Σάκκαρη: «Υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και Σπαρτιάτισσα»

Gazzetta team
Σάκκαρη: «Υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και Σπαρτιάτισσα»
Η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε στην καταγωγή της και υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας δυο Ελλήνων τενιστών στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Βρίσκεται στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης, τραβά για ακόμα μια φορά τα βλέμματα πάνω της, ενώ δεν παύει μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποτελεί το «χρυσό δίδυμο» του ελληνικού τέννις σε διεθνές επίπεδο.

Η Μαρία Σάκκαρη, No.28 πλέον στην παγκόσμια κατάταξη, που αντιμετωπίζει απόψε την Καρολίνα Πλίσκοβα και ψάχνει την πέμπτη νίκη της κόντρα σε παίκτρια του Top-10 για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό, μίλησε για τη διάκρισή της, καθώς και για την πορεία του... παγωνιού, όπως χαρακτηρίζει τον Τσιτσιπά, εξηγώντας παράλληλα και τον λόγο.

Για την παρουσία δυο Ελλήνων, εκείνης και του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia: «Είναι τεράστιο. Είμαι σίγουρη πως συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του τένις, γιατί ποτέ δεν είχαμε δυο καλούς παίκτες στην ίδια εποχή. Είναι μοναδικό, πολύ όμορφο και είμαι υπερήφανη και για τους δυο μας».

Για την καταγωγή της: «Είμαι υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα, που είμαι Σπαρτιάτισσα, που είμαι από αυτή τη χώρα. Διανύουμε μια δύσκολη εποχή εδώ και 10 χρόνια. Το ότι φέρνουμε καλά αποτελέσματα και χαρά σ' αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολύ ωραίο».

Για τη λέξη "παγώνι" που χρησιμοποιεί όταν μιλάει στον Τσιτσιπά: «Είναι ένα αστείο που έχουμε ανάμεσά μας. Αυτό είναι, ένα αστείο που κάνουμε ο ένας στον άλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα