Η 6η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

Gazzetta team
Η 6η στροφή του πρωταθλήματος Α1 γυναικών

bet365

To ματς ανάμεσα σε ΑΟ Θήρας και ΑΣ Άρη ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ Α1 γυναικών, με τις δύο ομάδες να έχουν από 4 νίκες σε 5 ματς.

ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης

Έχουν από τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Μετρούν από 12 βαθμούς και είναι παρέα με τον Ολυμπιακό που έχει ένα ματς λιγότερο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Θήρα παίζει για τέταρτη φορά στην έδρα της και ψάχνει την τρίτη νίκη, ο Άρης παίζει για τρίτη φορά μακριά από την Θεσσαλονίκη και στοχεύει στη δεύτερη νίκη του.

Γιώργος Ρούσης (ΑΟ Θήρας): «Ο Άρης είναι μία ομάδα με τους ίδιους στόχους με εμάς. Φέτος είναι δυνατός και θα βρίσκεται στην τετράδα. Εμείς θέλουμε τη νίκη και για να το πετύχουμε θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση καθόλη την διάρκεια του αγώνα και να περιορίσουμε τα λάθη μας στο ελάχιστο».

Δημήτρης Σολκίδης (ΑΣ Άρης): «Έχουμε κοινούς στόχους με τον ΑΟ Θήρας, ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα ειδικά εκτός έδρας. Αν θες όμως να πετύχεις τους στόχους σου θα πρέπει να ξεπερνάς και τις δυσκολίες που έχεις μέσα στην χρονιά και να προχωράς».

TIPS

Καλύτερη ομάδα σε αναλογία άσσοι / χαμένα σέρβις στο πρωτάθλημα είναι ο Άρης με 38/22.

Η Γενιτσαρίδη της Θήρας με τους 7 άσσους σε ένα παιχνίδι έκανε ρεκόρ στη σεζόν. Μέχρι τα ματς της Τετάρτης, το ρεκόρ ήταν στην Μελετιάδη με 6 άσους, στο παιχνίδι της Ηλιούπολης με την Κόρινθο.

Θήρας (οδηγός), 19.00: ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης
Διαιτητές: Καπάνταης-Βελώνης. Παρατηρητής: Μαυρικίδης. Επόπτες: Χατζηδούκας-Πατηνιώτης. Γραμματεία: Καλιγέρη

Ολυμπιακός - ΑΣΠ Κόρινθος

Ο Ολυμπιακός με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς να χάσει σετ και με 12 βαθμούς στο ενεργητικό του, παίζει στο «Μελίνα Μερκούρη» με την 7η στη βαθμολογία Κόρινθο, η μοναδική νίκη της οποίας σε τέσσερα ματς είναι εκτός έδρας, το 3-2 με το Μαρκόπουλο.

Πριν το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης θα βραβευτεί η κορυφαία της 4ης αγωνιστικής, διαγώνια του Ολυμπιακού Σάσκια Χίππε.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Ολυμπιακός): «Άλλο ένα παιχνίδι που πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Πιθανότατα θα δώσουμε ευκαιρίες σε αθλήτριες να παίξουν που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ αλλά σίγουρα θέλουμε να το συνδυάσουμε και με καλή εμφάνιση».

Γιώργος Μπούκουρας (ΑΣΠ Κόρινθος): «Ο μόνος στόχος του αγώνα για εμάς είναι να αποκτήσουν τα κορίτσια εμπειρίες απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

ΤIPS
Στα 4 ματς που έχουν πάει στα 5 σετ (Κόρινθος-Μακεδόνες, Πορφύρας-Ηλιούπολη, Κόρινθος-Πορφύρας και Μακεδόνες-Αίας) προκύπτει ότι στα ομαδικά στατιστικά, η Κόρινθος είναι 1η σε ποσοστό επίθεσης με 12/29 και ποσοστό 41,4 % και τελευταία η Ηλιούπολη με 4/18 και ποσοστό 22,2%.

Για 4η σερί αγωνιστική ο Ολυμπιακός αναγκάζει τους αντιπάλους του να κάνουν το χειρότερο ποσοστό στην επίθεση για όλη την αγωνιστική! Η Ηλιούπολη είχε 23,61%, το χειρότερο της 5ης αγωνιστικής, όπως η Θήρα την 1η αγωνιστική με 20,2% , ο Άρης με 23,75% την 2η αγωνιστική και οι Μακεδόνες με 22,1% την 4η αγωνιστική.

Μ. Μερκούρη (οδηγός), 18.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Κόρινθος
Διαιτητές: Πικραμένος-Μουλά Λ. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Καραθανάσης-Πατεράκης. Γραμματεία: Κορδετζάκη

ΑΠΣ Αίας - ΓΣ Ηλιούπολης

Μετά την εντυπωσιακή επικράτηση του με 3-2 σετ στα Κύμινα με αντίπαλο τους Μακεδόνες, ο Αίας αναζητά δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη σεζόν αντιμετωπίζοντας την Ηλιούπολη η οποία μετράει δύο ήττες στο πρωτάθλημα και μάλιστα την προηγούμενη αγωνιστική, η δεύτερη ήττα ήταν από τον Ολυμπιακό με 3-0.

Η ομάδα της Πηνελόπη Μπλάμη έχει δύο νίκες σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ ο Αίας παίζει για δεύτερη φορά στην έδρα του και θέλει να πανηγυρίσει τους πρώτους του βαθμούς του μπροστά στο κοινό του.

Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία της Βασιλικής Βλάχου στην αναμέτρηση για τον Αίαντα, μετά τον τραυματισμό της κόντρα στους Μακεδόνες.

