Με φαβορί τον Ολυμπιακό και «αστέρι» την Μοντάνο αρχίζει η Α1 Γυναικών!

Gazzetta team
Με φαβορί τον Ολυμπιακό και «αστέρι» την Μοντάνο αρχίζει η Α1 Γυναικών!

bet365

Με τον Ολυμπιακό να είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά και τον Άρη να έχει κάνει την μεταγραφή της χρονιάς με την Μοντάνο, αρχίζει η φετινή Α1 Γυναικών.

Μπορεί αναφορικά με την πρωτιά να μην έχει και τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο και η φετινή Α1 Γυναικών αναμένεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Οι «ερυθρόλευκες» όπως αναφέραμε δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο όπως άλλωστε και πέρσι, με την... μάχη να δείχνει πως θα είναι μεγάλη για την δεύτερη θέση. Εκεί φαβορί είναι ο Άρης ειδικά μετά και την απόκτηση της Μοντάνο, μιας σταρ του αθλήματος όχι στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο, που σίγουρα είναι σε θέση να δώσει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

Μαζί με τις... κίτρινες θα παλέψουν για την τετράδα αλλά και μια θέση στον τελικό ο ΑΟ Θήρας και ο Πανναξιακός, ενώ την έκπληξη θα προσπαθήσουν να κάνουν οι Αίαντας Ευόσμου και Ηλιούπολη, με την πρώτη να στηρίζεται στην Ιταλίδα διεθνή Μαρτίνα Γκουίτζι, την σύζυγο του Μίταρ Τζούριτς και την δεύτερη στην έμπειρη πασαδόρο Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς.

Ολυμπιακός: Το μεγάλο φαβορί

Στη θέση των Φραντζίσκα Πολ, Στέφανι Νιέμερ αποκτήθηκαν η Γερμανίδα διεθνής Λάουρα Εμοντς από την τσεχική Προστέγιοφ και η Αμερικανίδα Αλισον Μέιφιλιλντ, που ήταν στην Σαν Μαρτίν του Περού. Η πανήψηλη Κύπρια κεντρική, Κατερίνα Ζακχαίου που αποκτήθηκε πέρυσι ήταν η μεγάλη άτυχη της περυσινή σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού, πλέον είναι υγιής και κανονικά στην διάθεση του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.
Μαζί με τις Έμοτς, Μέιφιλντ, στον Πειραιά μετακόμισαν και ακόμα δύο νέες και ταλαντούχες αθλήτριες, όπως η ακραία Ασημίνα Νικολογιάννη από το Μαρκόπουλο και η πασαδόρος Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, που μετά την θητεία της στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Άρης: Δεσπόζει η παρουσία της Μοντάνο

Με τον Στέλιο Κουτουνίδη στον πάγκο, την επιστροφή της Κολομβιανής σούπερ σταρ, Μαντλέιν Μοντάνο, ο Άρης θέλει να κρατηθεί και εφέτος κοντά στον Ολυμπιακό. Η σπουδαία ακραία επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 11 χρόνια, όταν και πάλι είχε φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.Δέκα αθλήτριες ανανέωσαν τα δελτία τους, την Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς αντικατέστησε η Σέρβα πασαδόρος Κριστίνα Τζούριτς, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα η κεντρική Ναταλία Μεταξά από τον ΑΟ Θήρας και η ακραία Βερόνη Κάπα από τη ΧΑΝΘ.

ΑΟ Θήρας: Με ξένο προπονητή για την υπέρβαση

Για πρώτη φορά η ομάδα δόθηκε σε ξένο προπονητή και συγκεκριμένα στον Σέρβο Μπράνκο Γκάιτς.
Αποκτήθηκαν τρεις καλές ξένες όπως η καναδή κεντρική Μαρίσα Φίλντ που είχε θητεία στον Παναθηναϊκό, η ακραία Κροάτισσα Καταρίνα Πίλεπιτς και η Καναδή πασαδόρος Μέγκαν Κιρ που αγωνίστηκε με επιτυχία και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών. Κίνηση ματ έγινε με τον επαναπατρισμό της διεθνούς ακραίας Ευαγγελίας Μερτέκη από την Ιταλία αλλά και την απόκτηση της Άλκηστις Καραφουλίδου από τους Μακεδόνες Αξιού.

Μακεδόνες Αξιού: Με στόχο την παραμονή

Μετά από έξι χρόνια στον πάγκο, ο Μανώλης Σκουλικάρης, αν και ξεκίνησε την προετοιμασία της ομάδας, αποχώρησε και την θέση του στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Γιώργος Καραβιδόπουλος. Οι Κιέρα Χολστ, Μάγκι Σπικς εκ των αποκαλύψεων του περυσινού πρωταθλήματος αντικαταστάθηκαν με τις δύο ξένες Τζούλια Καστ, Ιβάνα Μπούλαγιτς που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στον σύλλογο και αποχώρησαν νωρίς. Πριν από λίγες ημέρες αποκτήθηκε η Σέρβα ακραία Μαρία Γιέλιτς, η οποία μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ξένη στο ρόστερ των Μακεδόνων.
Από τον ΑΟ Θήρας αποκτήθηκε η έμπειρη πασαδόρος Μαρίνα Τσοχατζή και η κεντρική από τον Άρη, Νικολέτα Καραφουλίδου. Τέταρτη και τελευταία προσθήκη αυτή της λίμπερο Γεωργίας Τζαγκαράκη από τη ΧΑΝΘ.
Πλήγμα για την ομάδα των Κυμίνων οι απώλειες των Ιωάννα Πολυνοπούλου, Μαρία Μυρίδου και Άλκηστις Καραφουλίδου, εκ των πρωταγωνιστριών της περυσινής ιστορικής πορείας των Μακεδόνων που έφτασαν μέχρι την 4η θέση. Μάλιστα, η Καραφουλίδου που μετακόμισε στον ΑΟ Θήρας θα αντιμετωπίσει στα Κύμινα την πρώην ομάδα της, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πανναξιακός: Στόχος η τετράδα

Από την ομάδα της σεζόν 2017-18 έμεινε μόνο η Βίλμα Αναγνώστου και προωθήθηκε από τις υποδομές, η Παναγιώτα Βόμβα. Αποκτήθηκαν δύο ξένες ακραίες, η Αμερικανίδα Ριντ και η Βραζιλιάνα Στεντίλε οι οποίες μάλιστα την σεζόν 2017-18 ήταν αντίπαλες στο φινλανδικό πρωτάθλημα. Στην Ορ Πο ήταν και η πασαδόρος Όλγα Βεργίδου που επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Πανναξιακού, όπως και η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που αγωνιζόταν στον Ουγγαρία. Οι δυο τους είναι διεθνείς και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Eπίσης αποκτήθηκαν οι Νάσια Λιάγκη και Ευανθία Λάβδα από τον ΓΣ Ηλιούπολης, καθώς και η Μαριφένια Πατεράκη που ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό της και από την Κόρινθο μετακόμισε στη Νάξο. Τέλος επέστρεψε στην ομάδα, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες λίμπερο, η Ξένια Κακουράτου που πέρσι αγωνίστηκε στην Αρτέμιδα Κορυδαλλού.

Αίαντας Ευόσμου: Κοιτάει ψηλά με ιταλική ενίσχυση

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας και μαζί με τις έμπειρες, Βασιλική Βλάχου, Σάνια Κόγιτς-Τζούριτς και Χριστίνα Ανδρονικίδου συνθέτει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα δυσκολέψει όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.
Εκτός από την Μαρτίνα Γκουίτζι, στον Αίαντα ήρθε φέτος η διεθνής λίμπερο Ηλιάνα Ιακωβίδου που επέστρεψε στην ομάδα μετά τη σεζόν 2012-2013. Από τον Ναύαρχο Βότση ήρθε η 15χρονη ακραία Άννα Γιορανίδη, από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια η ακραία Σοφία Δαμιανίδου και από τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας η λίμπερο Βασιλική Αμανατίδου.

Ηλιούπολη: Θα πάει για την έκπληξη

Με νέο προπονητή τον Γιάννη Παγανέλη, πάσα την έμπειρη κροάτισσα Μπλιάνα Γκλιγκόροβιτς, διαγώνια την Κομλένοβιτς που ήρθε από τον Πορφύρα και ακραία τη Μόνικα Ποτοκάρ που ήρθε από την Σαντορίνη ελπίζει σε μία καλή πορεία. Η ομάδα ανανεώθηκε και στο δυναμικό των Ελληνίδων με αρκετά κορίτσια να μετακομίζουν από τον Α.Σ.Ηλιούπολης. Βοηθός του Γιάννη Παγανέλη θα είναι ο Δήμος Φιλιππάτος και επικεφαλής του τμήματος είναι ο Παναγιώτης Κριτσιμάς με τιμ μάνατζερ την Πόλα Κίτσου.

Πορφύρας: Παραμονή και βάρος στις υποδομές

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πορφύρας απέκτησε μία ξένη και αυτή αποφασίστηκε να είναι η πασαδόρος από την Αμερική, η Σέλλεϊ Ράε Άντερσον. Η Νικολάκη Ειρήνη από τις Αμαζόνες είναι η δεύτερη πασαδόρος ενώ έγιναν ακόμα τρεις προσθήκες. Η κεντρική Ποντικάκη Αναστασία από τον Κύδωνα Χανίων, η διαγώνια Τόνια Σπυριδάκη από την Ηλιούπολη και η λίμπερο Ιφιγένεια Σαμπάτη από την Μεσσαρά.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Πανδής και η βοηθός του, Πόπη Καλλή προπονούν τμήματα των παγκορασίδων του συλλόγου, όπως επίσης και οι Δέσποινα Σιδεράτου, Σέλλεϊ Ράε Άντερσον.

Κόρινθος: Στόχος η όσο γίνεται πιο γρήγορη παραμονή

Ο έμπειρος τεχνικός Βαγγέλης Περόπουλος ανέλαβε να οδηγήσει τον σύλλογο της Πελοποννήσου στο φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας λίγες προσθήκες και μαζί με τις οκτώ παραμονές, έχει δημιουργηθεί ένα νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ.
Η Κόρινθος απέκτησε δύο ξένες. Την 22χρονη Αμερικανίδα ακραία Ρέιτσελ Κοξ και την 26χρονη διεθνής Αυστραλή Ελίσα Μπλόους. Η Κοξ βρίσκεται στη πρωτεύουσα της Κορινθίας από τα τέλη Αυγούστου, ενώ η Μπλόους που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες, αναμένεται στην Ελλάδα στις 30 Οκτωβρίου.
Στον σύλλογο επέστρεψε η Φωτείνη Μπίσκου μετά από έναν χρόνο στην ΑΕΚ, ενώ από την Κρήτη και τη Μεσσαρά ήρθε η πασαδόρος Γεωργία Ξαγοραράκη. Αρχηγός της ομάδας είναι η Νάντια Παναγοπούλου, η πιο παλιά αθλήτρια της Κορίνθου και μαζί πανηγύρισαν όλες τις ανόδους από το τοπικό πρωτάθλημα.

Μαρκόπουλο: Για 19η σεζόν στους μεγάλους...

Ο ΑΟΜ έχει μεγάλη παράδοση και στις ακαδημίες του με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Γι'αυτό τον λόγο, για άλλη μία σεζόν ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι από τους μικρότερους της κατηγορίας (μ.ο. 19 έτη) με σκοπό να αναδειχθούν οι αθλήτριες των αναπτυξιακών τμημάτων.
Στο τιμόνι της ομάδας παρέμεινε ο Κώστας Σωτηρόπουλος, ο οποίος πήγε στο Μαρκόπουλο στο μέσο της σεζόν 2017-18. Συνολικά έγιναν επτά προσθήκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε η Σέρβα πασαδόρος Μίλιτσα Κνέζεβιτς, η Αμερικανίδα ακραία Φαμπιάνα Ρόσας και η Ουκρανή ακραία Πολίνα Λιουτίκοβα οι οποίες θα δώσουν εμπειρία στο νεανικό σύνολο του Μαρκοπούλου.
Από τον Ηρακλή Κηφισιάς ήρθε η διεθνής λίμπερο Χριστίνα Κόττα και η ταλαντούχα ακραία Βίκυ Παπαδοπούλου. Την διαδρομή από Ηλιούπολη-Μεσόγεια έκαναν οι πασαδόρος Νεφέλη Χατζηγρηγορίου και η κεντρική Θεοδώρα Μπόκη.

Θέτιδα: Με την εγγύηση του Νικολάκη

Με οκτώ αθλήτριες που παρέμειναν από την περσινή σεζόν στην Pre League και έξι νέες προσθήκες, η ομάδα της Βούλας εντάσσεται στο γκρουπ των ομάδων που μπορεί να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τις προσδοκίες ανεβάζει η παρουσία του έμπειρου προπονητή Γιάννη Νικολάκη ο οποίος έχει σχεδιάσει με προσοχή το νέο ρόστερ.
Η μοναδική ξένη είναι η Aμερικανίδα ακραία Τέιλορ Μίλτον που μαζί με τη Μανωλίνα Κωνσταντίνου που αποκτήθηκε από τον Γ.Σ.Ηλιούπολης, θα σηκώσουν και το βάρος της ομάδας. Αποκτήθηκε η κύπρια διαγώνια - ακραία Ράνια Στυλιανού και η κεντρική Ιωάννα Γκουντιμένκο από τον Πανιώνιο. Επίσης αποκτήθηκε η κεντρική Νίκη Απλαδά από τη ΓΕ Ηρακλείου και η νεαρή ακραία Ιωάννα Φωτεινή Χαριτωνίδη από το Αιγάλεω. Στόχος είναι η καλή πορεία και η γρήγορη παραμονή στην Volley League γυναικών.

Ηλυσιακός: Η μεγάλη επιστροφή

Ήταν τη σεζόν 1996-97 όταν είχε αγωνιστεί στην Α1 και πήρε την 12η θέση και υποβιβάστηκε. Ο Μανώλης Αποστολογεωργάκης σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου κράτησαν τη βάση της ομάδας και έκαναν πέντε επιλεκτικές προσθήκες. Είναι επίσης η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ξένη αθλήτρια.
Απέκτησε το λίμπερο Ελευθερία Μανιατογιάννη που ήταν στον Πανιώνιο όπως επίσης και την ακραία Βασιλη Χατζηκωνσταντά, την ακραία Σοφία Γκρέκα από την ΑΕΚ, την πασαδόρο Τζίνα Καπάτου από την Παλλήνη, την πασαδόρο Χαρά Παπαδοπούλου από τον Ολυμπιακό. Μεγάλος στόχος που ισοδυναμεί με θαύμα είναι η παραμονή στην κατηγορία και κυρίως ανταγωνιστική παρουσία.




Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα