Η Χίπε στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό ξαναβρήκα την αγάπη μου για το βόλεϊ»! (pics)

Η Χίπε στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό ξαναβρήκα την αγάπη μου για το βόλεϊ»! (pics)

Η Χίπε στο Gazzetta.gr: «Στον Ολυμπιακό ξαναβρήκα την αγάπη μου για το βόλεϊ»! (pics)

bet365

Κατάθεση ψυχής από την Γερμανίδα διεθνή του Ολυμπιακού, Σάσκια Χίπε, στο Gazzetta.gr. Μιλάει για όλους και για όλα και αποκαλύπτει πως ο πειραϊκός σύλλογος την... κράτησε στο βόλεϊ ενώ ήταν έτοιμη να τα... παρατήσει!
Η κατάξανθη, χαρισματική και πανέμορφη Γερμανίδα ύψους 1.86 και γεννημένη το 1991 δεν είναι μία ακόμα απλή διαγώνιος. Το να έρθει μία τέτοια αθλήτρια στην Ελλάδα δεν είναι απλά πρωτοφανές αλλά μεταγραφική... βόμβα! Πρόκειται για μία αθλήτρια πολύ υψηλού επιπέδου με διακρίσεις και τίτλους σε Ιταλία, Τσεχία και Γερμανία αλλά και με την Εθνική της χώρας της. Και όμως η Σάσκια Χίπε, αυτή η τόσο τρομερή αθλήτρια έχει να τονίσει στο Gazzetta.gr πως φέτος με τον Ολυμπιακό βίωσε την κορυφαία χρονιά της καριέρας της και πως ο πειραϊκός σύλλογος και ο team manager του Νίκος Κατσιούρας την... έσωσαν από το να σταματήσει το άθλημα! Τι άλλο επισημαίνει για την φοβερή χρονιά του τρεμπλ, τον κόσμο της ομάδας, την αγαπημένη της σκυλίτσα Μπέρνι, τα χόμπι της και την ελληνική θάλασσα...
«Περήφανη για την ομάδα, δεν έχω βιώσει κάτι ανάλογο με στήριξη κόσμου»
- Συνήθως οι συνεντεύξεις ξεκινούν με τις επιτυχίες και τα αγωνιστικά πεπραγμένα. Εγώ θα ήθελα να πάμε λίγο ανάποδα και να μου μιλήσεις για τον κόσμο του Ολυμπιακού και το εάν έχεις βιώσει κάτι ανάλογο στην καριέρα σου.
Είναι όντως κάτι τελείως διαφορετικό και μπορώ να σου τονίσω πως όχι. Είναι οι φίλαθλοι εκείνοι που πάντα σε ωθούν στη νίκη και πάντα είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν. Έτσι ήταν για εμάς με τον κόσμο φέτος. Για εκείνους ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι σαν θρησκεία. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ' όλα οικογένεια και αγάπη.
- Έχετε κάνει τρεμπλ φέτος. Μία τρομερή χρονιά όπου γράψατε ιστορία. Πως νιώθεις για αυτό;
Τρομερά. Είναι πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσω ακόμα και τώρα όλο αυτό. Είμαι πραγματικά πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Που υπήρξα μέλος της σε όλη αυτήν την εξαιρετική πορεία. Θα κοιτάζω πίσω και θα βλέπουμε τι κάναμε και τι ιστορία γράψαμε και θα είναι εκεί και το δικό μου όνομα.
- Υπάρχει μυστικό της επιτυχίας; Εάν ναι θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας;
Μυστικό δεν υπάρχει. Ήμασταν όλες μαζί. Παίζαμε σαν ομάδα. Αντιμετωπίζαμε ομάδες που είχαν super stars, όμως η μεγάλη μας διαφορά ήταν πως όλη μας η ομάδα ήταν η... super star!
- Σε βλέπω χαμογελαστή και χαρούμενη. Θα ήθελες να είσαι και του χρόνου εδώ;
Υπάρχει ακόμα μία κουβέντα που είναι σε εξέλιξη. Μέσα στις επόμενες ημέρες ελπίζω να βρούμε την λύση ή την τελική απόφαση. Πέραν αυτού δεν θα ήθελα τώρα να πω κάτι άλλο.
- Η διοίκηση του Ερ. Ολυμπιακού έκανε και κάνει τρομερή προσπάθεια για την ομάδα. Ένιωσες και εισέπραξες όλη αυτήν την διοικητική στήριξη;
Στο 100%. Όλη την ώρα και σε ότι χρειαζόμουν ή ήθελε η ομάδα. Υπάρχει ο Νίκος Κατσιούρας, η ψυχή της ομάδας και είμαι ευγνώμων για την παρουσία του. Ο Νίκος ήταν ένας βασικός λόγος που ήρθα στην Ελλάδα. Είχα αρνηθεί δύο προτάσεις και γενικά δεν έδειχνα θετική για την Ελλάδα αλλά ο Νίκος με πίεσε με ωραίο τρόπο, είπα το 'ναι' και πραγματικά χαίρομαι πολύ που το έκανα.