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (ΑΠΣ Αίας): «Έχουν προκύψει κάποια προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα. Δουλεύουμε καθημερινά για να τα αντιμετωπίσουμε και να ανταποκριθούμε. Θεωρώ ότι από και στο εξής το πρόγραμμα είναι πιο βατό σε εμάς. Στόχος μας είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη».

Πηνελόπη Μπλάμη (ΓΣ Ηλιούπολης): «Είναι σε καλή κατάσταση ο Αίαντας και προέρχεται από μία καλή νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι. Στην έδρα τους θα είναι καλύτερη η παρουσία του αλλά εμείς θέλουμε και θα διεκδικήσουμε τη νίκη».

TIPS
Μακράν την καλύτερη επίδοσή της έκανε η Κωνσταντινίδου του Αίαντα με 18 πόντους, 13/21 επιθέσεις και ποσοστό 61,9 % και 5 μπλοκ στο παιχνίδι με τους Μακεδόνες. Μέχρι την Τετάρτη είχε αρκεστεί σε μονοψήφια νούμερα (9 – 0 – 2 – ρεπό ). Το ίδιο ισχύει για την Τζούριτς και την Κούση, με τη διαφορά πως είχαν καλύτερα νούμερα τις προηγούμενες αγωνιστικές.

ΔΑΚ Ευόσμου (οδηγός), 18.00: ΑΠΣ Αίας - ΓΣ Ηλιούπολης
Διαιτητές: Ισκάς-Κάλλης. Παρατηρητής: Βανδώρος. Επόπτες: Ανθυμίδης-Κακάτσιου. Γραμματεία: Βάμβα

ΑΟ Μαρκόπουλου - ΑΟΦ Πορφύρας

Μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στη σεζόν (πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια), το Μαρκόπουλο παίζει για τρίτη φορά στην έδρα του και υποδέχεται τον Πορφύρα, ο οποίος έχει μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και μάλιστα εκτός έδρας, το 3-2 στη Κόρινθο.

Τόμο Πάουν (ΑΟ Μαρκόπουλου): «Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε ίδιους στόχους με τον Πορφύρα και ελπίζω αύριο να είμαστε καλοί. To πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε χωρίς άγχος και οι αθλήτριες να απολαύσουν το παιχνίδι. Αν γίνει αυτό θα έχουμε ελπίδες».

Βασίλης Πανδής (ΑΟΦ Πορφύρας): «Είναι άλλο ένα πολύ δυσκολο παιχνίδι για εμάς που το θέλουμε. Παίζουμε με μία ενθουσιώδη και ταλαντούχα ομάδα και πάμε για τη νίκη».

TIPS
Στα 4 ματς που έχουν πάει στα 5 σετ (Κόρινθος-Μακεδόνες, Πορφύρας-Ηλιούπολη, Κόρινθος-Πορφύρας και Μακεδόνες-Αίας) προκύπτει ότι 1η σκόρερ στο 5ο σετ είναι η Δραγουμάνου του Πορφύρα με 8 πόντους (7/14 επιθέσεις 50%) και 2η η Χολστ των Μακεδόνων με 7 πόντους (6/17 35,3%).

Την καλύτερή της επίδοση έκανε εφέτος στο πρωτάθλημα η Κομλένοβιτς του Πορφύρα με 21 πόντους, 19/58 επιθέσεις και ποσοστό 32,8% στον αγώνα με την Κόρινθο. Συνολικά, έχει 41, με 36/118 επιθέσεις και ποσοστό 30,5 %.

Μαρκόπουλου (οδηγός), 18.00 ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΟΦ Πορφύρας
Διαιτητές: Πρέντζας-Σταρίδας. Παρατηρητής: Τριανταφύλλου. Επόπτες: Κατσιάρας-Γεωργιάδης. Γραμματεία: Μυλωνά

ΓΣΚ Ηρακλής - ΑΣ Μακεδόνες

Το τέταρτο εντός έδρας παιχνίδι του σε πέντε μας στη σεζόν δίνει ο Ηρακλής Κηφισιάς, υποδεχόμενος στο Ζηρίνειο τους πέμπτους στη βαθμολογία Μακεδόνες, οι οποίοι μετρούν τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, εκ των οποίων μία εκτός έδρας, το 3-2 την 2η αγωνιστική επί της Κορίνθου.

Ηρακλής Κηφισιάς (Σπύρος Χουντουμάδης): «Στα προηγούμενα παιχνίδια παίξαμε με καλές ομάδες που ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Τώρα παίζουμε με μία ομάδα πιο κοντά στα μέτρα μας και θα κυνηγήσουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς».

Μανώλης Σκουλικάρης (ΑΣ Μακεδόνες): «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή. Η Κηφισιά είναι μία ομάδα δουλεμένη, βελτιώνεται παιχνίδι σε παιχνίδι και πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη».

ΤIPS

Οι Μακεδόνες είναι μέχρι στιγμής η ομάδα με τους περισσότερους άσσους στο πρωτάθλημα (52), αλλά και η ομάδα με τα περισσότερα χαμένα σέρβις 53.

Η Χολστ με τους 25 πόντους είναι για την 5η αγωνιστική η πρώτη σκόρερ. Το ίδιο ήταν και την 1η αγωνιστική με 20 όπως και την 2η με 27, δηλαδή από τις 5 αγωνιστικές η Αμερικανίδα ακραία των Μακεδόνων είναι στις 3 πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος!

Ζηρίνειο (οδηγός), 15.00 ΓΣΚ Ηρακλής - ΑΣ Μακεδόνες
Διαιτητές: Γεωργάκη-Μενεσλής. Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος. Επόπτες: Βαρατάσης-Νικάκης. Γραμματεία: Δένδη

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα