Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Βραδιά ονείρου για το ελληνικό τένις!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Βραδιά ονείρου για το ελληνικό τένις!
Στις 00:00 η Σάκκαρη παίζει με την Ζενγκ και στις 02:00 ο Τσιτσιπάς με τον Κύργιο με στόχο τους τελικούς.

Βράδυ Σαββάτου, βράδυ τένις για την Ελλάδα.

Ο καύσωνας καλά κρατεί στη χώρα αλλά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δυο παιδιά της Ελλάδος παίζουν σε λίγες ώρες τα ... ρέστα τους για να πάρουν τα εισιτήρια για τους τελικούς τους.

Την αρχή κάνει η κυρία Μαρία Σάκκαρη. Είναι στην Καλιφόρνια και στο Σαν Χοσέ. Αφού "πέταξε" εκτός το Νο1 του ταμπλό και Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης Ελίνα Σβιτολίνα θα παίξει στις 00:00 με την Σαϊσάι Ζενγκ (Νο55) για μια θέση στον τελικό.

Εκεί είχε φτάσει και πέρσι. Με σωστή διαχείριση αφού προέρχεται από έναν πολύ δύσκολο και επίπονο αγώνα θα είναι φέτος και πάλι εκεί για ν' αντιμετωπίσει την νικήτρια του αγώνα της Βέκιτς με την Σαμπαλένκα.

Η Μαρία με την Κινέζα έχουν παίξει 2 φορές. Στο Σινσινάτι σε σκληρή επιφάνεια κέρδισε 2-0 η η Ζενγκ και στο Wimbledon στο χόρτο με 2-0 η Σάκκαρη. Αυτά το 2016. Από τότε πολλά άλλαξαν...

Στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον θα διεξαχθεί στις 02:00 (Cosmote Sport 6) ο 1ος ημιτελικός στο Citi Open.

Αντίπαλοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νικ Κύργιος. Σ' αυτό το τουρνουά αποφάσισαν να παίξουν για πρώτη φορά ως ζευγάρι στο διπλό και σ' αυτό θα παίξουν και αντίπαλοι.

Ο Στέφανος δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα προκριθεί σε τελικό σε 500αρι αφού τα είχε καταφέρει στη Βαρκελώνη και στο Ντουμπάι αλλά για να φτάσει εκεί θα πρέπει να ξεπεράσει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο.

Ο Κύργιος είναι "σκληρό καρύδι" και θέλει σαν... τρελός το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί όποιος κερδίσει θα παίξει με τον νικητή του αγώνα του Μεντβέντεφ με τον Γκόγιοβτσικ.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του Τσιτσιπά ως Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Κερδίζουν ή χάσουν οι τρεις τους (Σάκκαρη, Τσιτσιπάς, Κύργιος) θα μπουν στο αεροπλάνο για τον Καναδά. Η Σάκκαρη για το Τορόντο και οι άνδρες για το Μόντρεαλ. Ακολουθεί το Rogers Cup.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα