Ναδάλ: «Έκπληξη οι ήττες του Φέντερερ, αλλά ο Τσιτσιπάς μπορεί να τους νικήσει όλους »

Gazzetta team
Ναδάλ: «Έκπληξη οι ήττες του Φέντερερ, αλλά ο Τσιτσιπάς μπορεί να τους νικήσει όλους »
Ο Ράφα Ναδάλ αποθέωσε τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Australian Open, Στέφανο Τσιτσιπά, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν εκ των καλύτερων παικτών στον κόσμο και χαρακτηρίζοντας «πρόκληση» τον επικείμενο αγώνα απέναντί του.

Ο Ισπανός Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη απέκλεισε τον Τιαφό και θα βρεθεί στο δρόμο του Έλληνα τενίστα στα ημιτελικά του αυστραλιανού όπεν.

Μιλώντας μετά τον προημιτελικό του, ο Ναδάλ επεφύλασσε αποθεωτικούς χαρακτηρισμούς για τον αντίπαλό του: «Θα είναι δύσκολο ματς, Για μένα είναι πάντα το ίδιο: όταν είσαι στα ημιτελικά Grand Slam δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Ο Στέφανος είναι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Για να παίξω στον τελικό θα πρέπει να κάνω το καλύτερο παιχνίδι μου».

Για τη νίκητου Τσιτσιπά επί του Φέντερερ: «Είδα μόνο το πρώτο σετ. Ήταν υψηλής ποιότητας, ενώ το τάι μπρέικ ήταν συναρπαστικό. Μετά δεν το είδα, αλλά τον είδα σήμερα, τον είδα και κόντρα στον Μπασιλασβίλι. Είναι χαρισματικός παίκτης. Καλά χτυπήματα και από τις δύο πλευρές, καλό σερβίς. Θα είναι μια πρόκληση για εμένα. Ελπίζω να είμαι έτοιμος, νομίζω ότι παίζω καλά. Νομίζω ότι ο Ρότζερ ήταν άτυχος στο δεύτερο σετ. Έβλεπα το live score. Πολλά μπρέικ πόιντ σε σημεία-κλειδί και αν εκμεταλλευόταν κάποιο από αυτά, μπορεί να υπήρχε μεγάλη διαφορά στο σκορ. Όποτε χάνει ο Φέντερερ θεωρείται έκπληξη. Ξέρουμε, όμως, ότι ο Στέφανος είναι από τους παίκτες που μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Ήταν έκπληξη, αλλά όχι και τόσο μεγάλη. Ξέρω ότι ο Στέφανος μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε».

 

Τελευταία Νέα