Παρά τις απουσίες ξεκίνησε με νίκη η Θέτιδα

Gazzetta team
Παρά τις απουσίες ξεκίνησε με νίκη η Θέτιδα

bet365

Παρότι αγωνίστηκε χωρίς την Κωνσταντίνα Βλαχάκη και την Κωνσταντίνα Δρακουλίδου, η Θέτιδα μπήκε με νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague με το 3-0 σετ επί του Αίαντα Ευόσμου στο κλειστό της Βούλας.

Η διεθνής Βλαχάκη έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη, ενώ η Δρακουλίδου έκοψε χθες το χέρι της από γυαλί ποτηριού. Το κενό τους αναπλήρωσαν με επιτυχία η Μαρία Αποστολάκη η οποία πέτυχε 10 πόντους και η Ευανθία Λάβδα που μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι στην επίθεση. Για τον Αίαντα που πάλεψε στα δύο πρώτα σετ, η Αμερικανίδα ακραία Αμάντα Ρόμπερτς ήταν η μοναδική που πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (10π.).

Η αναμέτρηση ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη για τον προπονητή του Αίαντα Ευόσμου Ηλία Ζωλασταθιάδη, ο οποίος την Πέμπτη «έχασε» τον πατέρα του Αργύρη.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-18, 25-17)

*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 13 άσσους, 30 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων και του Αίαντα Ευόσμου προήλθαν από 3 άσσους, 27 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων.

ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ (Νικολάκης): Κωνσταντίνου 11 (7/21 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 52% υπ. - 39% άριστες), Γεωργιάρδου 7 (4/9 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ριντ 11 (8/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 56% υπ. - 22% άριστες), Αποστολάκη 10 (7/14 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκουτιμένκο 8 (4/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Λάβδα 6 (4 άσσοι, 2 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 50% υπ. - 28% άριστες), Σιρίνινα, Ζούρου.

ΑΠΣ ΑΙΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Ρόμπερτς 10 (8/20 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. - 19% άριστες), Πλουμή 1 (1 άσσος), Χαμαλίδου 8 (5/8 επ., 3 μπλοκ), Καλαπόδα 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Ανδρονικίδου 3 (3/19 επ., 19% υπ. - 14% άριστες), Μπρουκ 9 (8/21 επ., 1 μπλοκ) / Γεωργιάδου (λ, 42% υπ. - 37% άριστες), Πεγκλίδη, Γιορανίδη, Αργυρίου 1 (1/4 επ., 25% υπ. - 25% άριστες), Καλαγασίδου 1 (1 άσσος).

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Νικολάκης (ΑΣΠ Θέτις): «Η αλήθεια είναι ότι σοκαριστήκαμε χθες με το κόψιμο της Δρακουλίδου, όμως η Λάβδα όπως και όλα τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν. Υπήρχε ένα μικρό άγχος στην πρεμιέρα όπως πάντα, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Αγχωτικό τρίποντο αλλά θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Είχαμε ψυχραιμία στο παιχνίδι μας και κρατήσαμε το σερβίς και την υποδοχή μας. Τώρα παίζουμε με τον ΑΟ Θήρας που έχει άλλους στόχους από εμάς. Είμαστε αουτσάιντερ και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Δεν φάνηκε η έλλειψη στη Θέτιδα που είναι πολύ σκληρή ως ομάδα και δύσκολα την νικάς στην έδρα της. Δεν έχουμε τους ίδιους στόχους, στα δύο σετ παλέψαμε αλλά ακόμα δεν έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να μάθουμε να νικάμε. Το πρόβλημα του Αίαντα είναι ότι στη Θεσσαλονίκη φέτος έγινε επανάσταση και διαλύθηκε το βόλεϊ και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε καμία αθλήτρια. Προσωπικά ήθελα και χρειαζόμουν πολύ τη νίκη σήμερα που δυστυχώς δεν ήρθε. Ήθελα να το αφιερώσω στον πατέρα μου που έφυγε από την ζωή πριν δύο μέρες. Είναι ο άνθρωπος που είχα πρότυπο στη ζωή μου και ήταν ο ιδρυτής του τμήματος βόλεϊ με τον ΠΑΟΚ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα