Απέφυγε το... Σοκ ο Φερέρ

Gazzetta team
Απέφυγε το... Σοκ ο Φερέρ
Δυσκολεύτηκε αρχικά απέναντι στον Τζακ Σοκ ο Νταβίντ Φερέρ, όμως έφερε τα πάνω κάτω και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια στο τουρνουά της Στοκχόλμης.

Ο 31χρονος Ισπανός, Νο.3 στον κόσμο, λύγισε με 4-6, 6-3, 6-1 τον Αμερικανό και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα συναντήσει τον συμπατριώτη του Φερνάντο Βερδάσκο, που κέρδισε με 6-2, 3-6, 6-3 τον Φινλανδό Γιάρκο Νιέμινεν.

Συνεπής ο Έρνεστς Γκούλμπις, ξεπέρασε το εμπόδιο του Ίγκορ Σάιζλινγκ με 6-3, 7-6(3) και έκλεισε πολύ ενδιαφέρον ραντεβού στην τετράδα, αφού θα αντιμετωπίσει τον Γέρζι Γιάνοβιτς. Την πρόκριση πήρε και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που άφησε έξω τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στραφ (6-1, 6-3) και θα παίξει με τον Κένι Ντε Σέπερ. Ο Γάλλος έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Κέβιν Άντερσον με 7-6(5), 4-6, 6-3.

Προχωρούν Τσονγκά, Χάας

Ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά έκαμψε την αντίσταση του Ντάνιελ Μπραντς με 7-5, 1-6, 6-3 και πέρασε στους "8" του Erste Open της Βιέννης. Ο 28χρονος, στο κυνήγι των ATP World Tour Finals, θα αντιμετωπίσει τώρα τον Ντόμινικ Τιέμ, που απέκλεισε με 6-1, 6-1 τον Γιάροσλαβ Πόσπισιλ. Ο Τόμι Χάας, εξάλλου, που έχει μείνει λίγο πίσω στην ATP Race, κέρδισε 7-5, 7-6(8) τον Μίλοσλαβ Μέτσιρ και βρίσκει στον δρόμο του τον Ράντεκ Στέπανεκ. Ο Φάμπιο Φονίνι, τέλος, έθεσε εκτός τον Λούκας Κούμποτ με 7-5, 6-2 και συναντάει τον Ρόμπιν Χάασε, που υπέταξε με 7-6(3), 6-7(5), 6-2 τον φορμαρισμένο Βάσεκ Πόσπισιλ.

Θετικό ξεκίνημα ο Γκασκέ

Ο Ρισάρ Γκασκέ χρειάστηκε τρία σετ για να επιβληθεί του Εβγκένι Ντονσκόι (6-3, 3-6, 6-1) και να περάσει στην προημιτελική φάση του Kremlin Cup. Στόχος του, βέβαια, είναι να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους τελικούς του Λονδίνου. Επόμενος αντίπαλός του είναι ο Γεωργιανός Τεϊμουράζ Γκαμπασβίλι, που νίκησε 6-1, 6-7(7), 6-1 τον Ντούντι Σέλα.

Ίδρωσε ο Ίβο Κάρλοβιτς, όμως επικράτησε Ντένις Ιστόμιν με 6-3, 6-7(10), 7-6(6) και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον 17χρονο Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, που έχει τρελάνει κόσμο με τις νίκες του επί των Γιάνκο Τιπσάρεβιτς και Αλμπέρτ Ράμος.

 

Τελευταία Νέα