- Υπάρχει κάποια συναθλήτριά σου που να ξεχωρίζεις; Να είναι η αγαπημένη σου; Τι σχόλιο θα έκανες για την αρχηγό σας, Στέλλα Χριστοδούλου;
Έχω την τύχη να έχω πολύ καλές συναθλήτριες. Όλες τους διαφορετικές αλλά τόσο καλές και ξεχωριστές. Η Στέλλα είναι τρομερή. Έχει κάνει φοβερή χρονιά, ήταν δίκαια MVP στον ευρωπαϊκό τελικό και είναι μία εξαιρετική παρουσία εντός και εκτός των γηπέδων και μία πολύ καλή αρχηγός που μας καθοδηγεί όπως πρέπει.
«Φέτος αποδείξαμε πως ήμασταν πιο καλή ομάδα από την Μπούρσασπορ»
- Μπούρσασπορ πέρυσι και Μπούρσασπορ φέτος σε ευρωπαϊκό τελικό. Ποιά ήταν η διαφορά που σας έδωσε το τρόπαιο;
Πέρυσι έχοντας κερδίσει στην έδρα μας πήγαμε πολύ χαρούμενες εκεί. Βλέπαμε το 2ο παιχνίδι να περνάει από μπροστά μας σαν... ταινία. Τόσο γρήγορα χάσαμε. Φέτος παρότι είχαμε πρόβλημα σε κάποιο σετ μετά ξυπνήσαμε. Αφυπνιστήκαμε, παίξαμε το βόλεϊ που ξέραμε και που μπορούσαμε, είχαμε πολύ πιο καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και αποδείξαμε το πόσο πιο καλή ομάδα είμαστε για να φτάσουμε στον τίτλο. Αποδείξαμε πως ήμασταν πιο καλή ομάδα.
- Σάσκια όνειρα κάνεις; Έχεις βάλει τους επόμενους στόχους σου για το βόλεϊ ή ακόμα και επί προσωπικού;
Είμαι πολύ χαρούμενη για την ζωή μου αυτήν την στιγμή αλλά και για την καριέρα μου. Θέλω να απολαμβάνω το τώρα. Ζω την στιγμή και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως όταν βρίσκομαι σε μία κατάσταση που νιώθω και είμαι ελεύθερη και χαρούμενη και δεν έχω πίεση όπως τώρα και όπως ήμουν φέτος, παίζω πολύ πιο καλά και είμαι πολύ πιο καλά. Το μέλλον δεν μπορείς να το καθορίζεις πάντα και ούτε να πιέζεις τα πράγματα.
«Ο κόσμος μας έλεγε συνέχεια πόσο περήφανος είναι για εμάς»
- Θα ήθελες να στείλεις κάποιο ξεχωριστό μήνυμα για τον κόσμο;
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Ήταν πολύ εντυπωσιακή η στήριξη και η αγάπη του και φέτος. Έπαιρνα συνέχεια πολλά μηνύματα που μου λέγανε πόσο περήφανοι ήταν για μένα και για την ομάδα ότι και να κάναμε. Ήθελαν φυσικά όλοι να πάμε καλά και να πάρουμε τα τρόπαια, όμως βλέποντας την μεγάλη δουλειά και την προσπάθειά μας, μας στήριζαν έτσι και αλλιώς. Για μένα το βόλεϊ δεν είναι απλώς η δουλειά μου. Είναι και αυτό που αγαπάω.
- Για τον κόουτς σου, τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, τι θα έλεγες;
Κοίτα μου είχαν πει ότι οι Σέρβοι προπονητές είναι αυστηροί και σκληροί και στην αρχή είχα... φοβηθεί κάπως γιατί είμαι ευαίσθητη και εάν μου φωνάξει κανείς πολύ, μπορεί και να βάλω τα κλάματα (σ.σ. χαμόγελο). Είναι όμως εξαιρετικός. Πολύ καλός προπονητής με τρομερό χιούμορ που μας κάνει να πέφτουμε κάτω από τα αστεία του. Έδεσε πολύ με την ομάδα και μας βοήθησε πάρα πολύ.
- Εάν έκανες μία μίνι ανασκόπηση της χρονιάς τι θα έλεγες; Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιον ξεχωριστά;
Τους ευχαριστώ πολύ όλους. Ήταν μία τέλεια χρονιά. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάναμε. Κερδίσαμε τα περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα με 3-0 σετ, πήραμε το Κύπελλο και κατακτήσαμε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πήραμε τα πάντα. Για τον Νίκο είπα πως ήμουν και είμαι ευγνώμων και τον ευχαριστώ πολύ.
«Ήμουν σε μία φάση όπου θα είχα σταματήσει το βόλεϊ αλλά ήρθε ο Ολυμπιακός, κορυφαία χρονιά της καριέρας μου η φετινή»
- Μου είπες ότι ο Νίκος Κατσιούρας σε έπεισε να πεις το 'ναι' στον Ολυμπιακό...
