Ναδάλ: Ο Βασιλιάς του τένις στην Ισπανία!

Αντώνης Πατσούρας
Ναδάλ: Ο Βασιλιάς του τένις στην Ισπανία!
Ο Ράφα Ναδάλ έχει κερδίσει 7 τίτλους με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Χωρίς αμφιβολία ο Ράφα Ναδάλ είναι ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας όλων των εποχών και ένας από τους καλύτερους της χώρας σε όλα τα σπορ.

Ο 33χρόνος τενίστας από την Μαγιόρκα δεν είναι μόνο top στα τουρνουά της ATP αλλά είναι ο καλύτερος Ισπανός και με την εθνική ομάδα της χώρας του εκεί όπου συμμετέχει ως ερασιτέχνης αθλητής.

Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε στη Μαδρίτη το Davis Cup που ήταν το 5ο της καριέρας του!

Η αρχή για τον Ράφα έγινε το 2004 και συνέχισε με τίτλους το 2008, το 2009, το 2011 και φυσικά το 2019.

Ο Ναδάλ με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας έχει κερδίσει και 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Η αρχή έγινε το 2008 στο Πεκίνο.

Έφτασε στον τελικό στο απλό και κερδίζοντας τον Χιλιανό Φερνάντο Γκονζάλεζ κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο!

Το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ριο πήρε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο διπλό, με παρτενέρ τον Μαρκ Λόπεζ.

Στην ίδια διοργάνωση έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό από τον Κέι Νισικόρι.

O Ράφα Ναδάλ είναι ο μοναδικός Ισπανός που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ μαζί με τον Φελισιάνο Λόπεζ έχουν από 5 Davis Cup.

Φυσικά σε σύνολο τίτλων ο Ναδάλ είναι στην 1η θέση με 84 και 19 Grand Slam, ενώ τον ακολουθούν ο Μανουέλ Οράντες με 33 και 1 Grand Slam, o Νταβίντ Φερέρ με 27 και 1 Grand Slam, o Κάρλος Μόγια με 20 και επίσης 1 Grand Slam και ο Άλεξ Κορέτσα με 17!

O θρυλικός Μανόλο Σαντάνα που έχει δώσει το όνομα του στην κεντρική αρένα που "φιλοξενεί" το Madrid Open στην δεκαετία του ΄60 είχε κερδίσει 4 Grand Slam ενώ είχε παίξει στους τελικούς του Davis Cup το 1965 και το 1967.

Ήταν μια άλλη εποχή, όπου δεν υπήρχε η ATP, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το τένις ήταν άθλημα επίδειξης με τον Σαντάνα να έχει πολλές διακρίσεις.

 

Τελευταία Νέα