Μπακοδήμος: «Οι προκρίσεις των Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του βόλεϊ»

Gazzetta team
Μπακοδήμος: «Οι προκρίσεις των Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του βόλεϊ»

bet365

Ο Διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ., Περικλής Μπακοδήμος, μίλησε για τις ενέργειες που γίνονται από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς τα τελευταία δύο χρόνια για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στο «volleyball.gr»:

Tι ενέργειες έχουν γίνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο από την Ε.Ο.ΠΕ. σε συνεργασία με τους ομοσπονδιακούς προπονητές για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ;

«Καταρχάς άλλαξε ο αριθμός των αποσπασμένων με πολύ καλύτερη γεωγραφική κατανομή. Έτσι, σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας υπάρχουν ένας και δύο ομοσπονδιακοί προπονητές. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προσθέσουμε στόχους. Εκτός από την λειτουργία των κλιμακίων, μπορούμε και επισκεπτόμαστε σε εβδομαδιαία βάση σχολεία, να συνεργαζόμαστε με Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και με Περιφέρειες για την εκμάθηση του βόλεϊ σε μικρές ηλικίες. Μία επίσης σημαντική καινοτομία είναι οι επισκέψεις των Ομοσπονδιακών προπονητών στα σωματεία. Ιδιαίτερα στα αγορία, που αντιμετωπίζουμε αριθμητικό πρόβλημα και έτσι ευελπιστούμε πως μετά από δύο χρόνια η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί αρκετά. Παράλληλα, σε εβδομαδιαία βάση όλα τα επιλεγμένα παιδιά των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων προπονούνται με ενιαίο πρόγραμμα από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Σε αυτό τον τομέα θα βοηθήσει και η ανάληψη ενός εκ των δύο ομίλων από τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων Κ18 το 2020».

Τι μηνύματα λαμβάνετε για την ανάπτυξη σε αγόρια και κορίτσια μετά τις κινήσεις που έχουν γίνει από την Ε.Ο.ΠΕ. και τους προπονητές;

«Τα μηνύματα ως προς τον αριθμό των παιδιών είναι ενθαρρυντικά. Στα κορίτσια ήταν ήδη μεγάλος αριθμός, ενώ στα αγόρια έστω και με αργούς αριθμούς αρχίζει και αυξάνεται. Μέσα από την καθημερινή επικοινωνία των Περιφερειακών Προπονητών με τους Ομοσπονδιακούς, καθώς και με τις τεχνικές οδηγίες που λαμβάνουν όλοι μέσω βίντεο, πιστεύω πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βελτιωθεί και η ποιότητα των αθλητών-αθλητριών».

Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταδώσετε περισσότερο στα νέα παιδιά;

«Πρώτον να τα μυήσουμε στο βόλεϊ, κάτι το οποίο πάντα γινόταν ως προσπάθεια απλά τώρα γίνεται πιο συντονισμένα και ιδιαίτερα στο ανδρικό φύλο, που έχει πέσει αρκετό βάρος, χωρίς φυσικά να παραλείπουμε το γυναικείο. Η προσπάθεια αυτή μου θυμίζει εποχές παλαιότερες, όπου παράλληλα με την δουλειά υπάρχει και έντονο συναίσθημα, ενώ σημαντικό είναι ότι εμείς πάμε και ψάχνουμε για παιδιά, ιδιαίτερα στα αγόρια χωρίς να περιμένουμε να έρθουν αυτά σε εμάς. Το θετικό είναι ότι επιτέλους ήρθαν και οι προκρίσεις των Εθνικών ομάδων ανδρών-γυναικών, οι οποίες είχαν αργήσει να έρθουν, ειδικά στις γυναίκες. Το γεγονός ότι οι Εθνικές θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό το καλοκαίρι του 2019, μόνο θετικό θα είναι για το Ελληνικό Βόλεϊ και τα παιδιά θα πάρουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου και θα δημιουργηθούν πρότυπα, δίνοντας παράλληλα ψυχολογική τόνωση στα παιδιά που ασχολούνται ήδη με το βόλεϊ».

 

Τελευταία Νέα