό. Δηλαδή με νίκη.

Ο αγώνας πραγματικά δεν χρήζει ανάλυσης, καθώς η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ήταν απλά μεγάλη, αλλά τεράστια. Οι φιλοξενούμενες με όπλο το μπλοκ, όπου και κέρδισαν 15 πόντους, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στις αντιπάλους τους, κάτι που άλλωστε δείχνει και το τελικό σκορ.

Οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες και στην ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα, για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» για την πρώτη φάση του Challenge Cup.

Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Ζιβογίνοβιτς (πρώην Λαζάρεβιτς) που επέστρεψε στον Ολυμπιακό κερδίζοντας 14 πόντους με 4 άσους, ενώ η Χίπε στο πρώτο της ματς μετά τον περυσινό της τραυματισμό και πέτυχε 11 πόντους, όσους και η Χουντ, ενώ η Ζακχαίου είχε 10.

Από τις ηττημένες καμία δεν έφτασε τον διψήφιο αριθμό, με τα κορίτσια του Πανδή, να προσπαθούν, αλλά να μην μπορούν να κοιτάξουν τον Ολυμπιακό στα μάτια.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Μεταξά.

Τα σετ: 0-3 (15-25, 11-25, 17-25)

*Οι πόντοι του Πορφύρα προήλθαν από 2 άσσους, 11 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 36 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ (Πανδής): Γιοβάνη 2 (2/20 επ.), Θαλασσινού 4 (2/12 επ., 2 μπλοκ, 27% υπ.-18% άριστες), Γκένγκενμπάχερ, Φωτεινού 3 (1/5 επ., 2 μπλοκ), Μεταξά 2 (2/10 επ.), Δραγουμάνου 6 (4/24 επ., 2 άσσοι, 30% υπ.-13% άριστες) / Σαμπάτη (λ, 33% υπ.-25% άριστες), Μπουτσελάκου (λ), Γκούρα, Ράπτη, Καλοσάκα. Σταματίου, Ποντικάκη, Νικολάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Κοβάτσεβιτς): Ζιβογίνοβιτς 14 (6/14 επ., 4 άσσοι, 4 μπλοκ, 44% υπ.-33% άριστες), Χουντ 11 (9/18 επ., 2 μπλοκ, 65% υπ.-40% άριστες), Λαμπρούση 9 (4/9 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 4 (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χίπε 11 (11/29 επ.), Ζακχαίου 10 (4/7 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 75% υπ.-75% αριστες), Κακουράτου (λ), Κωνσταντινίδου 1 (1 μπλοκ), Καλανταρίδου, Ξανθοπούλου, Τοτσίδου.

Η γνώμη του Πάγκου

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Πιο δύσκολη πρεμιέρα νομίζω πως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αντιμετωπίζοντας τον νταμπλουχο Ολυμπιακό .Σε κάποια σημεία ήμασταν αρκετά καλοί αλλά απέναντι σε τέτοιες ομαδες χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση αλλά και διάρκεια. Στρέφουμε την προσοχή μας στην επόμενη αγωνιστική με τον Αίαντα στην έδρα μας, ένα παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο για την μετέπειτα πορεία μας».

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός ΣΦΠ): «Παίξαμε σωστά και πολύ καλά για πρώτο επίσημο παιχνίδι. Το ξεκίνημα το πρώτου σετ ήταν λίγο νευρικό αλλά στη συνέχεια κάναμε πολύ καλή δουλειά ιδιαίτερα στην υποδοχή και το μπλοκ. Όλη η ομάδα έπαιξε σοβαρά και ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη νέα σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα