Ο νέος Βασιλιάς του Λονδίνου είναι πολύ νέος και Γερμανός

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο νέος Βασιλιάς του Λονδίνου είναι πολύ νέος και Γερμανός
Ο Χρήστος Κιούσης γράφει λίγο μετά το τέλος του σπουδαίου Τελικού Ζβέρεφ – Τζόκοβιτς για την καθολική και δίκαιη επικράτηση του 21χρονου νέου Βασιλιά των Nitto ATP Finals.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε στον τελικό των Nitto ATP Finals 2018 χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σετ. Ότανο τελικός τελείωσε, δεν είχε κερδίσει κανένα! Πανάξια ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε αυτό που κανείς Γερμανός δεν είχε καταφέρει μετά τον Μπόρις Μπέκερ κι έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στους τελικούς των τελικών. Δόθηκαν απαντήσεις πιστεύω σε όσους απέδωσαν σε τύχη ή αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ την νίκη – πρόκριση του Σαββάτου από τον 21χρονο Γερμανό, που κέρδισε τον νούμερο 1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς με το ίδιο του το παιχνίδι. Ο Ζβέρεφ έπαιξε καταπληκτικά από την baseline κερδίζοντας την πλειοψηφία των μεγάλων ράλυ στέλνοντας τις μπάλες του πολύ βαθιά και χαλώντας το παιχνίδι του Σέρβου πρωταθλητή. Σέρβιρε εξαιρετικά κι έδειξε μεγάλη σταθερότητα με το backhand του σε σημείο να μη δίνει στον Τζόκοβιτς τη δυνατότητα να επιτεθεί. Νομίζω ότι ελάχιστοι τενίστες έχουν σταθεί όρθιοι απέναντι στον Σέρβο σε παιχνίδι υπομονής, σταθερότητας και ανταλλαγής πολλών χτυπημάτων. Ο Νόλε είδε τον πιτσιρικά απέναντί του να κάνει ελάχιστα λάθη κι απλά δεν μπόρεσε να τον υποτάξει. Ο Ζβέρεφ μάλιστα έβγαλε κάποια μαγικά χτυπήματα όπως αυτό στον τελευταίο πόντο του αγώνα.

Η λήξη του τελικού βρήκε τον Γερμανό στα ... πατώματα εμφανώς συγκινημένο και τον μεγάλο του αντίπαλο να περνάει το φιλέ για να τον αγκαλιάσει και να τον συγχαρεί. Ευτυχώς το λονδρέζικο κοινό επιφύλαξε θερμό χειροκρότημα για τον Σάσα Ζβέρεφ σε αντίθεση με την χτεσινοβραδινή απρέπεια. Ο πατέρας – προπονητής του 21χρονου νέου πρωταθλητή πνίγηκε στις αγκαλιές του team Ζβέρεφ και ο γιος του τον ευχαρίστησε από μικροφώνου. “ Ο πατέρας μου λογικά θα κλαίει από χαρά μέχρι του χρόνου μάλλον, θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα, ευχαριστώ τη οικογένειά μου, όλη την ομάδα μου και τον Ιβάν Λεντλ που πρόσφατα εντάχτηκε σε αυτή. Αυτά που έκανε ο Νόβακ στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν εξαιρετικά, δίκαια είναι στο νούμερο 1, δεν είναι μόνο μεγάλος αθλητής, είναι και μεγάλος άνθρωπος, έχασε μόλις ένα ματς εδώ και αρκετό καιρό και χαίρομαι που αυτό συνέβη απόψε. Τον ευχαριστώ που μου επέτρεψε να πανηγυρίσω απόψε τη μεγαλύτερη προφανώς νίκη της καριέρας μου”.

Το μέλλον ανήκει στον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ ο οποίος παίζει εξαιρετικό τένις και μάλιστα από πολύ νωρίς στην καριέρα του. Είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν νέο star του τένις που θα ξεκινήσει την νέα σεζόν με τεράστια αυτοπεποίθηση και πολύ υψηλούς στόχους. Το ψηλόλιγνο αγόρι με την ομολογουμένως εριστική μερικές φορές συμπεριφορά είναι ένα από τα πρόσωπα πάνω στα οποία θα στηριχτεί το άθλημα τα επόμενα χρόνια. Ελπίζουμε κι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ένας εκ των μεγάλων του αντιπάλων θα είναι Έλληνας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.