Ναδάλ - Τζόκοβιτς: Αήττητος στην Αυστραλία ο "Νόλε" (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Ναδάλ - Τζόκοβιτς: Αήττητος στην Αυστραλία ο "Νόλε" (vids)
Δυο αγώνες στην Αυστραλία και δυο νίκες του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ράφα Ναδάλ.

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του ATP Cup πλησιάζει.

Η Ισπανία θα κοντραριστεί την Κυριακή με την Σερβία και στις 11:30 (Novasports 1) το κοινό θα παρακολουθήσει τον σπουδαίο αγώνα του Ράφα Ναδάλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτός θα είναι ο 55ος αγώνας τους αλλά μόλις ο 3ος τους στην Αυστραλία!

Οι δυο "μονομάχοι" δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι στο Σίδνεϊ αλλά δυο φορές στη Μελβούρνη και φυσικά στο Australian Open.

Ο επικός τελικός του 2012!

Το πρώτο τους παιχνίδι στο έδαφος της Αυστραλίας έμελλε να είναι ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στο Australian Open.

Το 2012, οι δυο τους, φτάνουν στον τελικό και θα παλέψουν για την κούπα.

Ο Ναδάλ θα πάρει με 7-5 το 1ο σετ αλλά ο "Νόλε" θα επιστρέψει για να κερδίσει τα 2 επόμενα με 6-4, 6-2. Το 4ο θα καταλήξει στο τάι μπρέικ με τον Ισπανό να νικά με 7-6 (5) και τελικά μετά από 5 ώρες και 53' ο Σέρβος κερδίζει το παιχνίδι αφού πήρε με 7-5 το 5ο.

Στο 4ο σετ ο Ναδάλ θα πάρει προβάδισμα με 4-2, ο Τζόκοβιτς θα ισοφαρίσει σε 4-4 και στο 9ο γκέιμ παίχτηκε ράλι με 32 χτυπήματα! Ο Τζόκοβιτς θα φτάσει στο 6-5 και όλα θα κριθούν στο τάι μπρέικ!

O Ναδάλ είχε 44 winners και ο Τζόκοβιτς είχε 57! Ο νικητής πήρε 193 πόντους και ο ηττημένος 176.

Είναι ένας από τους καλύτερους τελικούς σε Grand Slam και ο πιο "σπουδαίος" στη Μελβούρνη. Ο αγώνας αρχίζει την Κυριακή (ώρα Μελβούρνης) και τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας!

Επιστροφή στο 2019

Το επόμενο παιχνίδι τους στην Αυστραλία ήταν ο τελικός του ΑΟ 2019. O Τζόκοβιτς κερδίζει εύκολα με 6–3, 6–2, 6–3 και φτάνει στον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη.

Η διάρκεια του αγώνα είναι 2 ώρες και 4 λεπτά και ο "Νόλε" κερδίζει το 15ο Grand Slam του.

Πριν από τον αγώνα ο Τζόκοβιτς ήταν το μεγάλο φαβορί και τα κατάφερε περίφημα. Ο Σέρβος είναι και παραμένει στο Νο1 και ο Ναδάλ στο Νο2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

  • Tags:
 

Τελευταία Νέα