Ναι μπορώ να σου πω ότι ήμουν σε μία φάση όπου θα είχα σταματήσει το βόλεϊ. Ίσως να γύριζα στο Βερολίνο. Ο Νίκος με έπεισε. Με πήγε στην Αθήνα και μου είπε για τις ομορφιές της και ότι αμέσως θα ερωτευόμουν την πόλη και πως θα μου άρεσε και η Αθήνα αλλά και η ομάδα. Και έτσι και έγινε. Μπορώ να σου πω ότι στον Ολυμπιακό ξαναβρήκα την αγάπη μου και το κίνητρό μου για το βόλεϊ. Αλλιώς μπορεί και να είχα σταματήσει.
- Θα έλεγες πως είναι η κορυφαία σου χρονιά στο βόλεϊ και την καριέρα σου;
Ναι σίγουρα είναι η κορυφαία. Η πιο ωραία χρονιά μου. Ήταν οκτώ μήνες που ήμουν διαρκώς χαρούμενη.
- Τα ελληνικά σου πως είναι;
Κοίτα εάν κρίνω με το πως μιλούσα πέρυσι φέτος μπορώ να πω 'ουάου μιλάω πολύ καλά τα ελληνικά'. Έλεγα γειά σου και καλημέρα πέρυσι και τώρα λέω ολόκληρες προτάσεις. Όχι πολλές βέβαια. Σίγουρα 3 προτάσεις μεγάλες. Προσπαθώ αλλά όταν ακούω ολόκληρη συζήτηση στα ελληνικά μπορεί και να μην καταλάβω τίποτα.
- Χόμπι έχεις στην ζωή σου; Παρακολουθείς εκτός από βόλεϊ ανδρών και το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ του Ολυμπιακού;
Έχω το σκυλάκι μου, την Μπέρνι, που της αφιερώνω χρόνο. Είναι η ηλιαχτίδα μου. Άλλα χόμπι; Δεν ξέρω. Πιάνεται ως χόμπι να... αράζεις στην παραλία (σ.σ. γέλια); Στο ποδόσφαιρο δεν πήγα καθόλου φέτος αν και το ήθελα. Στεναχωρήθηκα που έμαθα πως παίζουν εκτός έδρας το τελευταίο ματς γιατί ήθελα να τους δω από κοντά έστω μία φορά φέτος. Στο μπάσκετ θα πάω στα πλέι οφ. Και στις δύο ομάδες υπάρχουν καλοί παίκτες. Είναι κάτι το οποίο γνωρίζω.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ... ΜΠΑΜ ΤΟΥ 2016 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΙΠΕ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ
Ο Ολυμπιακός όταν είχε ανακοινώσει την έλευση της Χίπε στην ομάδα εν έτει 2016 η Γερμανίδα είχε ήδη 122 συμμετοχές με την Εθνική της! Την προηγούμενη σεζόν είχε παίξει με τα χρώματα της SC Potsdam στην Μπουντεσλίγκα, στην οποία ανακηρύχθηκε πρώτη σκόρερ με 511 πόντους και δεύτερη καλύτερη διαγώνιος της διοργάνωσης. Με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας είχε κερδίσει μέχρι τότε 2 αργυρά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2011 και 2013. Το 2010 με την Dresdner SC κατέκτησε το Challenge Cup, βγαίνοντας πολυτιμότερη αθλήτρια της διοργάνωσης και ενώ την ίδια χρονιά στην Γερμανία κατέκτησε το κύπελλο. Την επόμενη σεζόν (2011) τερμάτισε στην τρίτη θέση του Γερμανικού πρωταθλήματος με την Dresdner SC. To 2013 κέρδισε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Τσεχίας, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της VK AGEL Prostejov.
Η Χίπε πριν τον Ολυμπιακό:
2008-2011 Dresdner SC (Γερμανία)
2011-2012 Chieri Volley (Ιταλία)
2012-2013 VK AGEL Prostejov (Τσεχία)
2013-2015 Schweriner SC (Γερμανία)
2015-2016 SC Potsdam (Γερμανία)
Στον Ολυμπιακό η Χίπε από το 2016 έως το 2018 ήταν... σαρωτική. Πήρε δύο νταμπλ αλλά και το ευρωπαϊκό Challenge Cup στους διπλούς τελικούς με την Μπούρσασπορ. Επίσης για δύο σερί χρονιές ο Ολυμπιακός είχε παρουσία σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Φυσικά και ήταν παρούσα στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του τμήματος: την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ, στις 11/04/2018, όταν στην Προύσα, κέρδισε την Bursa BBSK και κατέκτησε το CEV Challenge Cup.
- Οι φωτογραφίες της συνέντευξης είναι από το Intime και τον φωτογράφο Χρήστο Ντουντούμη.
 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα