Ούτε να χαρούμε δεν μας αφήνουν!

Ούτε να χαρούμε δεν μας αφήνουν!

bet365

Οι χαρές σε live μετάδοση στη ζωή μας, συνεχώς μειώνονται. Αφυδατώνονται στο πέρασμα του χρόνου και της οικονομικής ξηρασίας, με την άμμο στην κλεψύδρα του χαμόγελου και της χαράς συνεχώς να αδειάζει.

Κι όμως, η κρατική, δημόσια τηλεόραση, κατάφερε να μας φέρει το χαμόγελο στα χείλη, με καθυστέρηση. Όσοι ποντάραμε εκεί πανηγυρίσαμε το χάλκινο μετάλλιο του Ηλιάδη με καθυστέρηση, εν αντιθέσει με άλλους. Την ώρα το άγχος της κατάκτησης του μεταλλίου μας είχε κυριεύσει φωνές από το Λονδίνο συναδέλφων, το ιντερνέτ, ακόμη και το facebookλειτούργησαν λυτρωτικά, αλλά παράλληλα έφεραν και στοιχεία θυμού στο πρόσωπό μας. Το στοιχείο της μαγείας είχε χαθεί και όχι μόνον. Ούτε το πρώτο μας μετάλλιο στην Ολυμπιάδα δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά.

Όσες επαναλήψεις κι αν δείξουν του μεταλλίου που κατέκτησε ο μεγάλος αυτός τζουντόκα, το λάθος δεν διορθώνεται. Και δυστυχώς, για ορισμένους, δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους.

Για να αλλάξουμε όμως θέμα, όχι… πρωταγωνιστή, κάποιοι δεν χάρηκαν ούτε live,ούτε με καθυστέρηση την κατάκτηση του μεταλλίου από τον Ολυμπιονίκη μας. Τα μηνύματα στο διαδίκτυο έδειξαν ότι κάποιοι δεν έχουν χωνέψει ότι ο Ηλιάδης κατάγεται από την Γεωργία, ενώ μπέρδεψαν το όλο θέμα, μαζί με θεωρίες περί μεταναστών.

Κι ας το αφιέρωσε στους Έλληνες, στο Θεό. Στην κόρη του. Στο γιό του, τον Ηρακλή που τον περιμένει στη Χαλκιδική. Είναι αυτοί που βλέπουν παντού δαίμονες, εχθρούς, δεν χωράνε ούτε μέσα στα ρούχα τους, γκρινιάζουν με ό,τι ακίνητο ή κινητό δουν μπροστά τους. Σιγά μην χαίρονταν με την επιτυχία του παλικαριού, που μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας και δεκαετία επιτυχιών, ύψωσε ξανά ψηλά τη γαλανόλευκη! Αυτού του τεράστιου αθλητή. Οι ίδιοι θα έλεγαν κάτι παλαιότερα και για τον Πύρρο Δήμα, ενώ θα έψαχναν με το μικροσκόπιο και πιθανό σε τίποτα κιτάπια με ημερομηνίες και τόπο γέννησης, ώστε να βρουν στοιχεία και αλήθειες και για άλλους αθλητές, όπως οι διεθνείς Σωτήρης Νίνης, Χοσέ Χολέβας (Χολέμπας) κ.α.

Ο Μέγα Αλέξανδρος είχε πει: «Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος». Αποφθέγματα υπάρχουν πολλά και για όλα τα γούστα. Ο καθένας μπορεί να προβάλλει όποια θέλει και να τα εξηγήσει, όπως επιθυμεί. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να χαιρόμαστε τις στιγμές επιτυχίας και να μην σκάβουμε το λάκκο μας!

 

Τελευταία Νέα