Τσιτσιπάς: «Θέλω να είμαι γενναίος στις δύσκολες καταστάσεις των αγώνων»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε το τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι αλλά και για την νέα προσέγγιση στο παιχνίδι.

Την Πέμπτη (14:00, Cosmote Sport 6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχίζει απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς τις υποχρεώσεις του στο Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι. 

Εκεί εάν κερδίζει θα παίξει την Παρασκευή (13:00) με τον Τζόκοβιτς και εάν συνεχίσει στον τελικό ίσως με τον Ναδάλ ή τον Μεντβέντεφ. 

Το τουρνουά είναι επίδειξης και ο Έλληνας τενίστας θα έχει την ευκαιρία να δώσει δύσκολα παιχνίδια πριν από το ATP Cup που θα ξεκινήσει στις 3/1 στην Αυστραλία. 

Ο Τσιτσιπάς μίλησε στο επίσημο σάιτ του τουρνουά για την "μάχη" του με τον Μονφίς, την συνέχεια αλλά και γι' αυτά που θέλει ν' αλλάξει στο παιχνίδι του. 

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Γακέλ, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο Tour και θα είναι συναρπαστικό που θα τον αντιμετωπίσω. Για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσω τη σεζόν αγωνιζόμενος σε αυτό το τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι. Είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχω παίξει ποτέ πριν.

Ανυπομονώ πραγματικά να κάνω μερικούς καλές αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος και συνέχισε: «Κοιτάζοντας την ισχυρή σύνθεση πρόκειται να είναιένα συναρπαστικό τουρνουά. Νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει να διανοητικά να γνωρίζω ότι ξεκίνησα την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Τα τελευταία δύο χρόνια, έχω αποδείξει ότι μπορώ να νικήσω τους κορυφαίους παίκτες». 

Όσο αφορά το παιχνίδι του τόνισε: «Μπορώ να είμαι επίμονος και συνεπής ταυτόχρονα. Σκοπεύω να δουλέψω για να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο, να είμαι υπομονετικός, να μην υποχωρώ στην πίεση και να είμαι γενναίος στις δύσκολες καταστάσεις των αγώνων.»