Δέκα πράγματα που κέρδισε με τη ρακέτα της στο 2019 η Σάκκαρη!

Αντώνης Πατσούρας
Δέκα πράγματα που κέρδισε με τη ρακέτα της στο 2019 η Σάκκαρη!
Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε σπουδαία πράγματα μέσα στο 2019.

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε τη σεζόν της στην μακρινή Κίνα και στο Ζουχάι.

Μέσα στο 2019 έπαιξε σπουδαίο τένις, κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο, έφτασε σε μεγάλες νίκες και έδειξε πως είναι στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει δέκα πράγματα που κέρδισε στο 2019 με μοναδικά όπλα το μυαλό και τη ρακέτα της.

1)Σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη. Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου "ανέβηκε" στο Νο22 της παγκόσμιας κατάταξης και ίσως την επόμενη εβδομάδα να είναι και στο Νο21!

2)Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στο Tour. Τα κατάφερε στις 29 Απριλίου στο Μαρόκο όταν επικράτησε με 2-1 σετ της Τζο Κόντα. Έγραψε ιστορία... Η αντίπαλος της ήταν την εποχή εκείνη στο Νο7 και η Μαρία στο Νο 51.

3)Το έτος που διανύουμε κέρδισε 5 φορές παίκτριες του top-10. Την Κβίτοβα (2), την Μπέρτενς, την Σβιτολίνα και την Σαμπαλένκα.

4)Έφτασε στον ημιτελικό του τουρνουά της κατηγορίας Premier 5 στη Ρώμη. Πέτυχε 6 νίκες αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά και αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την Πλίσκοβα.

5) Γεύτηκε την εμπειρία να παίξει ξανά με το Νο1 του κόσμου. Αντιμετώπισε την Ναόμι Οσάκα στο Μπέρμιγχαμ και άσχετα εάν ηττήθηκε έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αποκόμισε εμπειρίες.

6) Έφτασε έως τον 3ο γύρο σε Australian Open, US Open και Wimbledon. Τεράστιο κατόρθωμα για μια Ελληνίδα τενίστρια που δείχνει σταθερότητα στα μεγάλα τουρνουά. Για πρώτη φορά παίζει και στο WTA Elite Trophy.

7) Χάρισε στον κόσμο του τένις έναν σπουδαίο αγώνα και μια τεράστια ανατροπή. Στον προημιτελικό του Σαν Χοσέ έχασε με 6-1 το 1ο σετ από το Νο7 του κόσμου, την Ελίνα Σβιτολίνα. Πήρε με επικό τρόπο τα 2 επόμενα και μαζί μια απίστευτη πρόκριση που συζητήθηκε... Μετά δήλωσε πως είναι Σπαρτιάτισσα!

8)Μέσα στο 2019 έπαιξε σε 3 ημιτελικούς και σ' έναν τελικό! Συνολικά έδωσε 53 παιχνίδια και είχε 31 νίκες και 22 ήττες. Θα μπορούσε να έχει περισσότερες νίκες και παρουσίες σε ημιτελικούς αλλά μετά από το US Open ταλαιπωρήθηκε για 2 μήνες από τραυματισμό στον καρπό.

9) Από τις επιτυχίες της στα τουρνουά του 2019 απέσπασε το ποσό των 1,013,723 δολαρίων, το μεγαλύτερο που έχει κερδίσει στην καριέρα της.

10) Μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που τους "βάφτισαν" και ζευγάρι, κατάφεραν να βάλουν το τένις στα σπίτια όλων των Ελλήνων και την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του τένις.

 

Τελευταία Νέα