Κυνηγώντας το «τενιστικό» όνειρο!

Gazzetta team
Κυνηγώντας το «τενιστικό» όνειρο!
To "Elite Athlete Programme" του CGS και η προετοιμασία που παρέχει σε μαθητές που συνδυάζουν ξεχωριστές αθλητικές και ακαδημαϊκές ικανότητες, αποτελεί το μεγάλο «όπλο» στην προσπάθεια του Φίλιππου Αστρεινίδη, που για πολλούς ειδικούς του αθλήματος, είναι το "next big thing" στο ελληνικό τένις!

Οι τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, έδειξαν τον δρόμο κι «έριξαν φως» στην μεγάλη ανάπτυξη που γνωρίζει το τένις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα της εντυπωσιακής «στροφής» στην αντισφαίριση είναι ότι πολλοί νέοι αθλητές juniors κυνηγούν πλέον το όνειρό τους, λαμβάνοντας μέρος πολλά τουρνουά τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Καθώς οι απαιτήσεις αυτού του γοητευτικού αθλήματος είναι πολύωρες και κοπιαστικές, ένας μαθητής αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες προκειμένου να πετύχει υψηλές επιδόσεις τόσο στο σχολείο όσο και στο άθλημα που αγαπά.

Ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους junior τενίστες αυτή την περίοδο στην Ελλάδα είναι και ο Φίλιππος Αστρεινίδης, μαθητής της Α’ Λυκείου, ο οποίος, προκειμένου να ανταπέξελθει σε αυτή την πρόκληση, επέλεξε το Elite Athlete Programme του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα). Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στους μαθητές-αθλητές που συνδυάζουν ξεχωριστές αθλητικές και ακαδημαϊκές ικανότητες, την απαραίτητη υποστήριξη για να σημειώνουν αυξανόμενη και συνεχή πρόοδο και στους δύο τομείς.

Ο Φίλιππος μεγαλώνει ουσιαστικά μέσα στα κορτ από την ηλικία των 4,5 ετών. Τα πρώτα ερεθίσματα τα πήρε βλέποντας τη μεγαλύτερη αδερφή του να προπονείται στον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαιρίσεως Παπάγου, καθώς και τον πατέρα του να παίζει ερασιτεχνικά. Από την αρχή οι προπονητές του ομίλου διέκριναν στον Φίλιππο τα προσόντα που θα του επέτρεπαν να ξεχωρίσει. Έκτοτε οι γονείς του τον έριξαν στον... στίβο, κι όλα πήραν τον δρόμο τους!

«Ο "έρωτάς" του με το άθλημα ήταν κεραυνοβόλος. Από μικρός προπονούνταν με πρωτοφανές πάθος και διάθεση και πολύ σύντομα έγινε μέλος της προ-αγωνιστικής ομάδας του ΑΟΑ Παπάγου. Θυμάμαι ότι δεν επιθυμούσε τίποτε άλλο περισσότερο από το να παίζει τένις, ακόμα και μέσα στο σπίτι. Μοναδική απειλή τιμωρίας ήταν η στέρηση προπόνησης. Μόνο αυτό το μέτρο έπιανε…», δηλώνει η μητέρα του.

Μετά τα 8 του χρόνια, ο Φίλιππος ήταν πλέον μέλος της αγωνιστικής ομάδας του ΑΟΑΠ. Από τότε πάντα είναι στις κορυφαίες θέσεις των επίσημων βαθμολογιών της ΕΦΟΑ, της επίσημης ομοσπονδίας αντισφαίρισης. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές ήταν και η συμμετοχή του στην Εθνική Under 12. Έχει κατακτήσει πολλά Πανελλαδικά τουρνουά, τόσο στα μονά όσο και στα διπλά, καθώς και την 1η θέση εκπροσωπώντας το CGS, στο πρωτάθλημα ΑΣΙΣ (ιδιωτικών σχολείων) το 2017.

