Το χωρίς αγωνία πρωτάθλημα και το αλαλούμ στο League Cup

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το χωρίς αγωνία πρωτάθλημα και το αλαλούμ στο League Cup

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την φετινή Volleyleague Γυναικών που δείχνει να μην έχει καθόλου αγωνία, αλλά και για τα όσα αστεία γίνονται στο League Cup.

Η αλήθεια είναι πως στον χώρο μας υπάρχουν οι δημοσιογράφοι που κάνουν συνεχώς κριτική για την κριτική, αυτοί που τα βλέπουν όλα καλά για να τα έχουν με όλους καλά και αυτοί που όταν βλέπουν κάτι καλό το γράφουν ή το λένε και όταν βλέπουν κάτι κακό το κριτικάρουν χωρίκς να κρύβεται κάτι από πίσω.

Προσωπικά νομίζω πως είμαι στην τρίτη κατηγορία και παρακάτω θα αναφερθώ στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών που πλέον θα ονομάζεται Volleyleague Γυναικών, αλλά και στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο League Cup, στο οποίο παρότι έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες των ομίλων, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα βρίσκεται στο final-4.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πιο όμορφο πρωτάθλημα που άρχισε το Σάββατο. Για να είμαστε δίκαιοι παραμένει όντως το πιο όμορφο, αλλά πριν καν το πρώτο σερβίς, δεν ήταν λίγοι όσοι θεωρούσαν πως δυστυχώς φέτος δεν θα υπάρχει καθόλου αγωνία και μεταξύ μας δεν πρόκειται να πέσουν έξω.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά φαβορί, αλλά για να χάσει παιχνίδι θα πρέπει είτε να μην κατέβει, είτε να κάτσει να χάσει βάζοντας τις νεάνιδες. Για τέτοια διαφορά μιλάμε, κάτι που φάνηκε με το καλημέρα κόντρα στον ΑΟ Θήρας, που θεωρητικά θα έχει αντίπαλο στους τελικούς. Ναι θα πείτε είναι νωρίς, αλλά με συμπληρωμένα τα ρόστερ, δύσκολα βλέπουμε μια ομάδα που μπορεί να σπάσει την συγκεκριμένη δυάδα και φυσικά καμία που να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις «ερυθρόλευκες».

Επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια, δεν θα υπάρχει ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν κατέβηκε καν, η ΑΕΚ είναι στην Pre League και καλώς ή κακώς δεν υπάρχει ένα παιχνίδι που να περιμένει με αγωνία ο κόσμος που δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με το άθλημα. Αυτός δηλαδή που θα προστεθεί σε όσους έτσι και αλλιώς γουστάρουν να βλέπουν γυναικείο βόλεϊ. Η Ομοσπονδία σε αντίθεση με την ΕΣΑΠ δεν περίμενε τον Παναθηναϊκό, δεν έβαλε άλλη ομάδα στη θέση του και έτσι το πιο όμορφο πρωτάθλημα θα είναι πιο φτωχό.

Και φυσικά το χειρότερο από όλα είναι πως δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Με την ΕΡΤ να δείχνει την Volleyleague Ανδρών, το πόλο ανδρών, αλλά και το χάντμπολ, το πιο όμορφο πρωτάθλημα έμεινε δυστυχώς εκτός, χάνοντας σημαντικά σε προβολή. Προβολή που ειδικά φέτος χωρίς ντέρμπι και με σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ και που την περίμεναν με τις γνωριμίες του Προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμέτσου. Αν βάλουμε μέσα και την απουσία χορηγού, τότε η αλήθεια είναι πως πρέπει να είσαι υπερβολικά αισιόδοξος για να βρεις θετικά πράγματα. Βέβαια όλα θα φανούν στην πορεία.

Και λέμε θα φανούν γιατί μπορεί τελικά το νέο πρωτάθλημα που όπως και να το κάνουμε άρχισε με όχι και τόσο καλές προοπτικές, να μας διαψεύσει και να αποδειχτεί ανώτερο των προσδοκιών. Αυτό το ευχόμαστε όλοι και αν γίνει δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να αποθεώσουμε τους υπεύθυνους...

Και τώρα πάμε στο League Cup και στα όσα τραγελαφικά έχουν γίνει στον όμιλο της Σύρου. Αρχικά λέμε σκέτο League Cup γιατί είναι προσβολή το να μπαίνει το όνομα του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ Νίκου Σαμαρά, σε μια διοργάνωση στην οποία όσοι συμμετέχουν δεν ξέρουν καν την προκήρυξη! Ναι δεν είναι υπερβολή, δεν την ξέρουν και φάνηκε την Κυριακή, όταν μετά τη νίκη του Φοίνικα επί του Ηρακλή Χαλκίδας οι... πειρατές πανηγύρισαν την πρόκριση στο final-4 που θα διοργανώσουν, καθώς περίμεναν πως πλέον στις ισοβαθμίες πρώτο κριτήριο είναι οι νίκες, ωστόσο η προκήρυξη έλεγε άλλα και για λίγες ώρες η ομάδα που προκρίθηκε ήταν αυτή της Χαλκίδας.

Λέμε για λίγες ώρες, καθώς σήμερα η ΕΣΑΠ με ανακοίνωσή της ανέφερε πως μετά από αίτημα του Φοίνικα θα υπάρξει εξέταση της προκήρυξης από τον νομικό της διοργανώτριας αρχής, ο οποίος θα αποφασίσει ποιος από τους Ηρακλή Χαλκίδας ή Φοίνικα Σύρου θα είναι στην τετράδα. Πραγματικά δεν γίνεται να αρχίζει μία διοργάνωση, οι ομάδες να έχουν διαβάσει την προκήρυξη και να δημιουργείται αυτό το μπάχαλο. Δεν βάζουμε μέσα το ό,τι οι περισσότερες ομάδες ουσιαστικά έχουν τα ματς αυτά ως προπόνηση ενόψει πρωταθλήματος και πως κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή χάνει συνεχώς την αίγλη του. Ειδικά φέτος μιλάμε για τραγικά πράγματα, καθώς εκτός της προκήρυξης οι παίκτες έπαιξαν χωρίς συμβόλαια και οι ξένοι χωρίς transfer. Πόσο πιο κάτω δηλαδή...

Μπορεί η Volley League που αρχίζει την ερχόμενη βδομάδα να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, να γίνουν σπουδαία παιχνίδια που θα μας καθηλώσουν, αλλά σίγουρα η ΕΣΑΠ Θα πρέπει να κοιτάξει πολύ πιο προσεκτικά το League Cup και θα πρέπει να το κοιτάξει γιατί έχει το όνομα του τεράστιου Νίκου Σαμαρά. Αν δεν μπορούν επιτέλους να το κάνουν και πάλι μια διοργάνωση αντάξια του «αετού», ας την σταματήσουν και ας γίνονται φιλικά στο συγκεκριμένο διάστημα...

ΥΓ: Για το πρωτάθλημα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε δύο πράγματα. Αρχικά αν ο ΠΑΟΚ ξεκινήσει όπως είναι ή κάνει κίνηση την τελευταία στιγμή. Φυσικά μιλάμε για την περίπτωση του Γκόμεζ που δύσκολα θα του δοθεί ευκαιρία, ενώ από την στιγμή που ο Αγκάμεζ έμεινε ελεύθερος από την ομάδα στο Ιράν, τόσο τα σενάρια αρχίζουν και φουντώνουν... Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως κάθε ομάδα έως και τα μέσα Δεκεμβρίου έχει το περιθώριο να αλλάξει έναν μόνο παίκτη, ενώ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μπορούν να κάνουν περισσότερες αλλαγές.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός φέτος δείχνει να ξεκινάει από την θέση του οδηγού, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να δείξει πως μπορεί να αντέξει το βάρος του φαβορί. Τα τρία τελευταία χρόνια δεν τα κατάφερε και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα το καταφέρει φέτος.

ΥΓ2: Το ό,τι στην κορυφή δεν θα υπάρχει η παραμικρή αγωνία δεν σημαίνει πως και φέτος έχει γίνει προσπάθεια από τις ομάδες. Ο Άρης προβάλει από τα φαβορί για τετράδα, ο Πανναξιακός έστω και την τελευταία στιγμή πάλεψε και έσωσε την χρονιά και συνολικά οι ομάδες όντως προσπάθησαν και είναι έτοιμες να προσφέρουν θέαμα. Το θέμα είναι αν αυτή η προσπάθεια φτάνει και αν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα η ΕΟΠΕ για να την βοηθήσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...