ATP Finals: Η ώρα του Τσιτσιπά στο Λονδίνο!

Αντώνης Πατσούρας
ATP Finals: Η ώρα του Τσιτσιπά στο Λονδίνο!
Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μεντβέντεφ στην πρεμιέρα του στο ATP Finals την Δευτέρα (16:00, Cosmote Sport 6) στο Λονδίνο.

Σε λίγες ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στο ATP Finals.

Πολλά χρόνια αργότερα θα τον μνημονεύουν όπως τον πρώτο Έλληνα που έπαιξε στο NBA, τον πρώτο Έλληνα που αγωνίστηκε στην Premier League...

Το ATP Finals που φιλοξενεί και φέτος το Λονδίνο από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου υποδέχεται τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος ολοκληρώνει στην Αγγλία σε λίγες ημέρες μια υπέροχη χρονιά.

Μια χρονιά που τα είχε όλα. Νίκες, ρεκόρ, στόχοι, απογοητεύσεις και πάλι νίκες και ρεκόρ.

Αντίπαλος του στην πρεμιέρα του στο ATP Finals θα είναι το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και κατά 2 χρόνια μεγαλύτερος του, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

O Έλληνας δεν έχει καθόλου καλή ιστορία κόντρα στον Ρώσο αφού σε 5 αγώνες το 2018 και το 2019 έχει 5 ήττες.

Στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη, στη Βασιλεία, στο Μόντε Κάρλο και στη Σανγκάη. Σε ανοιχτά γήπεδα, σε κλειστά, σε χώμα, σε σκληρή επιφάνεια. Στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία.

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το τένις που παίζει ο Ρώσος βαρετό αλλά δεν είναι καθόλου ... βαρετές οι 59 νίκες που έχει μέσα στο 2019 (ρεκόρ), η άνοδος του στο Νο4, ο τελικός του US Open, οι 2 τίτλοι σε Masters.

O Ντανίλ είναι μια μηχανή και ο Στέφανος ένας παίκτης που έχει μεγάλη ποικιλία και ικανός για το απρόβλεπτο.

Αυτό το νέο, το απρόβλεπτο θα ψάξει και στις 16:00 (Cosmote Sport 6) απέναντι στον Ρώσο για να κερδίσει τους πρώτους 200 πόντους του στο ATP Finals, πριν παίξει με τον Ναδάλ ή τον Ζβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς μέσα στο 2019 έχει κερδίσει τους τρεις μεγάλους (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς) και είναι η ώρα να κερδίσει και τον Ρώσο που είναι μονότονος αλλά αποτελεσματικός.

Στο Λονδίνο θα δώσει τους τελευταίους αγώνες του για το 2019 που θα είναι σίγουρα τρεις αλλά μπορεί και τέσσερις και πέντε, εάν φτάσει έως τον τελικό.

Στον 2ο αγώνα της Δευτέρας θα παίξει το Νο1 του κόσμου, ο Ράφα Ναδάλ και ο νικητής του ATP Finals 2018, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο αγώνας έχει δυο ιδιαιτερότητες. Ο Ναδάλ δεν έχει κερδίσει ποτέ ATP Finals και ο Ζβέρεφ ποτέ τον Ναδάλ.

Σε 5 αγώνες το σκορ... είναι 5-0 υπέρ του Ισπανού ο οποίος είναι σε πλεονεκτική θέση για το Νο1 του 2019 αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει και θα πρέπει να παλέψει με τον "Νόλε" για να είναι εκεί για 5η φορά στην καριέρα του.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 2018 στον τελικό της Ρώμης με τον Ισπανό να νικά με 2-1 σετ τον Γερμανό ενώ στο 2019 δεν έχουν παίξει έως σήμερα.

Ο Ζβέρεφ δεν έχει σχέση με τον παίκτη που κόντρα σε όλους πήρε την κούπα το 2018 αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης που έφτασε έως το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 2η ημέρα του ATP Finals θα είναι συναρπαστική και σίγουρα ιστορική για την Ελλάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα