Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς ο Φέντερερ έχει νικήσει τον Ναδάλ»

Gazzetta team
Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να καταλάβω πώς ο Φέντερερ έχει νικήσει τον Ναδάλ»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό εμφανίστηκε απογοητευμένος από την ήττα του κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και εξέφρασε την απορία του για το πως ακόμα και ο Ρότζερ Φέντερερ έχει καταφέρει να νικήσει τον Ισπανό.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό του αυστραλιανού Open και μετά τον αγώνα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ακόμα προσπαθεί να καταλάβει πως ο Ρότζερ Φέντερερ έχει καταφέρει να νικήσει τον Ράφα Ναδάλ, τονίζοντας ότι είναι απογοητευμένος για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ούτε να προβληματίσει τον Ισπανό τενίστα μέσα στον αγώνα.

«Δεν ξέρω, προσπαθώ να καταλάβω πως τον νίκησε ο Φέντερερ. Το ίδιο ακριβώς στυλ με το δικό μου. Προσπαθώ να καταλάβω. Εννοώ ότι δεν θέλω να χάσω από τον Ράφα δέκα φορές. Ελπίζω να φτάσω πιο κοντά την επόμενη φορά. Δούλεψα πολύ σκληρά. Απέναντι στον Ράφα είχα έναν καλό αγώνα στο Τορόντο. Είχα ελπίδες για την επόμενη φορά. Θυμάμαι ότι είχα πει στον εαυτό μου ότι θα τον νικήσω την επόμενη φορά που θα παίξω μαζί του. Γι' αυτό είμαι τόσο απογοητευμένος σήμερα, γιατί δεν έφτασα ούτε καν κοντά. Αλλά θα συνεχίσω την σκληρή δουλειά, να στοχεύω ψηλά και ελπίζω μια μέρα να πάρω μια νίκη εναντίον του», ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας πρόσθεσε στη συνέχεια: «Αυτό το τουρνουά με άλλαξε δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στην καριέρα μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που πήρα κάποιες νίκες αυτή τη βδομάδα, όπως αυτή απέναντι στον Φέντερερ. Θα σταθώ σε αυτό το παιχνίδι γιατί έπαιξα πολύ καλό τένις απέναντι στον Ρότζερ, αλλά και απέναντι στον Μπαουτίστα Αγούτ και επίσης κόντρα στον Μπερετίνι στον τέταρτο γύρο, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης νομίζω. Έκανα καλά παιχνίδια. Αλλά σήμερα είμαι πραγματικά απογοητευμένος γιατί θεωρώ ότι θα μπορούσα να είχα φτάσει πιο κοντά και να αποδείξω περισσότερα πράγματα και να μην τον αφήσω να κυριαρχήσει σε όλο το ματς».

 

Τελευταία Νέα