Ο Ταύρος, το ελάφι και στο βάθος ο King Roger

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο Ταύρος, το ελάφι και στο βάθος ο King Roger
Ο Χρήστος Κιούσης με την ευγενική φιλοξενία της Peugeot της πρωτοπόρου γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συνδέσει το όνομά της με το τένις, βρίσκεται στο Λονδίνο, γράφει για το χθεσινό ματς Τσιτσιπά - Ναδάλ και κάνει και λίγο ρεπορτάζ για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον χθεσινό τους αγώνα ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας προσέφεραν ένα υψηλού επιπέδου τενιστικό θέαμα, το καλύτερο τολμώ να πω παιχνίδι που έχω παρακολουθήσει στο Λονδίνο τα τελευταία 3 χρόνια και ήταν πολύ συγκινητικό να διακόπτουν την κινηματογραφική αισθητική της Ο2 Arena οι παροτρύνσεις «Πάμε Στέφανε», «Τον έχεις ρε μαχητή» και «Πόντο – πόντο Στέφ, πάμε από ‘δω». Το λίγο άλλης αισθητικής «Ελλάς – Ελλάς Τσιτσιπάς» ήταν λίγο εκτός του γούστου μου αλλά μη δίνετε σημασία, αυτά είναι κάτι δικά μου.

Για να κερδίσει ο Ράφα Ναδάλ έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε βγάζοντας κάποιους πολύ ποιοτικούς πόντους που τους πανηγύρισε έξαλλα, πίεσε τον Στέφανο πολύ και πάσχισε για να μεταφράσει σε breaks κάποια από τα breakpoints του που δυστυχώς δεν επέτρεψε στον Στέφανο να βρει σε όλο το ματς. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ενέργεια του Ισπανού στο γήπεδο, το ποδοβολητό για να βγάλει τις άμυνες όσο ο Στέφανος τον έτρεχε δεξιά αριστερά και η ταχύτητα για να πάρει την κατάλληλη θέση, ώστε να πάρει όσες περισσότερες μπάλες γίνεται με το drive του. Ειδικά από το 5ο game του 2ου set ο Ράφα μεταμορφώθηκε στο γνωστό Ταύρο που μουγκρίζει, ρουθυνίζει, πανηγυρίζει έξαλλα και κερδίζει το χειροκρότημα στα εκπληκτικά down the line χτυπήματα – σήμα κατατεθέν του.

Ο Στέφανος που μας ενδιαφέρει και περισσότερο εδώ που τα λέμε είναι πια ένα τενιστικό ελάφι. Ψηλός (ψηλότερος απ’ όσο τον θυμόμουν), με τεράστια ανοίγματα στη baseline (μου θύμισε Τζόκοβιτς σ’ αυτό) πολύ γρήγορη κίνηση μέσα στο γήπεδο, δολοφονικό forehand με πολύ καλή τοποθέτηση κι ελάχιστη καμπύλη να περνάει σύριζα από το φιλέ, βαθύ σταθερό slice backhand και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά πιεστικό πρώτο σερβίς. Αυτό το τελευταίο είναι μάλλον και το ζητούμενο στον ημιτελικό και στον τελικό σήμερα και αύριο. Γενικά το καλό, το πολύ καλό και σταθερό 1ο σερβίς είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τενίστες κάθε ηλικίας και κάθε σωματοδομής, πόσο μάλλον για παίκτες σαν τον Στέφανο που με δυο βήματα ανεβαίνει φιλέ και τελειώνει τους πόντους. Ειδικά με τα άριστα βολέ που είδα live χτες, το μέλλον του serve & volley προβλέπεται λαμπρό.

Για το μυθικό σημερινό ημιτελικό κόντρα στον εμβληματικό Ρότζερ Φέντερερ τι να πω και τι να γράψω.... Η καρδιά μας είναι χωρισμένη στα δυο αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στον Στέφανο. Το πρόβλημα για τον Ρότζερ είναι ότι όσες φορές ήρθα Λονδίνο δε σταύρωσε νίκη ( sorry Mirka ) οπότε αν παίζετε στοίχημα κρατήστε ένα point. Από την άλλη να ξέρετε ότι στο Λονδίνο βρίσκεται για τον ημιτελικό και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έφτασε με πτήση της Easy Jet παρακαλώ οπότε κρατήστε κι αυτό το point και καλή σας απόλαυση! Παρακάτω εσείς που είστε προληπτικοί δείτε την όψη του προληπτικού Στέφανου Τσιτσιπά και νιώστε λίγο καλύτερα:

https://www.atptour.com/en/video/video-search-results/the-tsitsipas-superstition-that-will-surprise-you-nitto-atp-finals-2019

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.