Κύργιος: «Δεν θεωρώ ότι οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ είναι οι θεοί του αθλήματος»

Gazzetta team
Κύργιος: «Δεν θεωρώ ότι οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ είναι οι θεοί του αθλήματος»
Ο Νικ Κύργιος "κατακεραύνωσε" τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς σε νέα του συνέντευξη.

Ο Νικ Κύργιος είναι ένας τενίστας με πολύ ταλέντο που αρέσκεται να μιλάει πολύ εκτός κορτ και να ... κράζει τους συναδέλφους του.

Ο Αυστραλός τενίστας που έχει ελληνικές ρίζες όχι μόνο δεν ... μασάει τα λόγια του αλλά πάντα όταν αποφασίζει να μιλήσει προκαλεί θόρυβο. Ειρωνεία, ακραίες δηλώσεις ή ωμή αλήθεια; Πρόσφατα στο Ακαπούλκο όπου και κέρδισε το τουρνουά ο Ναδάλ όταν έχασε από εκείνον τον είχε... κατηγορήσει ότι δεν δείχνει σεβασμό για κανέναν και ο Κύργιος είχε απαντήσει ότι δεν θέλει να ακούσει και πως δεν τον ενδιαφέρει η δήλωση του Ισπανού.

Ο 24χρόνος τενίστας που αυτές τις ημέρες είναι στο Miami είπε... επικά πράγματα σε συνέντευξη του στη Daily Mail.

Αμφισβήτησε... ανοιχτά τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, λέγοντας πως έχουν... κουσούρια ενώ δήλωσε ότι δεν θα σεβαστεί κάποιον που περνάει το μπάλακι πάνω από το φιλέ!

«Βγαίνω στο κορτ και κάνω αυτό που θέλω είτε έχω απέναντι μου τον Αλεξάντερ Μπάμπλικ είτε τον Φέντερερ και τον Ναδάλ. Στο τέλος της ημέρας είναι άνθρωποι. Δεν κάνουν τίποτα εξαιρετικά καλά. Ο Φέντερερ είναι τρομερά ταλαντούχος και ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά όταν δυσκολεύουν τα πράγματα κουράζεται.

Ο Τζόκοβιτς έχει πρόβλημα με τα ρηχά χτυπήματα, δεν του αρέσει να ανεβαίνει. Στον Ράφα αρέσει να παίζει αμυντικά οπότε μπορείς να τον εκθέσεις πιέζοντας τον στο forehand και να αναδείξεις το πόσο πίσω παίζει. Όλοι έχουν τις αδυναμίες τους και αν παίξεις με το σωστό τρόπο και αντέξεις σε καταστάσεις πίεσης τότε μπορείς να τους νικήσεις. Σίγουρα, είναι ένα επίπεδο πάνω απ' όλους μας, αλλά μπορούν να νικηθούν. Δεν θεωρώ ότι είναι οι Θεοί του αθλήματος», είπε ο έμπειρος τενίστας.

Αλήθεια σέβεται κάποιον ο Κύργιος; Ιδού η απάντηση του: «Δεν ξέρω πόσο σεβασμό τους δείχνουν οι άλλοι, εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ κάποιον μόνο και μόνο επειδή περνά το μπαλάκι πάνω από το φιλέ. Δεν είναι αρκετό αυτό για να τον σεβαστώ. Γιατί να τους δώσω κάτι; Ήδη έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν στα καλύτερα κορτ, με τις καλύτερες συνθήκες και όλα αυτά. Είναι φανερό πως ότι έχουν κάνει για το άθλημα είναι τεράστιο, ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά όταν είμαι στο κορτ αγωνίζομαι μαζί τους, δεν προσπαθώ να γίνω φίλος τους».

 

Τελευταία Νέα