Τσιτσιπάς-Φέντερερ: Ο Στέφανος συναντά το ειδώλο του! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς-Φέντερερ: Ο Στέφανος συναντά το ειδώλο του! (vid)
Το πρωί (11:30) της Πέμπτης (3/1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο μακρινό Περθ της Αυστραλίας θα "συναντήσει" για πρώτη φορά στην ιστορία, το "είδωλο" του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στην... αρένα του Περθ, στην 6η ημέρα του «Hopman Cup» ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει την Πέμπτη (3/1, 11:30 ώρα Ελλάδος) τον... μύθο Ρότζερ Φέντερερ.

Η Ελλάδα θα παίξει τα... ρέστα της με την Ελβετία και ο 20χρόνος Στέφανος θα ανοίξει την αυλαία κόντρα στον 37χρόνο Ρότζερ. Θ' ακολουθήσει η "μάχη" της Μαρίας Σάκκαρη με την Μπελίντα Μπέντσιτς αλλά και το διπλό μεικτό. Για να γράψει ιστορία και να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου (5/1) θα πρέπει ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη να κερδίσουν και τα τρία παιχνίδια κόντρα στους Ελβετούς.

Ο αγώνας του Φέντερερ με τον Τσιτσιπά, βάσει του προγράμματος του Eurosport 2, δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση, σ' αντίθεση με τα άλλα δυο παιχνίδια που θα μεταδοθούν ζωντανά.

Τσιτσιπάς Vs Φέντερερ

Ο Τσιτσιπάς και ο Φέντερερ έχουν κάνει έως σήμερα μόνο κοινές προπονήσεις. Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι το είδωλο! Ο Έλληνας είναι γεννημένος το 1998 και ο Ελβετός το 1981. Είναι και οι δυο "Λέων" στο ζώδιο αφού ο πρώτος έχει γεννηθεί στις 12/8 και ο δεύτερος στις 8/8.

Ο Στέφανος είναι ψηλότερος από τον Ρότζερ (1,93 έναντι 1,85) ενώ έχουν τα ίδια κιλά (85κ). Παίζουν και οι δυο με το δεξί χέρι και εδώ τελειώνουν τα...κάποια κοινά τους! Ο 37χρόνος Ρότζερ έχει κατακτήσει 20 Grand Slam και ο 20χρόνος Στέφανος ονειρεύεται τα επόμενα χρόνια να κερδίσει το πρώτο του. Το 2018 ο Τσιτσιπάς κέρδισε 2 τρόπαια της ATP και στη Στοκχόλμη πήρε το...παρθενικό του.

Ο Φέντερερ από την άλλη πήρε 4 τρόπαια ανάμεσα στα οποία το Australian Open. Για την ιστορία έχει 99 τίτλους στην Open area. Όσο αφορά τα χρήματα όπως έχει ανακοινώσει η ATP ο Ελβετός έχει συγκεντρώσει 120,514,916 δολάρια και ο Έλληνας
2,936,678. Τέλος ο Τσιτσιπάς είναι στο Νο15 και ο Φέντερερ στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η αποθέωση μέσω δηλώσεων

Το καλοκαίρι του 2018 ο Τσιτσιπάς έκανε ... σπουδαία πράγματα και έφτασε σε δυο τελικούς όπου και ηττήθηκε από τον Ναδάλ. Όπως είναι φυσικό τράβηξε πάνω του τα ... φώτα. Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε πει τότε: «Κάποια στιγμή θα αποχωρήσουν οι παλαιότεροι και θα έρθουν για να πάρουν την θέση τους τενίστες όπως ο Ζβέρεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Σαποβάλοφ, που φαίνεται ότι μπορούν να το κάνουν αυτό πιο γρήγορα από άλλους της γενιάς τους».

Ο Στέφανος από την άλλη σε κάθε ευκαιρία μιλάει για το είδωλο του. «Δεν αποτελεί μόνο έμπνευση, επίσης πιστεύω πως έχει παίξει ρόλο στην παρουσία και στην ανάπτυξή μου όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζω να πιέζω τον εαυτό μου καθημερινά για να πετύχω αυτά που εκείνος έχει πετύχει και, ειλικρινά, πιστεύω πως αν βρεθώ στη θέση του μια μέρα, θα είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο», είχε πει μέσα στο 2018 ο Τσιτσιπάς.

Σ' άλλη συνέντευξη του αναφερόμενος στον Ελβετό "μύθο" είχε σημειώσει: «Όταν βλέπεις τον Φέντερερ, είναι το καλύτερο πράγμα στην τηλεόραση. Έχει τόσο καλό παιχνίδι για το χορτάρι, είναι ένα παράδειγμα. Πριν από κάθε παιχνίδι μου έβλεπα στο YouTube βίντεο από αγώνες του στο χορτάρι, όταν έπαιξε κόντρα στον Πιτ Σάμπρας, που ήταν νεότερος και κοντά στη δική μου ηλικία. Εμπνεύστηκα. Ήθελα να παίξω σαν και εκείνον και να φέρω τα ίδια αποτελέσματα».

Κόντρα στα θηρία

Ο Τσιτσιπάς μέσα στο 2018 έπαιξε κόντρα σε δυο "θηρία" του τένις. Τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς. Τον Ισπανό που είναι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης τον είχε "συναντήσει" στους τελικούς της Βαρκελώνης και του Τορόντο και είχε ηττηθεί και στους δυο. Πάλεψε όμως.

Στο Τορόντο ο Έλληνας τενίστας είχε καταφέρει να κερδίσει και ν' αποκλείσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος σήμερα είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

 

Τελευταία Νέα