Το 2018 ήταν μία από τις καλύτερες τενιστικές του χρονιές. Αγωνίζεται πλέον στην κατηγορία Under 16 ως μικρός δεκαεξάρης. Μετά από πολλαπλές νίκες, κλείνει τη χρονιά ως Νο.3 στα Under 16 και Νο.1 στην Ελλάδα στους αθλητές γεννημένους το 2003. Φέτος ξεκίνησε να συμμετέχει και σε διεθνή τουρνουά κατηγορίας ITF Junior Under 18, στα οποία είχε και τις πρώτες του επιτυχίες, με αποκορύφωμα τη 2η θέση στα doubles στο ITF 3rd Ioannina Cup.

Ονειρεύεται μία ζωή γεμάτη ταξίδια, διεθνή τουρνουά και συνεχή ανταγωνισμό στο κορυφαίο επίπεδο της διεθνούς αντισφαίρισης. Ένας ρεαλιστικός στόχος είναι να μπορέσει να λάβει μία υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής, όπως έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια αρκετά Ελληνόπουλα. Φυσικά ενθουσιάζεται με αυτό που ζει τα τελευταία χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, που αισίως έφτασε στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης κι έστρεψε πάνω του τα βλέμματα της ελληνικής και της διεθνούς αθλητικής κοινότητας.

Πόσο εύκολο είναι όμως για μία οικογένεια να επενδύει τεράστια ποσά ετησίως, για να μετακομίσει ο αθλητής στο εξωτερικό και να υποστηρίξει τη διαμονή, την εκπαίδευση και φυσικά την προπόνηση του σε φημισμένες ακαδημίες;

«Πάρα πολύ δύσκολο! Ιδίως για κάποιο παιδί που θέλει να συνδυάσει σχολείο και αθλητισμό. Ιδανική λύση για παιδιά που δεν έχουν χορηγό, είναι η φοίτηση στο "Elite Athlete Programme" του CGS. Το συγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα που παρέχει το σχολείο της Παλλήνης, είναι το μόνο που απευθύνεται σε μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές προσδοκίες και υψηλές αθλητικές επιδόσεις και καλύπτει το κενό που παρατηρείται στην εκπαίδευση νέων αθλητών. Υπ' αυτή την άποψη, είμαστε τυχεροί γιατί μέσα σ' αυτό το πολύ οργανωμένο πλαίσιο σύμπραξης του ειδικευμένου εκπαιδευτικού και αθλητικού προσωπικού του CGS, ο αθλητής μπορεί και προπονείται τρεις επιπλέον φορές την εβδομάδα στη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και ταυτόχρονα προετοιμάζεται για να διεκδικήσει το όνειρο της αθλητικής υποτροφίας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού!», επισημαίνει η προπονήτρια στο CGS του Φίλιππου Αστρεινίδη και παλαίμαχη πρωταθλήτρια Ελλάδας, Χριστίνα Ζαχαριάδου.

Ο 15χρονος τενίστας πάντως, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη κατακτήσει πολλούς τίτλους και διακρίσεις, προετοιμάζεται πυρετωδώς σαν να δίνει καθημερινά εξετάσεις ή σαν να είναι ήδη επαγγελματίας. Ακολουθεί διατροφικές οδηγίες, κάνει σχεδόν καθημερινά διπλές προπονήσεις (πρωί – απόγευμα) και ασχολείται επιπλέον ώρες μέσα στην εβδομάδα με την φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση! Όλα αυτά, χωρίς να παραμελεί το ακαδημαϊκό κομμάτι, αφού ταυτόχρονα πρέπει αλλά και θέλει να είναι καλός στα μαθήματά του.

Μόνο έτσι θα αυξήσει τις πιθανότητες για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για να εξασφαλίσει αθλητική υποτροφία σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού: καλή επίδοση στο σχολείο, υψηλή βαθμολογία στην εξέταση SAT, να παραμείνει στις κορυφαίες θέσεις της ελληνικής κατάταξης, αλλά και να αυξήσει τη βαθμολογία του στο διεθνές ranking της ITF.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός – Μίλαν! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα