Αγγελίνος για Τσιτσιπά: «Πιστεύω στον αστερισμό του Στέφανου στο παιχνίδι με τον Ναδάλ»

Αντώνης Πατσούρας
Αγγελίνος για Τσιτσιπά: «Πιστεύω στον αστερισμό του Στέφανου στο παιχνίδι με τον Ναδάλ»
Ο προπονητής του τμήματος τένις του Ολυμπιακού, Θόδωρος Αγγελίνος, μιλάει στο gazzetta.gr για τον δικό του Στέφανο Τσιτσιπά.

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Παρακολουθεί τον Στέφανο Τσιτσιπά από μικρή ηλικία. Από τότε που δεν τον ήξεραν οι ... πολλοί. Είναι φαν του. Τους ενώνει η αγάπη τους για το τένις και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γλυφάδας.

Ο Θόδωρος Αγγελίνος είναι πλέον προπονητής τένις και από το 2018 είναι υπεύθυνος στο νέο τμήμα τένις του Ολυμπιακού το οποίο έχει στεγαστεί στην ιστορική Λέσχη στη Μαρίνα Ζέας στα γήπεδα μπάσκετ εκεί όπου κάποτε ξεκινούσε να παίζει μπάσκετ ο ζωντανός Θρύλος, Αργύρης Καμπούρης.

Ο έμπειρος προπονητής μιλάει στο gazzetta.gr για τον δικό του Στέφανο Τσιτσιπά.

Κόουτς, από πότε γνωρίζεις τον Στέφανο;

«Από μικρό παιδί. Πάντα ήταν ώριμος για την ηλικία του. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Μας συνδέει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γλυφάδας. Μιλάμε όταν είναι στην Ελλάδα, πηγαίνουμε για φαγητό. Είναι εξαιρετικό παιδί και μεγάλος τενίστας».

Περίμενες αυτή την εξέλιξη του;

«Για μένα ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάσει ψηλά. Ήταν θέμα χρόνου. Είχε τα φόντα να το πετύχει. Απλά δεν περίμενα, να πω την αλήθεια, ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Ο Στέφανος ξεχώριζε από μικρός για το παιχνίδι του και για τον χαρακτήρα του. Τα τελευταία χρόνια είχε ανοδική πορεία. Από την 1η θέση στον κόσμο στα τζούνιορ, μπήκε στο top-200 στην παγκόσμια κατάταξη, από εκεί στους 90 και πέρσι έκανε το μεγάλο άλμα και βρέθηκε στο Νο15. Οπότε για εμένα που ξέρω καλά τον χώρο αυτό που κάνει στην Μελβούρνη δεν με εκπλήσει. Το παιδί τελείωσε το 2018 στο Νο15 του κόσμου».

Ποια στοιχεία κάνουν τον Τσιτσιπά να ξεχωρίζει;

«Το παιδί αυτό έχει προσωπικότητα. Είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του και έχει αυτογνωσία. Είναι άνθρωπος που σέβεται τους πάντες. Αυτά τα έχει από μικρή ηλικία. Είναι μετρημένος και αγαπάει αυτό που κάνει. Έχει κάνει πολλές θυσίες για να είναι εδώ. Αυτά για μένα που υπήρξα τενίστας είναι τα πιο σημαντικά. Είναι μεγάλο προσόν του ο τρόπος που διαχειρίζεται την επιτυχία. Ο Στέφανος είναι πλέον ίνδαλμα αλλά παραμέμει ταπεινός».

Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του πατέρα του σ' αυτή την πορεία;

«Τεράστια. Του πατέρα αλλά και όλης της οικογένειας του. Ο πατέρας του άφησε πίσω του, την δουλειά του, τα τρία του παιδιά και ταξίδεψε σ' όλο τον κόσμο για να βοηθήσει τον γιο του να πετύχει τα όνειρα του. Θυσίασε τα πάντα. Μαζί και η μητέρα του. Τότε πολλοί, και από τον χώρο μας, τον έλεγαν τρελό. Έχει έντονη ιστορία αυτή η οικογένεια».

Πως είδες το παιχνίδι με τον Φέντερερ;

«Ήταν ένα όνειρο για τον Στέφανο να παίξει με τον Φέντερερ και ειδικά σε Grand Slam. Έπαιξε σε κεντρικό γήπεδο, έπαιξε σπουδαία και τον απέκλεισε. Από τις δηλώσεις του Φέντερερ καταλαβαίνει κανείς τι έκανε ο Στέφανος. Έπαιξε καλά στους δύσκολους πόντους. Πίεσε τον Φέντερερ. Είναι δύσκολο να πιέζεις τον Φέντερερ, να τον εκνευρίζεις. Ο Στέφανος τα κατάφερε. Μιλάμε για έναν μύθο του τένις. Είχε κατακτήσει το αυστραλιανό το 2017 και το 2018 και είχε 17 αγώνες αήττητος! Δεν είχε χάσει σετ πριν από τον αγώνα με τον Τσιτσιπά».

Στο αγώνα με τον Μπαουτίστα τον φοβήθηκες;

«Για μένα πέτυχε κάτι πιο δύσκολο κόντρα στον Ισπανό. Πίστευα ότι θα κάνει κοιλία, θα βγάλει κούραση. Ο Μπαουτίστα είναι σπουδαίος. Φέτος δεν είχε χάσει σε κανένα παιχνίδι και είχε κερδίσει και τον Τζόκοβιτς στη Ντόχα. Είναι πιο έμπειρος από τον Στέφανο. Ήταν δύσκολο αλλά μέτρησε το πάθος, η δύναμη και η δίψα που είχε ο Στέφανος. Είναι αυτό που σου είπα ότι είναι ώριμος και μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση της επιτυχίας»

Τώρα ο Ναδάλ. Μπορεί ο Τσιτσιπάς να πάει στον τελικό;

«Φαβορί είναι ο Ναδάλ. Ο Ισπανός δεν έχει χάσει σετ ακόμη στο όπεν. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά πιστεύω πραγματικά στον αστερισμό του Στέφανου και νομίζω ότι θα τον δυσκολέψει. Θα ήθελα να δω τον Στέφανο να κερδίζει, όπως και όλη η Ελλάδα. Με τον τρόπο που έχει διαχειριστεί τους αγώνες του και την επιτυχία δεν μπορείς να μην του δώσεις ελπίδες ότι θα είναι στον τελικό».

Αλήθεια πως κερδίζεις τον Ναδάλ; Τι συβουλή θα του έδινες;

«Πρέπει να έχεις πολύ καλό σερβίς και μην αφήσεις τον Ισπανό να ελέγχει τον ρυθμό. Κατεβαίνει με μεγάλη επιτυχία στο φιλέ. Δεν πρέπει να μπει στην διαδικασία των μεγάλων ράλι γιατί εκεί ο Ναδάλ είναι πολύ δυνατός. Θα ήθελα να πω στον Στέφανο πως πρέπει να πολεμήσει για κάθε πόντο! Είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα. Θέλω επίσης να του πω να ευχαριστηθεί κάθε στιγμή. Κάθε πόντο και ν' αντλήσει δύναμη και ενέργεια από τον κόσμο. Δεν έχει καταλάβει ακόμη τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Υπάρχει Τσιτσιπομάνια! Μια χώρα είναι μαζί του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα